Angående min far...

Jag tycker att min far mår ganska hyfsat just nu, men jag antar och tror han funderar på hur länge han har kvar!? 

Bjöd in honom att fira jul med oss och då svarade han att det vet jag inte förrän då om det är möjligt!? Med andra ord den som lever får se!?

Jag ser ofta på pappa att han verkar fundera på det här med döden och om han ska kunna/hinna/orka innan cancern tar över helt!?

Som nära anhörig kan jag tycka det känns så svårt, svårt att veta om man ska ta första steget till en pratstund om döden, eller om jag ska låta pappa få ta det steget!? Jag har dock valt att ligga lågt.

 Här är min far nyopererad (från tumören i bröstryggen) och nyhemkommen.En blek trött pappa som mest går runt och tittar på då vi jobbar med veden i våras....

  

 Midsommaraftonen som slutade med att kräkas upp allt...

Men glada stunder har vi försökt ha..... Här grillfest hos pappa  
 Emelies och Alvas kalas i augusti.

  Den här bilden är för några år sedan... en pigg och glad 70-åring!

Nu 2 - 3 år senare....   

en ganska blek tagen cancerpatient med lagomt gula kinder av medicinen....

Men jag ber än en gång ni som läser detta....berätta inte så mycket för pappa om Mammatanten blogg och mina funderingar...för det tror jag pappa mår bäst av...

Giltiga skäl??

Två och ett halvt giltiga själ till att det inte blir någon promenad i dag. Fast egentligen är de inte giltiga alls!
Men skäl ett - Det är så kallt! -19 grader, fast det var ju på morgonen... nu är det bara -10.
Skäl två - sned och mycket ont i höften/bäckenet...vilket förmodligen blir bättre av en promenad.
Och det halva skälet är att Jörgen sover borta och jag har ingen barnvakt!? Jag har ju Lisa, så det är bara ett dåligt skyll.....men dock, det var mina skyll eller skäl till att promenaden är inställd i dag.

Jag bakar också...... fick ett recept på kolhydratfria kex av go´arbetskompis.....Man blandar ihop skalade sesamfrön, hela linfrön, solrosfrön och pumpakärnor och häller över vatten som får stå minst fyra timmar i kylskåp och svälla. Sen brer man ut smeten tunnt och gräddar/torkar i ugnen ca två timmar. Mums!Lite bilder från Lisas kalas i söndags också....

  

Nu se klart hockeyn...

Kramisar.

Kallt.

Vad är det som går och går och går och......kan det vara mammatanten!?
Ja kanske det!? Jag har i vart fall trotsat de 18 minusgraderna och tagit mig en femtiominuters promenad.

I dag valde jag en annan runda än den jag brukar ta och den här nya rundan för mig saknar gatljus ett tag.... Mörkrädd?? Ja, faktiskt var det en anings obehagligt..  Men nu är jag ju hemma igen och inget hemskt hände mig i mörkret.

kramisar.

????

Det absolut fulaste pepparkakshus jag någonsin har gjort är nu färdigt!


28:e november

Idag är det min Lisas födelsedag. Hipp, hipp, hurra för dig hjärtat!

Idag är det också första advent.

Idag önskar jag er alla en bra och mysig dag...för det ska jag ha. Kramisar.


lördag

Började dagen med att tända en brasa....sen frukost till barnen. Själv drack jag bara en kopp kaffe och tittade till mina bloggvänner på datorn.

Samtidigt som jag senare gjorde iordning min frukost, vispade jag också ihop en sockerkakssmet.
Emma ritade till tomten.....

  

Emma och jag har sedan varit och lekt på Leos lekland för hon var bjuden på kalas där...

  

  

 

Pontus och pappa var och gjorde "killgrejer" och hälsade på hos Mikael. 

Nu ska jag gå och engagera mig i middagen sen ska vi gå bort på glöggkväll.

Kramisar. 


Fredagspyssel


Slut...

Ibland orkar man mer än man orkar!? Men jag hämtade barnen idag och gav dom middag...sen startade vi saffransbullbak och nu är jag nyss hemkommen från promenaden. Allt på endast tre timmar!!

