Dricka och råttor

Gillar inte det här med att ställa om klockan till vinter eller sommartid, men om jag ska gilla något av det så är det bättre att ställa klockan en timme bakåt som skedde inatt.
Jag klev upp halv åtta i dag och hann chilla med Tilde (TV4) i lugn och ro innan resten av familjen vaknade.
 
Har sedan varit igång med olika projekt som jag funderat länge på, speciell nu då jag var lite krasslig.
Började med att dra fram soffan i vardagsrummet för att jaga dammråttorna där och fortsatte med lite grundligare städning av soffan och kuddarna.
 

Fick lingon av mor och Ulf då jag fyllde år och de har retsamt stått ute på bron och hånat mig för att jag inte tar hand om dem, men idag tog jag tag i det och rörde till det i mitt kök då lingondricka tillverkades.
 

Blev ändå sex liter dricka som nu fyller kyl och frys ett tag.
 
 
Blev nästan en heldag i köket då jag passade på att förbereda middag samtidigt som drickan framställdes.
 

Hade sedan tidigare gjort en fläskstek som behövde en sås + att jag gjorde några köttfärsbiffar av ett paket som höll på att gå ut i datum där i kylen.
 

Sammantaget blev det en hyfsad söndagsmiddag.
 

Jörgen han fixade och förberedde ute inför flytten av ladan.
 
 
 
Imorgon är det höstlov för barnen och jag tänker åka iväg på en kaffe och surr med en nyfunnen vän.
 
Kram.
 
 
 

Krasslig

Var med Emma på skolan några lektioner igår. Skolan har bjudit in oss föräldrar för att själva se hur arbetsmiljön kan vara i den här något stökiga klassen. Flera pratiga killar med attityd och svordomar...
 
 
Fotade dagens outfit i motljus i vårt stökiga obäddade sovrum.
 

Hajar till varje gång jag ser kullenområdet som nu är så kalt och man ser rakt in i skogen.
 

 
 
Blev väckt i natt av ett samtal från dolt nummer och tryckte bort det, det ringde igen och jag svarade. Det var från social beredskap och de undrade om vi kunde ta emot som jourhem?
Det kan vi ju givetvis då jourrummet står tomt, men efter en timme ringde beredskapen igen och meddelade att de funnit en bättre lösning på deras dilemma.
Är dock ganska tacksam att det inte blev något eftersom jag har blivit förkyld och känner mig hängig.
 
Kram.
 

Fritzelkällare? Bunker?

 
 
Nu på eftermiddagen kom vår traktorhjälp för att ta bort kullen. Vi visste inte riktigt hur den skulle se ut inuti, om det skulle finnas mycket sten eller så..?
 
 
Till att börja med såg det ut som en jordkulle utan sten som skulle gå rätt snabbt att ta bort.
 

Men efter ett tag stöttes det på sten under eller precis vid marknivå och ett hålrum uppstod.
 

En ganska oförstörd underjords källare hittades...
 
 
Efter lite dividerande bestämde vi tillsammans med traktorföraren att hålrummet skulle förstöras och fyllas igen. Nu hoppas vi bara att det inte uppstår sättningar och att det kommer att sjunka i vinter då vi ska flytta stugan redan nu.
 

Traktorföraren jobbade på rätt bra och försökte köra fram och tillbaka för att materialet skulle packas så bra som möjligt.
 

Nu är kullen ett minne blott och snart kommer vår lada stå där istället.
 
 
Kram.
 

Titta det snöar

Igår afton kom det mer snö och idag har jag till och med skottat lite. Kullen skulle försvinna igår men den är kvar och vi hoppas på idag istället.
 

Hade äran att leka med Rue hela dagen igår då Maria hade examination via länk då hon studerar på distans.
 

Direkt då jag hämtat Rue skjutsade vi mitt bankkort till Byske så Emma fick låna det då hon skulle till stan på eftermiddagen. 
 

Många onödiga mil jag nött på sträckan Byske - Drängsmark, eller i och för sig inte helt i onödan ändå.
 
