Pysselmåndag.

Här pysslas det just nu med att tillverka ett par vingar.

Lisa hjälper sin lillasyster som vill klä ut sig till en älva/prinsessa på fritids imorgon. Pontus ska se ut som "scream" med hjälp av en mask och en svart dräkt.
Kände en viss panik idag då jag hämtade barnen på fritids och de berättade att de så gärna ville ha med sig utklädningskläder på Fritids imorgon och jag vet att vi inte har någonting alls i den vägen hemma.
Men efter ett samtal av Pontus till sin pappa som kunde stanna på BarnensHus och nu Lisas tillverkning av vingar, har jag två mycket nöjda och upprymda barn.



  

Kram.


Stockholm - Oslagbart

Nu är jag hemma igen efter min underbara helg hos dottern i Stockholm. Fick många pussar och kramar från småttingarna då jag kom hem, de har visst saknat mig. Fast jag vet att dom också har haft det jättebra med bad på Edda tillsammans med kompisar och sen finmiddag med samma kompisar.

Hur har jag tillbringat helgen i Stockholm då?
På fredag hämtades jag av Johanna på Arlanda och sen åkte vi hem till dom där Erik och hans mamma Seada hade fixat en mycket god middag med även förrätt. Johanna tillverkade sen en chokladmousse som vi åt under tiden vi tittade på Idol.
Seada uppvaktade mig med en bok som handlar om mindfulness, ska bli spännande att läsa.

 Mums!!

Lördag blev det lite shopping på ett köpcentra i Kista för mig och Johanna. Nu shoppade vi inte hejdlöst precis, men några smycken från Glitter fick följa med hem samt att jag fick ett underbart fint armband från Pilgrim av lillgumman. Även om vi inte köpte med oss så mycket kläder hem så gick vi ju in och ut genom ganska många affärer ändå. Provade skor och några jackor, klämde också in oss i en provhytt och provade ett gäng BH:ar varav två fick följa mig hem.
Efter det åkte vi hem och hämtade Erik och promenerade till Solnacentrum för att hämta ut biljetterna till kvällens show samt för att dricka en kaffe där.
Vi hade som glömt bort att äta lunch i rätt tid så medans vi gjorde oss festfina åt vi ost och päron för att klara oss till middagen.

Klockan 18.00 var det dax att rusa till tunnelbanan...
  

Det var hit vi skulle...



Trerätters middag på Hamburger börs och showen Oslagbart var ju min födelsedagspresent.

Min förrätt och middag samt Erik och Johannas middag kommer här i bilder.

  

 Vackert upplagd mat och riktigt gott, fast Johanna undrade vart svampen var i hennes risotto!?

Efter maten bjöds det då på mycket bra show från det här gänget...



Pernilla Andersson, Niclas Strömstedt, Andreas Johnsson och Petra Mede.
Fattas bara annat än att jag tackar av hela mitt hjärta för den här fina födelsedagspresenten!
Jag är så nöjd.
Tack!

Kramisar.

Negativa besked...

Min pappa var på återbesök i Umeå igår. Man kan se förändringar nu runt operationsstället på ryggraden, ett av blodproven visade också ett förhöjt värde. Så med andra ord, cancern växer igen.
Känns inte bra, men som pappa säger så kan han ingenting göra,utan det är bara att förlita sig på Marcus kunskaper.
Det blir till att byta medicin och därför blir det två veckor utan medicinering, så kroppen får vila och rensa ut.
Jag håller med pappa, man kan inget göra, men nog är man ledsen ändå. DJÄVLA SKITCANCER!! FAAN!

 Kram.

Nu är det nära..

På jobbet pratar vi mycket om London och vad vi riktigt ska hitta på där. Vi har gemensam middag på både fredagkväll och lördagkväll, annars är det fri tid som gäller.
Har fixat ett papper idag där vi kan skriva upp oss om en gemensam växling av pund och om man vill göra en guidad busstur med svensktalande guide.

Själv ska jag snart lägga ner kläderna i resväskan och fixa inför min resa till Stockholm i morgon. Lääängtar!!



Kramisar.

Onsdag med riktig frost och gala!