  

Pst: Det var Lisa som penslade och gräddade bullarna medan jag promenerade!

början..

  

 

Pepparkaks hus.

År det fler än jag som brukar baka pepparkakshus till jul? Jag brukar göra en ny ritning och bygga ihop ett varje år...funderar på att starta det projektet i kväll.

Här är förra årets bygge..Inte riktigt klar med all glasyr på denna bilden...


1:a advent närmar sig..

Har torkat några fönster, fållat och strykit gardiner och plockat fram några adventsstakar...
Deppig...

Det här året har varit riktigt tungt för mig...jag förstår nog att det är en slags sorgeprosess som jag befinner mig i...sorgen och saknaden av min "vanliga" mamma, sorgen och rädslan att förlora mina närmaste och min far, sist men inte minst, rädslan och sorgen över att man själv inte ska bryta ihop eller drabbas av sjukdom.

Allting går långsammare för mig...jag irrar ofta omkring och får inget gjort...jag surfar runt och slösar bort många timmar vid datorn....jag kan lätt uppfattas som lat och tankspridd och självisk. Men jag kämpar mig frammåt på mitt lilla vis och känner att jag har gjort många framsteg och lär mig hantera den här sorgen och livet bättre och bättre dag för dag...försöker på olika sätt återskapa lite energi och livslust...För jag är hela tiden medveten om vad maken drar för lass här hemma...då jag inte orkar....

Steg ett blev ju att jag slutade röka. Och det har inte varit lätt kan jag säga...det har också varit en sorg att förlora sin allara bästa vän, som faktiskt cigaretten var. Dessutom frustationen över att inte lyckas hålla vikten...trots alla försök så går man bara upp...och det tär också på ens självförtroende vill jag lova!

Men jag känner ändå att jag tar små kliv i rätt riktning hela tiden...kosten har jag ju förbättrat.....och nu senaste steget jag har tagit är ju att börja röra på mig....Så ha tålamod min familj....små små steg är också steg. För jag kämpar verkligen med att "ordna in mig i leden"....hitta rätt stig att vandra på.....Kramisar från mammatanten.

Fullt upp.

Har varit fullt upp på jobbet idag...hann inte med allt jag borde hinna tyvärr! Kassan ropade på extra bemanning hela tiden...och kunderna är ju viktigare än mina tidningar. Fast kunderna blir ju inte glada om de inte får sina tidningar heller...men hann då byta ut alla titlar tillslut!
Kolla in hur tidningarna dumpades av idag till mig. (Brukar ligga prydligt på en pall.) ??Sen så måste jag bara få säga tusen tack till min goa svärmor. Hon har bytt klädsel på våra två rumsstolar. Tack!Tillsist en bild på min tandlösa sex-åring..
Promenad.

Har nyss kommit in från min kvällspromenad! Fantastiskt skönt väder ute ikväll förutom när jag gick över det bortre tået för då blåste det småspik! Har börjat snöa också, nästan lapphandskar innan jag var hemma.

Men vet ni vad? Jag fick ett spännande sms av Mikael som är kvar på jobbet än...jag har tydligen fått något av en kund...något som väntar på mig uppe i personalrummet...för att jag var så snäll!?

Först utskälld sen snäll...undrar vad jag är egentligen?

Har prata med Johanna i afton också...längtar tills vi ska ses snart då vi åker ned. Men snacka om otur för Pontus och Emma...för när vi är borta så är det massa roliga grejer som de missar. Nobelfestmingel på fritids och körandet på Nordanå....ett roligt födelsekalas med pizza och dico...men de längtar ändå att få träffa Johanna och Erik.

Nu ska jag hjälpa småttingarna i säng sen ska jag se Top model..lite flärd så här en måndagskväll.

Kramisar.

söndag.

Idag har jag helgat vilodagen...till och med sovit på eftermiddagen.