Vi nöter på och förbättrar våra regler och rutiner och ett barn var så besviken på sig själv i dag då bussen missades med en minut.
Jag passade på att åka förbi pappa och säga hej, hade dock inte med mig något ljus att fylla på med.
 
 
Måste också visa er de fina rosor jag fick igår kväll utav min stora lånekille som ville uppvakta mig nu då han hade fått in pengar på kontot. Rörd.
 

Kram.

Tacksam och årets första snö

Sjutton gäster på middag i går och maten räckte precis och fick mycket väl godkänt av de flesta.
 

Jag blev uppvaktad med pengar och blommor, mer blommor och lite till blommor. Nu har jag spridit ut blommorna i mitt hem så jag kan njuta av dem från många av mina favoritplatser i hemmet.
 
       
 
Sent igår kom också årets första snö hit till Drängsmark som ni kan skymta där bakom blomman jag fick av mina syskon.
 

Lilleman trivdes utmärkt med att träffa oss alla igen och fick vara i centrum tillsammans med de större barnen.
 

Hela dagen idag, förutom morgonröjningen i köket har jag suttit vid datorn och knåpat ihop ett viktigt mail till skolan för vi vill att de ska hjälpa oss att starta en utredning även runt Emma angående en eventuell ADD diagnos. Finns för många tecken som inte bör bortses ifrån.
 
Diagnos eller inte, känner så igen mig själv när jag läser personers berättelser om hur det är att leva med diagnosen ADD och på många sidor väver man ihop ADD och HSP (högkänslig person). Det har jag skrivit om tidigare här.
ADD eller inte, är ödmjuk för att jag vid 51 år förmodligen inte behöver en diagnos då jag har lärt mig att hantera mina svårigheter i vardagen rätt hyfsat ändå. Men det har hjälpt mig att förstå mig själv bättre i vart fall.
 
Kram.
 
 

Ingen rast ingen ro

Tar mig en liten paus i alla förberedelser inför kalaset ikväll. Hade tänkt ha mer framförhållning och baka igår (blev skjuts av barn istället) och jag närde nog en liten förhoppning om att kanske någon hade kommit på idén att hjälpa mig med vissa förberedelser t.ex städning.
 
Den här måndagmorgonen blev tyvärr inte så bra den heller om jag jämför med alla måndagsmorgnar den här terminen, jag borde inte bli besviken jag är ju van vid det här laget, men jag hade lite mer hopp då det var min födelsedag att någon skulle tänka lite, lite extra på mig då.
 
Fördelen då det blir så här är att jag blir aldrig lika effektiv som då jag är på dåligt humör och jag drog igång bakningen direkt på morgonen.
 
       
 
Lilla lånekille ringde och grattade mig och ville komma och äta tårta hos Annica. Hade tänkt skippa tårta då jag bjuder på mat men kan ju inte låta lillkille bli besviken när han är så söt och kommer.
 

Hatar städningen efter bakning då det är mjöl och bunkar överallt men det är en härlig känsla då köket är städat.
 

Nu ska jag slänga mig i duschen och åka ner till stan med Pontus glasögon och kolla om det finns någon garanti kvar. Pontus har ett par nästan likadana bågar som vi köpte samtidigt som de trasiga som han nu får använda, för Pontus blev det här jobbigt då han inte gillar förändring.
 
Kram.
 
 
 
 

Chaufför

Dagarna rullar på, mycket av min tid går åt till att skjutsa och hämta barn som vill träffa sina vänner. Blir fort några resor då man har tre tonåringar som vill åt olika håll;)
 
Nu har vi en plan med kullen och flytten av ladan dit. Vi har fått tag i en kranbil med förare som kommer att lyfta upp ladan med stroppar/band.
Lördag var vi ner till stan och fixade markduk och lecasten, väl hemma igen flyttade jag lite mer växter och kärrade undan de sista stenarna.
 
       
 

Testade att göra tacogratäng till middag vilket jag tyckte blev godare än traditionellt sätt att äta tacos på.
 