Nu är det nära till vintern, minus sex grader och rejält med frost på morgonen. Längtar faktiskt lite efter snö nu, fast ändå inte, för det innebär ju att det verkligen är färdigpåtat i jorden och alla trädgårdsgrejer ska bort!

  

Många undrar vad jag använder för skor? Angående att jag har ont i fötterna...
När jag promenerar använder jag en walking sko från reebok + mina blå hålfotsinlägg. På jobbet går jag i MBT efterföljaren, minns inte vad dom heter just nu.
Kan ju också säga att jag inte tror besvären beror direkt på skorna utan mer att nerver är ikläm lite högre upp kanske? Seninflammation eller nå´t? Åderbrock som hindrar?
Tror på någon slags sjukgymnastik/stretching/träning.

Så jag ser verkligen framemot det  nya "måbraprojekt" jobbet har dragit igång tillsammans med Idromed! Det är helt frivilligt att vara med, och det är bara för vår egen skull, eller det är klart att företaget tjänar på att vi mår bra och så också.
Det jag personligen hoppas att jag kan få hjälp med är att kartlägga mina behov för att må bra och sen en rejäl spark i baken för att genomföra dom. (Pepping alltså!!)
Den här chansen kan man ju bara inte missa!

Vad har jag mer gjort idag då? Bland annat följt Pontus till tandläkaren. Tandläkaren tyckte att det hade gett ett för dåligt resultat, det här med gummibanden, så han la lite fyllning på tänderna för att underlätta. Fyllningen gör att Pontus inte glider ner och fastnar i sitt vanliga bett.



Sen vill jag upplysa om att det är den årliga Rosa Bandet Galan på TV3 i kväll! Titta gärna och skänk kanske en slant till forskningen.

Kram.

 






men varför just jag?

Idag slutade jag en kvart tidigare för att hinna hem och ge barnen mat och vända om till stan igen till teaterskola för Emma. Underbara Lisa hämtade de små på fritids så alla barnen var hemma då jag kom hem.
(Lisa tog också hand om Pontus här hemma med läxläsning och så, medans jag skjutsade...)
Till middag blev det enkelt snabbt och gott = Billys Panpizza och gurka. Kanske inte enligt kostcirkeln, men en bra nödlösning vid tidsbrist.
Teaterskolan börjar redan 17.15 men det är verkligen värt all ev. stress och pusslande för Emma verkligen älskar detta. Hon skrattar och tjoar och pratar i ett efteråt.=))

Sen undrar jag vad det möjligen kan vara för fel på mig, eller våran bils farthällare!? Idag, igen, så skulle en bil helt plötsligt tränga sig om på insidan på 110-väg!!
När jag närmade mig Kåges norra avfart på E-fyran, kom jag ikapp två bilar som låg efter varandra. Jag hade farthållaren på 112 och hade haft det sen det blev 110 på Solbacken.
Inga problem jag blinkar vänster i god tid och glider om bil nummer ett sakta men säkert. Ser plötsligt hur bil nummer två smygökar farten och jag inser att jag kan snart glida  in i det högra körfältet igen. Men då har bilen jag nyss kört om och börjat få lite avstånd till ökat farten och börjat komma ifatt mig på insidan. DÅRE!!
Jag ökar snabbt farten och blinkar in så han kan få köra om på rätt sida, men inte ville han det inte!? Jag fattar ingenting!!



Onsdag, torsdag, fredag....sen är jag i Solna och får mitt paket på riktigt!! LÄNGTAR!

Kram.


måndag

Vilket tröttsamt surväder vi har haft idag! Dimmigt, grått och bara tre plussgrader. Annars har det väl varit som en vanlig måndag med mycket jobb och så.

Jag har börjat räkna ner dagarna innan jag ska åka iväg till Stockholm och har börjat fundera på vad jag ska packa...

 längtar!

Kram.

söndag

Min födelsedag!

Igår lördag föll första snön, det missade jag! Den tinade dock bort nästan lika fort som den landade...men dock första snön!

Idag då jag vaknade var marken rejält frostnypen, men ingen snö...

Lisa jobbade idag och blev skjutsad av Jörgen till jobbet! Själv klev jag upp och drack kaffe i godan ro...undrade om de små ville ha frukost? Men de ville ha lunch direkt.
Dammsög nedervåningen och städade toan nere innan lunchen intogs...sen en ihopläggning av tårtan...