Nu är jag nyss hemkommen från pappsen. Jag åkte iväg dit själv efter middagen, småttingarna hade ingen lust att åka iväg.
Pappa var riktigt pigg idag, han talade om för mig att han fått upp stallampan på Selmakåken och jobbat på med andra saker ganska så ostört hela dagen i hans garage/verkstad.
Pappa klagar lite på att muskelstyrkan och kraften är borta...är svårt att hantera sin skruvdragare och orka trycka emot. Han inser hur viktigt det är att hålla sig igång och det är ju bra....att han gör det också menar jag.
Trivsamt varmt och tryggt...så sammanfattar jag kvällen.

Att sen mötas av att alla värmeljus var tända och barnen nattade var inte så dumt heller.

 

Kramisar.

Utskälld...

Idag har jag blivit utskälld i kassan så det heter duga!!

Jag gjorde ett inhopp i kassan på förmiddagen. fast jag egentligen inte hade tid, jobbade snabbt och effektivt. Efter en stund är det en kvinna som vill köpa en aftontidning...Jag "blippar" in tidningen som kostar elva kronor, tar emot en tjuga och en enkrona utav kunden, lägger ner tjugan bland de andra sedlarna, tar upp en tia....här blir jag störd av en annan kund som frågar om en kasse...sen ska jag avsluta med kunden jag håller på med och tänker vars var jag någonstans!? Tittar på skärmen och ser utslaget elva kronor, jag lägger då ner tian och enkronan som jag håller i handen bland mynten. Tittar upp och kunden säger att hon vill ha igen pengar....jag säger att jag fick ju jämna pengar, nej du fick ju en tjuga och en enkrona....nej jag la ju ner en tia och en enkrona....Sen var det kört!!
Jag fick aldrig en chans att tänka efter hur jag skulle handla utan får en utskällning som heter duga..blablablablablabla anklagar du mig för att ljuga blablablabla.....
När man blir attackerad verbalt på detta sätt så reagerar man ju...ställer sig i försvarsställning...

Men jag ger igen kunden hennes tia och säger att inte ska vi bråka om en tia inte...jamen du gjorde fel tycker hon...jag svarar att jag vet inte vem av oss som minns rätt men hävdar att det lönar sig väl inte att bråka om en ynka tia!?
Kvinnan fortsätter att spy galla över mig och jag höjer bara ögonbrynen och tittar på henne...kvinnan säger då glo du bara men jag ska säga dig att blablablabla..men hon går då i väg så småningom.

    

Ja gisses tänker jag...jobbar några kunder till..blir avlöst och kan gå tillbaks till mina arbetsuppgifter...börjar förstå hur det hela gick till...ringer efter Stina för att titta på filmen för att bättre förstå situationen.

Jaja tänker jag sen...jag tar på mig min del i det hela och mitt misstag....Tänkte att nu släpper jag den tråkiga episoden.

Tror ni att kunden kunde släppa det hela? Nej då..hon var så förbannad så hon ringde butikschefen sen hon kommit sig hem och berättade hur fruktansvärt illa bemött hon hade blivit!? Det fick ju bara inte gå till på detta vis!!

Som sagt var så jag tar på mig min del i det hela...men hon passar verkligen in på talesättet om att inte kasta sten i glashus..

Men men "Kunden har alltid rätt"! Så om du läser detta vill jag bara framföra mina ångerfullaste ursäkter för att jag förstörde din dag!

Kramisar.

P.S
Pappsen är hemma igen och borta igen, fast på hans systers sjuttio-års kalas i detta nu. Ordningen återställd! D.S

Igen..

Har just fått reda på att pappa blev inlagd på lassarettet igen...han bara kräks och kräks och kräks. Suck vad jag blir ledsen i ögat. Jag vet ju att det är spridd njurcancer och att all medicinering går ut på att bromsa...och att det kommer att sluta riktigt illa så småningom. Men just det! Det ska ju vara så småningom och inte nu och inte såå här fort!?

Pappa kämpar ju...han har ju massa vilja kvar....han har ju ogjort så mycket. Varför?Kämpa!


Trött

Trött är vad jag är idag...känns som om något lurar och väntar i kroppen på att bryta sig fram! Vi får väl se vad som händer!?