Nu när jag hämtade Emma i Byske snöade det rätt så bra, men inget här hemma ännu.
 

Kram.
 

Sammanfatning av veckan

I måndags vid halv åtta åkte jag till Kåge och hämtade Rue. Senare på dagen kom Lisa hem och chillade med oss och tog bl.a det här kortet på mig och Rue.
 

Tisdag var jag först på avlastningssamtal med Viviann innan jag sen mötte upp Lisa vid Wok & Roll där vi köpte med oss lunch som sen vi tog med oss till Kåge.
Maria skulle praktisera eftermiddag och kväll på kirurgen och jag och Lisa bestämde oss för att förutom att passa Rue även hjälpa till med städning som lätt prioriteras bort eller inte hinns med då man pluggar heltid och är mammaledig.
 
När Mikael kom hem från jobbet åkte vi alla hem till oss för en hamburgermiddag och när sen Rue nattats i våran säng åkte Mikael hem till sig.
 
Onsdag förmiddag gick åt till att leka med charmtrollet.
 
På eftermiddagen hade jag och Emma klipptid som lillan fick hänga med på och lagom efter det så möttes jag och Mikael i Frostkåge för att lämna tillbaka Rue.
 
Onsdagkväll var det meningen att vi skulle gå handledarutbildningen för övningskörning men vi fick inte vara med då vi hade missuppfattat tiden och kom försent.
 
Torsdag hämtade jag Rue i Kåge på morgonen igen och vi hade en bra dag tillsammans.
 

Maria hämtade igen sin dotter på eftermiddagen.
 
Själv avslutade jag torsdagen med tjejkväll hemma hos mig, alltid lika mysigt att ses.
 
Kram.
 
 
 

Sol och lite utesysslor

Äntligen en solig dag efter allt regnande en tid. Jag lastade och körde bort lite mer sten från kullen.
 

Jörgen klippte gräsmattan där den är som frodigast.
 

Har känt mig håglös idag men hattade runt ute med stenflytten och lite krattning till ladan så det dras in lite mindre löv.
 

Fyllde också på frön till fåglarna.
 

Medans jag gjorde middag skiftade Jörgen till vinterdäck på min bil.
 
 
Imorgon ska jag hämta Rue i Kåge strax före åtta för hon ska hänga med mig hela dagen då Maria har skola eller om det var praktik. Känns bra.

Kram.
 
 

Födelsedag

Första milstolpen brukar väl vara att fylla femton, nästa är väl arton och sen tjugo?
 
Idag har vi firat Pontus som nu är 15 år, Grattis älskade fina pojke!
 

Liten har blivit stor och vuxit om sina syskon;)
 

Kram.

Nytta och nöje

Lite trassel på morgonen och skjuts av ett barn till skolan gjorde att jag anlände vid tio hos Maria och Rue. Maria stod ute och försökte söva lillan i vagnen när jag kom så jag tog med mig lillan ut på promenad i Kåge.
 
 
Stundvis såg det ut som om hon skulle somna, stundvis skrattade hon med mig.
 

Vi fick ihop en runda på drygt fyra kilometer innan hon tillslut somnade.
 

Efter sovstund och lunch lekte vi på golvet där Rue tar sig fram ganska snabbt med en ålande krypstil.
 
     
 

Sen åkte jag hem och gjorde en slags pytt av råa potatisar, paprika, lök, morot, köttbullar och choritzo.
 

Alla åt med god aptit så det blev väl godkänt på den rätten.
 
 
Kram.
 
 
 

Jobb, rutiner och tydlighet

Dagarna går och jag har känslan av att allt jobbigt onödigt tjafs om rutinerna i vår vardag är snart ett minne blott. :)
Det är en skön känsla när oron och omsorgen om barnen lägger sig på en mer rimlig nivå.
 

Jörgen har varit borta tre dagar den här veckan och mellan skjutsningar och hämtningar har jag hunnit med rätt mycket emellanåt.
Lisa var förbi i måndags och vi hann röja det sista i förrådet, hämta ut V70 från verkstaden och lämna den på flygplatsen, käka middag ihop och surra lite.
 