Tio över tolv gick jag ut på en promenad som tog 55 minuter, och kom hem då lite tidiga gäster hade anlänt.
Blev uppvaktad så jag känner mig generad som vanligt.....!? Presentkort på Fem rum i Kåge på två tusen kronor, en resa till Stockholm nästa helg samt lite "shoppingpengar" där jag vill lägga dom....

Goa pappsen spelade Yatzi med de små, medans jag stekte middag och Jörgen hämtade Lisa.



Sen förlorade de 237 hushållen här i Drängsmark strömmen i en timme...då tände vi ljus och myste...



Men tänk vilket beroende vi har skapat av elen ändå!?

Sen fick pappa två kraftiga senadrag när han var här...som han ska kolla med Marcus i Umeå på onsdag...


Grattis mammatanten.



Välkommen på en kopp kaffe och tårta där vid halv två....

Kram.


Helg.

Igår jobbade jag till klockan tre, under tiden fick Pontus ha sitt kalas på Leos i Discorummet.

  

Jag tog en promenad upp till "Sjungande" när jag hade jobbat, för att invänta skjuts hem tillsammans med Emma, som hade fått vara där och pyssla på med sin farmor.
När vi kom hem var klockan strax efter fyra och vi fixade bara till oss lite, för att sen dra vidare på middag hos goa vänner.
Tänk att det alltid ska gå så lång tid mellan gångerna då vi alltid har så trevligt.
Emma och Pontus hade det också bra, matade fiskar och ritade.
Jag fick ett fint kort som värmde i hjärtat....

  



Kramisar.


fredag

Mammatanten har inte så mycket att säga här idag! Det jag ville ha sagt har jag redan sagt på annat sätt! Trevlig fredag.

Kram.

Skamlöst!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/olyckor/article13802598.ab

Hur tänker vissa människor egentligen? Har samhället Kina gjort dom till robotar?

torsdag

Smärta!!
Jag har tagit en Ipren och en Alvedon och hoppas att mina två onda fötter ska sluta vara så ilsket onda. Om det inte ger sig snart måste jag försöka få någon hjälp med detta problem....vad gör man om det blir värre? Fixar sig en rullstol kanske? Nej jag skojade bara......Men fötterna ska ju orka bära mig och hjälpa mig att komma någonvart. Funkar dom inte så blir det inte bra!

 
Det är inte lätt att vara tung! Men jag kämpar på och hoppas det blir bättre snart.


Idag har Kassa ett, på jobbet blivit lagad. Poffarna och kabelbranden hade även sabbat kretskortet i strömcentralen/tavlan, som knyter ihop alla sladdar och kablar och kontakter i varje kassa.
Tur att vi har plockat bort en kassa en gång i tiden och hade reservdelar som kunde plockas därifrån.

Avslutar med några tänkvärda ord...



Kram.

lite rädd..

Idag har jag mestadels softat och tagit det lugnt, läst en god bok bland annat.
När jag satt vid köksbordet och drack en kopp kaffe, så höll jag på att sätta det i halsen! Min 85-årige granne kom nämligen utklättrandes från sitt fönster på övervåningen ut på altantaket.

   

Avsikten var att sopa hängrännan fri från löv. Vilken krutgubbe säger jag bara, fast jag skulle ha tagit stegen upp.

Klockan fyra hade jag, Pontus och Emma en tid inbokad i Byske för sista Twinrixsprutan.
Emma var ganska nedstämd och rädd före. Hon gruvade sig verkligen och jag med faktiskt. Men det gick bra och nu har vi fullgott skydd lääänge.

Efteråt var vi in på butiken Hemmafröjd och köpte tröstsak till mig och Emma. Pontus hittade inget där utan får köpa en annan gång.

Kram.


Spännande.

Jag trivs med mitt jobb, det har jag ju ofta tjatat om, det är omväxlande och roligt.