Har sovit en stund på förmiddagen sen efter jag hämtade Emma på skolan har jag lyckats dammsuga och städa undan lite grand. Har också rensat i Emma och Pontus pysselskåp...eldat upp massvis med gamla teckningar..sparat en del också givetvis.:-D! Provmålat med tuchpennorna och slängt de dåliga och så där. Kan också påstå att jag ogillar pärlplattepärlor...Dom är ju överallt!

Dagens middag blev en succé! Serverade ungsgrateng på keso, squach och riven prästost tillsammans med köttfärsbiffar och färska grönsaker. Mycket mumsigt!

Bilder jag tog då jag hämtade Emma....

  

Visst har det varit helt otroligt vackert ute idag? Fångade faktiskt "gnistret" i snön också...Kramisar.

kallt

Ja jisses vad det är kallt idag!Men trots kylan så är det så otroligt vackert ute..Sen har jag också lyckats med en liten morgonpromenad sen jag lämnade barnen på skolan. Fy hurvas vad kallt!! Men har jag bestämt mig så har jag! Ingen kyla eller regn eller dåligt väder ska få existera som ursäkt för mig att kura ihop mig inne i go´värmen..inte min onda rygg och stela leder heller.Nu är det nog dax att göra frukost och sen se till att jaga dammråttorna...

tisdag.

Jultidningarna anlände till jobbet idag! Varje år när de kommer tänker jag samma sak: Panik, jag kommer aldrig att rymma alla.... Men precis som alla andra år så fick jag plats med alla dessa nya titlar utan större besvär eller tidsåtgång, även detta år.=)Sen har jag även i kväll lyckats med att pallra mig ut på promenad...jag är ju så duktig! Ganska så kyligt är det i kväll, och jag frös redan innan jag kom mig ut! Men efter halva sträckan hade jag fått upp ångan och vantarna åkte av...Ska se slutet av Dr House nu..sen blir det sängen och nattinatti för mammatanten.

Kramisar.

Nu räcker det!!

Jag har pratat med mig själv, i mitt inre, och peppat och tänkt och nu tillslut bestämt mig, bestämt mig för att nu får det vara nog! Nu ska jag ta i med hårdhandskarna för att ge mig ett hälsosammare liv, så är det bara!

Har ju länge försökt äta LCHF kost och visst har det gått bra...jag har ju slutat att gå upp i vikt, men jag går inte ned! Vad kan det bero på då? Jo det beror på att jag fuskar då och då, jag rör aldrig på mig och jag dricker alldeles för ofta vin....(Då stannar förbränningen av.)

Så nu är jag peppad som tusan! Nu ska jag hitta igen mig själv och börja må bra igen. Rökkilona ska bort och det ska bli för alltid!! Och tusan om jag inte ska klara det nu!? Har jag lyckats sluta röka ska jag väl kunna bita ihop om kilona också!?

Jag känner mig peppad nu i vart fall---

Orkade inte med någon morgonpromenad i morse.. men en runda runt byn har det blivit i kväll i stället, så nu är jag igång...Undrar om delmål ett nås innan jul? Ja det är min avsikt i vart fall.

Pepp, pepp till mig...

Kramisar.

Farsdag.

Vill börja med att säga att gårdagskvällen blev helt underbar. God mat och mycket trevligt sällskap...man har ju så mycket minnen och tankar och händelser man har delat med sina syskon. Samtalsämnena tar liksom aldrig slut...och vi är helt överens om att detta absolut ska göras om.

 

Så på förmiddagen idag var man ju lite lagomt seg och kanske lite bakis också!? 

Men idag är det ju farsdag. Grattis alla pappor!

Pappan i detta hushåll ligger nerbäddad med feber i sin säng...=( Så jag, Pontus och Emma for själva till Åbyn och grattade min pappa, som för övrigt också ser ut som om han ville ligga nerbäddad i sin säng.

Imorgon börjar Pappa om med sin Sutentkur, fast denna gång med lägre dos..fast då blir det inga uppehåll heller.
Håller tummar och tår för att det ska fungera - att biverkningarna uteblir och livet blir drägligare för honom!