 
Jag hittade lite fina blå saker som jag fått tidigare, men som jag glömt bort att jag hade.
 

Har också hunnit med lite extrastädning, bl.a avtorkning av matbord och stolar.
 

Fågelfröautomaterna är nu påfyllda med frön och fåglarna har hittat dit.
 

Kämpar med eksem runt ögonen som jag tror medför svullnad runt ögonen och trötthetssvidande känsla. Börjar det inte ge med sig får jag väl söka hjälp så småningom.
 

Imorgon ska jag börja så smått att vara lite behjälplig med Rue då Maria har svårt att studera på heltid och ta hand om henne samtidig. Rue vill ju precis som alla 9 månaders barn ha uppmärksamhet och stimulans all  vaken tid och sover inte längre så mycket på dagarna.
 

Maria studerar till sjuksköterska och ska snart göra lite praktik och då blir det större behov av hjälp för att deras familj ska få ihop vardagspusslet och det ställer jag mer än gärna upp på.
 
Kram.

ADD

De som såg på SVT morgonTV kanske lyssnade på inslaget med denna tjej. Jag gjorde inte det men min man tipsade mig vilket fick mig att nörda ner mig i ämnet ADD.

Mycket av det jag hittat om ADD och kopierat och klistrat in från min googlesökning beskriver väldigt mycket hur jag fungerar och mycket stämmer faktiskt in på några av mina barn väldigt väl också.

 

Brukar ha den åsikten att man inte alltid behöver ställa en diagnos utan man kan klara sig väldigt bra genom livet ändå.

Angående vår tonårsson så är det inte mer "fel" på honom än vad det är på mig eller någon annan med symtom fast utan diagnos...tänker bara att han har "fastnat"  i sin fas och tar sig inte ur den utan hjälp och då kan resan till att eventuellt få en diagnos bli den hjälpen han behöver för att förstå sig själv och då förmå sig att bättre jobba med sina problem i vardagen.

Förutom det tänker jag att om man själv nördar ner sig så lär man sig mer om hur man kan handskas och hantera svårigheter som uppstår i vardagen.

 

 

*Om ADD

För att karakterisera den grupp som har uppmärksamhetsproblem men som inte är överaktiva/impulsiva som personer med Adhd, används termen ADD (Attention Deficit Disorder). Svårigheterna är samma som Adhd fast utan hyperaktiviteten. En person med ADD behöver ofta hjälp att komma igång med uppgifter och blir lätt sittande och oaktiverade. Man brukar säga att man saknar motor.

 

*Att leva med ADD

För de personer som har diagnosen så är det allra viktigaste att man lever genom en strukturerad vardag och att man får tydliga gränser, förväntningar och konsekvenser.

 
*Impulsivitet

Känslorna kan pendla snabbt och upp ner och känsloreaktionerna kan vara svårkontrollerade. Det är dessutom svårt att hantera situationer som kräver eftertanke. Att göra först och tänka sen är typiska tecken på add.

 
*Underaktivitet

Till skillnad mot övriga former av adhd så saknar du som har add överaktiviteten. Det kan snarare vara så att du har en lägre aktivitetsnivå än normalt och att det kan vara väldigt svårt att ta tag i saker.

 
För att kunna förstå en person med ADD bör man titta in i deras värld... kopierat härifrån.

1. De har en hjärna som går på högvarv. ADD slutar aldrig. Det går aldrig att stänga av och säga stopp. Det är något man måste lära sig att hantera.

2. De lyssnar men allt går inte in. En person med ADD kommer att titta på dig, höra dina ord, se dina läppar röras, men efter de första orden är deras hjärna redan på en annan resa. De kanske hör dig tala men deras tankar kan fortfarande vara ute i rymden. De kanske tänker på hur ditt hår rör sig eller på dina läppar.

3. De har svårt att klara hela uppgiften. I stället för att hålla fokus på det som väntar dem är det för människor med ADD som att gå genom en labyrint. De börjar röra sig i en riktning, men ändrar riktningar för att finna vägen ut.