Idag blev det lite väl spännande en stund då Kassa 1. gick sönder. Blev utringd till kassan och en skärrad medarbetare meddelade att det hade poffat och gnistrat och rykt, så vad skulle han göra?
Lämna omgående kassan och bemanna en annan ansåg jag.
Själv gick jag och försökte få tag på någon chef som kunde ta något beslut om hur vi skulle göra nu!? Hittade ingen så jag gick tillbaka till kassan och ringde helpdesk, för att få dit en tekniker som kunde hjälpa mig med felsökning, elsaker ska man ju inte pilla i, kan bli lite för spännande har jag hört! Men inte fick jag någon hjälp där heller. Samtidigt som jag pratar i telefon så fräser det till igen och börjar ryka kraftigt! Hon i telefon kan inte skicka någon tekniker om hon inte vet exakt vilket fel det är så jag mer eller mindre lägger på luren i örat på henne.
Jag får hjälp av en annan medarbetare som lyckas dra ur nån kabel till vågen där felet förmodligen var och då blev det stilla.
Sen ringde jag några samtal igen och först på torsdag kommer det att installeras en ny våg och vågdator.
Så det kan bli, en helt vanlig dag på jobbet!?

Kramisar.



Världens barn

I afton var vi inbjudna till ett samarrangemang, av Musikskolan och byaföreningen, på Folkets hus här i Drängsmark. Syftet var att samla in pengar till Världens barn.

Jättebra, jättetrevligt men de glömde bort Pontus och hans polare när det skulle spelas gitarr. Snopet! Men han var med då det sjöngs för världens barn.





Kram

Mmm..




nej nu får det vara nog....

Nu är det dax för mig att kravla mig upp ur melankolin, denna gråa trista soppa som jag tillåtit mig dras ned i, dax att fylla dagarna med liv och inte livet med trista dagar. Nu får det vara nog!! Nu är det mer än nog!!

Jag ska börja promenera och äta rätt och fokusera på det positiva! Jag ska sluta grubbla och bara leva i nuet!
Blir det jobbigt ska jag inte älta det negativa utan se den positiva sidan av det jobbiga...det mesta har ju en svart sida och en vit sida!?



Kram

Svart eller vitt

Jag har inte riktigt haft tid eller lust att skriva här på ett par tre dagar nu. Blev ett kort inlägg igår för att säga grattis till Pontus som fyllde år.

I torsdags var Mikael och Maria hit på middag, sista chansen på ett tag, för nu är Mikael i Norge och ska jobba där.
Vi var också utan fungerande internet på grund av en avgrävd kabel i Bromma, så det blev inget bloggande eller hockeytittande.

I går fredag var det då släktkalas för Pontus. Morfar, farmor, morbror och moster samt några kusiner kom för att fira honom och fika.
Cia är också här så ungdomarna får ha avskedsfest i lugn och ro.



Sen för att knyta ihop med rubriken lite grand så kommer lite om mina grubblerier att luftas i detta inlägg också...

Ingenting är väl bara svart eller vitt!? Man brukar i vart fall säga så...
Jag grubblar ju mycket på vad som egentligen är meningen med vår och framförallt min existens? Jag studerar också ofta hurdant vi fungerar, hur vi "fållar" in oss och fungerar i samhället, på jobbet, i familjen!?

Varför gör vi som vi gör i vissa situationer och varför vi ibland gör fel....

Jag blev så heligt förbannad i torsdags när jag åkte hem från jobbet, för att jag blev stressad av en bilist och höll på att krocka.
Jag avskyr verkligen det här med att bilister inte håller avstånd både mot framför varande fordon och bakomvarande.
När jag låg på nittiofem på nittiostreckan efter brandstationen på väg norrut i vänsterfil, fick jag en riktig "rövslickare" bakom mig, jag markerade i backspegeln med händerna att han kunde öka avståndet. Men icke det! Jag såg att jag fick en lucka att blinka in höger, till det andra körfältet, men var bara tvungen att öka avståndet först, så inte jag blev ett framför varande fordon som låg för tätt. När jag börjar blinka och ska köra in så tränger sig min rövslickare också in i höger körfält, med avsikt att köra om mig på insidan, vilket är totalt förbjudet på en nittioväg. Jag blir livrädd och väjer ut igen samtidigt som jag i panik bromsar vilket sker helt reflexmässigt!! Helt idiotiskt av mig jag vet! 
Men jag tar mig in i höger körfält ändå och han kör om i vänster ivart fall strax efter, då lägger jag mig på tutan och skriker idiot högt för mig själv i bilen, samtidigt som han ger mig V tecknet helt coolt i backspegeln.
Vilken idiot!! Men hur tänkte han egentligen? Varför gjorde han egentligen så där? Varför följde han inte trafikreglerna? Ville han bara vara först? Var han stressad? Eller tyckte han att han gjorde rätt?