Pappa har också blivit duktigare på att dricka vatten och inta sina näringsdrycker så han verkar ju ha förstått hur viktigt det är för att minska på biverkningarna.

Kramisar.


lördag

Ska snart göra mig i ordning för en trivsam "hemmasyskonkväll"...Jag, min syster och min bror ska bara umgås och laga/äta middag tillsammans.=)

Tänkte också dela med mig av lite bilder från våran utestund idag...

  

  

  

Ja jisses...http://kaffekokarkokboken.blogg.se/


Gå in på denna blogg och se vad man kan åstadkomma med en kaffebryggare!?

Barnen är bäst...

Som jag påstår i rubriken...Barnen är bäst! Ja det står jag för! Det är barnen som berikar och gör meningen med livet, de ger en glädje och positiv feed back! ( Visserligen ger de en oro och ett visst antal med gråa hårstrån också!?)

Måste bara få berätta om Emmas kommentar i går kväll! -Mamma nu kan jag läsa! Kommer hon hem och säger...? Ja faktiskt så har en av de där polletterna trillat ner! Hon har gått från att säga abcdefgh....till aaa bhe see  the eeee fff ghe håå...hon har lärt sig att ljuda med andra ord....
Hennes glädje och uttryck...Nu kan jag läsa! Var så självsäker och självklar! Och faktiskt.. så kan hon helt plötsligt läsa...nästan i vart fall! =)

Mikael och Maria har varit hem ikväll också...underbart! Småttingarna har längtat och längtat och längtat!
Mikael är Pontus idol och Maria är Emmas..Mikael experimenterar för de små....

Sen kan jag ju visa våran snömängd för bl.a. ettan...

Kramisar.

Snö..

Snö, snö härliga snö!! Det blir så mycket vackrare och ljusare ute med snö istället för slask! Och lite lagomt med julstämning känner jag av...

lustigt....

Tänk så det kan bli ibland!?

Jag och Jörgen hade just avslutat en disskusion om ett reportage där någon tyckte att rökare, alkolister, ohälsosamma icke motionerande människor skulle få sämre vård...hamna sist i köer till sjukvård och så!? Jag tyckte det var ett galet förslag eftersom man ibland kan "halka snett" och hamna efter sitt "vanliga jag" på olika sätt...

Sen så slår jag upp Norran och läser på första sidan....Tyckte det stämde så bra in...Psykisk ohälsa är oftast även fysisk.

Ibland då man är deppig och nere mister man ju lusten till att motionera och ta hand om sig själv!? Blir nog lätt att man tröstäter eller tröstdricker eller på annat vis försämrar sin fysiska hälsa. De går ju liksom hand i hand....fysisk och psykisk.

Det känner jag då själv...att när allt är jobbigt så blir det svårt att vara "duktig" fast man vet att det är då man skulle behöva det!? Motion ger en ju positiva endorfiner sägs det....?

Shopping gör väl också gott för psyket!? Bild på jackan i vart fall...
shoppat

Ja, nog var det allt ett eländigt väder att ge sig ut i idag, men det har gått bra.

Hämtade mig ett par nya julgardiner på Hemtex...utan kostnad bara så där....nej inte riktigt sant, men nästan, använde mitt presentkort jag fick när jag fyllde år.
Handlade lite farsdagspresenter och skor + handskar till Emma.

Hittade också lite till mig själv, bl.a. en jacka och en mössa, också inköpta av presentpengar.Hamnade bakom plogbilarna på väg hem från stan. Körde om den ena men fick mig inte om den andra....blev så mycket snörök och dålig sikt på rutan att jag valde att svänga av i Kåge och fixa rutan och torkarbladen på bilen.
Sen kom jag ju ikapp plogbilen igen men då valde jag att ligga kvar bakom....lugnt och tryggt i fyrtio kilometer i timmen fart! =)

Men andra valde att köra om mig...oväder...

Smart drag eller inte!? Men jag hade tänkt mig att åka till stan idag och göra bort vissa små ärenden och inköp, trots att det är snöstorm!


kallt inne..