4. De blir lätt oroliga. De är som djupa tänkare, de är känsliga för vad som händer omkring dem. Att vara i en bullrig restaurang kan låta som att stå längst fram på en hårdrockskonsert. En deppig nyhet kan låta som slutet på världen.

5. De kan inte koncentrera sig när de är känslomässiga. Om det är något på gång som oroar dem eller gör dem upprörda så kan de inte tänka på någonting annat. Det gör att koncentration på arbete, konversation och sociala situationer blir nästan omöjligt.

6. De koncentrerar sig FÖR intensivt När dörrarna till något öppnas dyker personen med ADD ner i det som en djuphavsdykare hoppar rakt ner i havet.

7. De har svårt att stoppa en uppgift när de är inne i den. När de väl hoppat ner i det där havet så stannar de där. Länge. Även när syret börjar ta slut. De kommer inte upp förrän det är helt slut.

8. De kan inte styra sina känslor. Känslorna för en person med ADD flyger vilt och kan inte bemästras. Det är som trassliga sladdar i deras hjärnor som gör tankar och känslor svårbearbetade. De behöver extra tid för att få igång sina system ordentligt.

9. De har verbala utbrott. Deras intensiva känslor är så svåra att bemästra. De kommer impulsivt säga vad de tycker, och ofta säger de saker som de senare ångrar. Men det är nästan omöjligt för dem att ändra sina ord innan de säger dem.

10. De har social ångest Människor med ADD är ofta obekväma i sociala situationer. De är rädda att de kommer att säga något dumt eller reagera olämpligt. Att hålla sig i bakgrunden känns tryggare.

11. De är djupt intuitiva. För personer med ADD är ytan något osynligt som de penetrerar. De ser bortom allt vanligt. Detta är den bästa aspekten av ADD. Det är ett inspirerande drag som skapar kreativa genier. Uppfinnare, konstnärer, musiker och författare har ofta ADD.

12. De tycker annorlunda. Det är en annan fantastisk aspekt av ADD.  De tycker ofta annorlunda eftersom deras abstrakta tankar ser lösningar på problem som vi vanliga människor inte kan se.

13. De är otåliga och rastlösa. De blir lätt irriterade, vill att saker ska hända omedelbart. De leker ständigt med sina telefoner, tvinnar med håret eller så studsar deras ben upp och ner. En person med ADD behöver ständig rörelse. Det är faktiskt en lugnande aktivitet för dem.

14. De är fysiskt känsliga. Pennor kan kännas tunga i handen. Fibrer i tyg som de flesta människor inte skulle känna kan klia. Sängar är ojämna. Livsmedel kan kännas konstiga. Prinsessan på ärten, hon hade säkert ADD.

15. De är oorganiserade. Högar är deras favoritmetod för att organisera. När en uppgift är klar går papperet in i den högen tills den växer högt. Ända tills en person med ADD blir frustrerad och rensar upp. Människor med ADD måste vara försiktiga för att inte bli samlare. Det är svårt för en person med ADD att hålla saker i ordning eftersom hjärnan inte fungerar på ett ordnat sätt.

16. De behöver utrymme för att röra sig. Människor med ADD tänker bättre när de är i rörelse. När de pratar i telefon eller har en konversation vill de gärna röra på sig. Det gör dem lugnare och att de tänker klarare.

17. De undviker uppgifter. Att fatta beslut eller slutföra uppgifter i tid är en kamp. Inte för att de är lata eller oansvariga, utan för att deras hjärna är fulla av andra alternativ. Att välja en kan kännas problematiskt. Det är lätt att undvika att fatta beslut eftersom de tänker för mycket.

18. De kan inte komma ihåg enkla uppgifter. Ett annat paradoxalt drag från ADD är minnet. Människor med ADD kan inte komma ihåg enkla saker. Som att plocka upp sina kläder, handla mjölk i affären, eller komma ihåg möten. Men å andra sidan: de kommer ihåg alla kommentarer, citat, och telefonnummer de hört under dagen. Synliga saker är lättare att komma ihåg. Det är därför de har femton fönster öppna på skrivbordet.

19. De har många uppgifter på gång samtidigt. På grund av en ständig aktivitet deras hjärna vill de gå vidare till nästa uppgift så även fast de inte stängt ner den förra. Ju mer som händer på en gång, desto bättre. Multi-tasking är en favoritaktivitet.

20. De är passionerade i allt de gör. Känslor, tankar, ord och beröring är kraftfulla hos en person med ADD. Allting är förstorat. Det är en välsignelse när det kanaliseras på rätt sätt. När en person med ADD gör något gör de det med hela sin själ och hjärta. De ger allt de har. Denna kvalitet är det som gör en person med ADD så älskvärd.

 

 Kram.

 


Bakslag

Har nyss kommit mig hem efter en promenad i skogen. Fick med mig lite naturligt material som jag satte ner i min kruka på bron.
 

Grubblade på bakslaget som jag anat skulle komma då det förhandlades om att få ta eget ansvar över sin helgsömn. Tar det som ett personligt misslyckande att jag gav efter och inte klarade av att stå fast vid mina beslut. Men gjort är gjort och det är bara att försöka ta lärdom av misstagen.
 
Lisa kommer hem idag och ska hjälpa mig med att hämta hem V70 från verkstan där den fått lite service och reparation. Få se om vi röjer lite i förrådet också.
 
Kram.
 
 

Kalas

Har väl inte presterat så värst mycket idag. Var på Claras kalas klockan två, pausade en 45 min från kalaset för att skjutsa Jörgen till flyget.
 
Åkte hem i ett "brinnande" landskap och fixade middag som tonårsgrabbarna var mindre sugen på. (Blir lätt så då man sover bort dagen och äter frukostlunchmiddag klockan halv fyra).
 
 
Räcker så..

Kram.

Höstpromenad

Jag har fastnat i en bok och det är för mig en härlig känsla. Tack och lov så lyssnar jag numera på böcker för det går så mycket bättre att få något gjort än då man sitter uppkrupen i soffhörnet och läser.
Minns förut då jag kunde uppslukas i ett par dagar av en bok och allt runtikring mig blev eftersatt.
 
 

Gårdagens middag gjordes med hörlurarna i öronen. Långkoks gryta med potatisbakelser, mums!
 

Potatisbakelserna gjorde jag i mina nya formar från Tupperware.
 

Fick till en timmes promenad i skogen, skönt och vackert.
 
 

Kram.
 

Familj, relationer och eget ansvar?

Jag är definitivt inte den kaxigaste och självsäkraste mamman, men jag tänker att jag har en bra egenskap nämligen att kunna rannsaka mig själv och fundera på vad jag kunnat göra bättre och vara lyhörd på mina barns behov i första hand, men också vad de önskar av mig som de inte tycker de fått. 
Nu när jag kaxade till mig och röt ifrån och stramade upp reglerna runt internet/sömn/skola så gillade jag inte den biten av min mammaroll, men den var behövlig.
 

Föräldern som inte lyssnar på sina barn och inte rannsakar sig själv och inte är benägen att förändra sig själv för att kunna ge sina barn en bra uppväxt - tja, många av de barnen kan hamna hos mig.
 
En annan sak som legat och grott ("matat den svarta vargen") för mig ett tag är en speciell relation, en relation jag har med en person, en person som givetvis andra också har sin relation till.
Det jobbiga är att jag på olika sätt har tolkat och uppfattat det som om de andra som har en relation till den här personen tycker att personen favoritiserar att ha en relation till mig.
Här skulle jag vilja be de personer som tänker så att fundera på bilden här ovan!
 

Tänker att en relation är en färskvara och behöver underhållas och vårdas. Har man en relation med någon som är sämre än den man tycker någon annan har med den personen kanske det inte är den personen man ska i första hand hålla ansvarig för att det är så!? Jag tror man måste rannsaka sig själv och kolla lite mer i sitt inre varför man tänker att den andre har en bättre relation till personen än jag? 
En relation är inte "envägars" utan man är ju två som är ansvarig för att den ska bli bra.
Man behöver fråga sig själv vad hade jag kunnat gjort bättre!?
 