Hurvas, jag får inte upp värmen här hemma! Innan jag for i morse så slog jag på golvvärmen...men tror ni den har fungerat? Nej just det! Endast sexton grader inomhus är alldeles för kallt för mig. Är inne på andra brasan sen vi kom hem, men får inte riktigt upp tempen här inne ändå...Men kolla min nya blomma vad läckert den blommar!?kramisar.

kallt..

Kort natt och ganska så trött mammatant och förmodligen småttingarna också!? Hoppas de somnar på två röda ikväll för det blir en till tidigmorgon i morgon.

Har varit en kylig dag i dag, men samtidigt härligt friskt! Jag gillar hösten och vintern...samtidigt som jag inte gillar mörker och slask och extrem kyla.

Passa er i morgon ni som bor söderut...två decimeter snö och kraftiga vindar utlovas och SMHI varnar.

Nu ska jag börja natta barnen....sen mig själv! Ha det gott och kramisar.


God morgon.

Här är hela familjen igång och vaken redan...jag ska lämna de små på fritids idag, vilket inte händer ofta.Kramisar.


tyck...

Kom ihåg...Jag skriver inte här för att synas och att någon ska tycka synd om mig! Jag har valt det här sättet att ventilera mina känslor och mina synpunkter!

Egentligen vill jag inte ha den uppmärksamhet jag får...men ändå väljer jag att blotta mig på detta sätt!? Men kom ihåg att det är inte synd om mig!!

Vet egentligen inte varför jag väljer denna väg.............

Bara vara..

Idag har jag än så länge inte gjort ett dugg! Utan bara helgat vilodagen. Vi har varit i Åbyn och myst med pappsen..Magnus och hans barn var också där.
Ganska så skönt att bara umgås och bara vara...utan krav och måsten...
Innan vi åkte hem fick pappa ett sådant där konstigt kallsvettningsanfall igen..han sa redan då vi kom att han var yr idag, men helt plötsligt blev han akut svettig och bara tvungen att lägga sig ner....

Jag har lagat mat till familjen, nu sen jag skrev den första delen i detta inlägg, och nu fortsätter jag...

Söker och har sökt svar på nätet....ser på ett ungefär vart pappa är just nu i jämförelse med andra drabbade av cancer...

Den jobbigaste biten är balansgången mellan min vilja att veta och pappas godmodiga inställning och kanske inte vilja veta!? Hur mycket kan man berätta för pappa att jag vet? Hur mycket vet pappa som han inte vill dela med sig?? Det är så jobbigt att veta att hans spridda njurcancer är obotlig! Vet pappa det? Jobbigt att höra att han säger att han haft extra ont under revbenen....tar sig i nacken....beskriver smärtor som förmodligen beror på nya metastaser....som ännu inte syns på röntgen!?

Hur som haver var det ganska roligt och intressant och stämningshöjande att se...far och son "in action"...Min bror och min pappa har ju levt väldigt nära sen mamma och pappa skilde sig. Att se dom "munhuggas" på ett mycket kärleksfullt sätt..och båda med glimten i ögat...det är/var starkt på ett positivt sätt!

Men jag vet inte hur länge jag orkar se och betrakta världen och dess vedermödor? Känns som om jag lever i en stor bubbla... jag orkar inte längre göra något..utöver måstena.. Det är ju då det är så underbart att ha ett jobb, ett underbart jobb att gå till...där man vet man fungerar!?

Tror och förstår att jag genomgår "sorg" i psykiatrins värld...Ja jag vet vad jag går igenom och jag vet hur det påverkar en....men likväl är det SÅ IN I HELVETET SVÅRT!!...


Snart farsdag..Det gillar vi!


lördag

Har jobbat idag...lite mer jobb än jag tänkt mig...men otroligt kul då det är "fullt ös medvetslös"! Gillar att ni kommenterar här i min blogg! Men ta mig med en "nypa salt"! Jag är ju djup, det vet ni...en känslomänniska uti fingerspetsarna, en helt vanlig människa och mamma som vågar blotta sig på en blogg!?