Istället för att grubbla på hur andra umgås med er gemensamma relation bör man nog vårda sitt egna umgänge och bemötande till relationen först.
 
Nog om det!
 
Måste bara få berätta vilken himla skillnad (till det positiva) det blev på relationen och vardagsumgänget här hemma sedan vi kom överens om grundreglerna och slipper tjafsa och förhandla hela tiden om läggtider och skolgång. Älskart <3
 
 
 
På eftermiddagen var jag på ett möte med mina jourhemskollegor, alltid lika trevligt och behövlig på något sätt.
Blev ett till kort spontant möte efteråt där uppe på soc. innan jag åkte hemåt och njöt av höstfärgerna längs vägen, även solen tittade fram mellan molnen.
 
 
 
Igår var det Kanelbullens dag och jag tog tag i att baka bullarna som jag tänkt göra ett tag för att fylla upp frysen inför kommande kalas.
 
 
Och Jörgen kom hem med rosor till sin fru, me like!
 
 
Sprid kärlek och goda tankar istället för avund och ifrågasättanden.

Kram.
 
 
 
 

Piff

På grund av det mindre trevliga vädret tog jag min promenad inne i dag och tittade på morgon TV samtidigt.
 
 
Efter några urartade diskussioner senare med sonen har det peppar, peppar vänt och han har fattat vad som gäller framledes och är sig själv igen.
 
Mellan varven har jag piffat två tröjor, den blå är nyinköpt men den svartgrå har haft dålig passform men annars varit bra.
 

Den grå fick ett band runt V ringningen för att piffa upp den lite och samtidigt sy fast fodret som vred ut sig och blev synligt. Fållade också upp den fyra centimeter nedtill och genast satt den snyggare.
 
       
 
Kram.
 

Tonåringen

Kan som vanligt inte gå in på några detaljer, men som den här morgonen blev vill jag aldrig mer att det ska bli. Ilska ska inte tas till för att slippa prata om problemen.
 
 
Nu räcker det med tålamod, lyssnande och förståelse. Nu får det vara nog med att jag sväljer och tar hänsyn till dåliga bortförklaringar, lögner och ilskeutbrott!  Vill man inte prata och hålla sig till de regler vi egentligen kommit överens om tillsammans så blir det nu kollektiv bestraffning i den här familjen och ingen kommer att ha internet efter klockan 22.00 på vardagar samt efter 24.00 på helger. Är någon hemma från skolan utan giltig anledning gäller samma sak.
 
 
Jag vet allt det man kan läsa om hur tonåringens hjärna fungerar som här tex.  Inte för att det gör mig lugnare alla gånger..
 
Kram.

Höst

Dagarna går och jag har inte kunnat blogga då mycket av det som sker inte ska vara med här på bloggen.
 
Lite från veckan som gått kan jag ändå skriva om här. Jag har tvingat mig själv ut på promenader då jag vet att de är stämningshöjande och allmänt bra för ens hälsa, bra för min hälsa.
Hittade tillslut en bra vind och vattenavisande jacka och byxa i ett set, men det är inte helt lätt att vara kort och tjock och hitta lagom längd på byxor.
 

Träffat tjejerna i onsdagskväll och tog en promenad genom skogen före vi skulle ses, blev dock lite kortare än jag tänkt mig då det började mörkna.
 

Fredag blev en bra dag. Först träffade jag och Jörgen min chef Karin och efter det åkte jag hem och fredagsstädade inne. Efter det hjälptes jag och Jörgen åt med att städa upp bilarna efter sommarens strapatser.
 

Lagade tacos till middag.
 

Lördag uppvaktades min bror och han bjöd på surströmming och jag fick med mig alla barnen.
 

Idag har jag promenerat i duggregnet, lyssnat på Pod och njutit av höstfärgerna.
 

Kram.
 
 

RSS 2.0