Men jag tycker att jag har haft ett tufft år...känner att det räcker nu! Men vad kan man annat göra...än att gilla läget och bita ihop och orka? Men lite måste man få klaga också...? För jag vet..liksom alla vet!? Att livet är som det är...Det är bara att gilla läget och njuta av det positiva! För att påverka något det kan man inte!!Så kramisar och massa positiva njut kramar till er alla...kramisar.

tredje snön

Vad underbart det känns med snö och gryningsljus då man vaknar. Hoppas den inte slaskar bort denna gången...kramisar.

orka!?

Jo, man måste alltid orka! För vad ger det att ge efter och ge upp? Inte blir det bättre då heller..? Är extra känslig och känner mig extra liten och oduglig just nu och avskyr verkligen den känslan!!

.


Tjejerna tillsammans..

Lisa har tillbringat lovet tillsammans med småsyskonen i Stockholm. Sista natten tillbringar hon då med storasyster! Blir ju kortare till Arlanda så..

Själv ser jag hockey lite hellre än Robinsson...men tänker huvudkudde också! Är rejält sliten just nu på alla sätt och vis!


 Kramisar.


Trött..

Har börjat sova så illa på nätterna igen...inte kul! Inatt vaknade jag då maken la sig vid tjugo över ett! Hade inte somnat om någonstans då Emma kom vid tretiden..=( Sen blev det lite små slumrande tills kl fem då väckaren ringde. Undrar om den där timmen med sommartid spökar runt och påverkar saker och ting?? Nu blir det arbetsdag. Kramisar.

Små förbättringar..

Idag har jag följt pappa till Onkologen, vi åkte med Sambulansen. Väldigt smidigt ressätt och väldigt billigt! Åttio kronor kostar det enkel väg, men de har också någon form av rabattsystem för nu var det helt gratis för pappa med följeslagare.

Pappa mådde inte så bra på morgonen då vi åkte ner...hurvig och nytömd mage. :(

Vi var framme på lassarettet i mycket god tid så vi åt lunch och pratade på.

Själva besöket på Onkologen gick bra...sänkan har gått ned, vilket tyder på att medicinen Sutent har jobbat bra mot cancern. Röntgenresultatet gav också bra besked. Inga nya metastaser och inte heller någon tillväxt på det som finns kvar i bröstryggen.

Men eftersom biverkningarna har varit extra jobbiga den här gången så skulle han skjuta på starten av nästa Sutentkur en vecka till, så det blir tre veckors uppehåll.

Jag är glad att jag följde med och tackar min syster för hjälpen med att ta hand om Pontus och Emma.


trött..

Nu ska jag alldeles strax natta mina barn...sen se lite hockey om jag orkar. Jag behöver sova ordentligt för att orka med morgondagen..tror den kommer att bli ganska känslosam!? Ska ju följa pappa på Onkologen.

Har också tänt lite ljus, tyckte jag behövde lite vardagsmys.=)

Blomman i bakgrunden fick jag igår utav min första svärmor, som var förbi och uppvaktade Pontus och mig.
God morgon.

Hoppas att er natt varit bättre än min! Jag har varit vaken typ en gång i timmen minst, hur trött och svidig i ögonen som helst, men sova? Näpp, det vill sig inte riktigt..Klart att man slumrar in emellanåt och så.. men man går aldrig ner i djupsömnen.

Nu ska jag ta mina nykokta ägg från spisen och sen hoppa in i duschen! Arbetsdag i dag! Kramisar.


fritids stängt idag..

Vi började morgonen med ett tandläkarbesök för Emma. Hennes tänder fick MVG så det känns ju bra. Sen handlade vi lite basvaror på ICA innan vi åkte hem och fick lunch i magen.

När jag skulle packa in maten så insåg jag att kylen behövde storstädas och när jag liks var i farten i köket så fick spisen och ugnen bli skurade också, äntligen!

Har också passat på och torkat några fönster ute på utsidan medans det inte är så kallt!

så lite har jag betat av från måste göras listan...

RSS 2.0