Nästa grej jag har funderat mycket på är relationerna och reaktionerna på jobbet det senaste...
Hur och varför vi reagerar som vi gör på de nya shemat?
Varför vi blir så upprörda och ledsna eller glada eller bara accepterar det hela.....
Det är så jobbigt med ämnet schema......
Men sen det sista som verkligen tog knäcken på mig och gör att jag funderar och grubblar ännu mer på vem jag är och varför jag gör och känner som jag gör. Hur upplever andra mig i förhållande till hur jag upplever mig själv!?
Det var i går då jag var tvungen att bli riktigt arg och upprörd på en ung medarbetare som inte tog sitt ansvar!
Jag tycker det är den absolut jobbigaste biten med att vara ansvarig! Att tillrättavisa!

Så just nu känner jag mig så tom och frågande till livet....Vad är meningen med det, egentligen?

Kram.


9 år

GRATTIS PONTUS 9 ÅR!!



Kram.

Trött

Nu har jag bakat lite och sett Bonde söker fru. Så jobbigt för alla att vara så offentliga i en sån känslig fråga, som kärlek faktiskt är...

Men efter en slö onsdag är jag ändå riktigt trött och säger godnatt till alla mina vänner. Sov Gott!



Kram.

taste of Asia...

Idag har jag inte gjort så många knop, men ska försöka ta igen det i kväll istället!

Men jag har varit en sväng till Byske för att hämta mera gummiband till Pontus på Folktandvården. Borde egentligen fått två påsar från början.
När vi var hos tandläkaren så talade han om att vi skulle byta gummiband på morgonen efter lunch och middag samt ett nytt innan natten också. Med andra ord så går det åt minst fyra gummiband per dag gånger sju dagar, det blir tjugoåtta gummiband i veckan, minst! För ett och annat gummiband tappas ut i tvättfatet och några går sönder. Det är hundra gummiband i en påse och han skulle på återbesök efter fyra veckor. Den matten går inte ihop för mig...!?
Det jag inte visste då jag var hos tandläkaren var antalet i påsen, men jag påpekade att det inte såg ut att räcka i fyra veckor, men fick svaret att det brukade det göra. Nåja nu har vi en påse till i vart fall.

 

När jag var i Byske passade jag på att handla där på deras ICA Supermarket. Känns alltid som fel att handla på någon annan butik än där man jobbar...

Till middag gjorde jag en kycklinggryta med bl.a. kokosmjölk och curry i. Alla åt med god aptit.

Nu ska jag strax vispa ihop sockerkakssmet och skura upp toaletten, kanske det blir lite annat också...

Kram.

Retar mig

Det jag aldrig någonsin har gillat i trafiken, är de som ligger aldeles för nära bakom min bil.
Såg att lokalnyheterna hade ett reportage om det....

http://svt.se/2.33919/1.2563009/ligga_nara_kan_bli_dyrt?lid=puff_2563106&lpos=rubrik


Kör försiktigt nu mina vänner.

Kramisar.

Frost

Ordentligt med frost på morgonen och då åkte kameran fram...



  



Den här fina rosen i stenpartiet hann slå ut.

Kram.


sömnlösa...

Emma har ikväll fått prova på en slags barn teaterskola! She likes!

När jag skulle hämta Pontus och Emma i afton på fritids, så vann jag ett barn och förlorade det andra. Hm?? Tänker ni nog nu!?
Jo, så här är det! Emma har en klasskompis som har en bror som är en klasskompis till Pontus...så Pontus tog med sig sin kompis hem på middag hos oss och Emma följde sin kompis på teaterskola och fick en snabb middag innan på vägen!

Nu vill Emma absolut börja denna teaterskola, vilket känns bra och okej för mig! Men det söta och roliga med alltihopa var hennes egen kommentar ikväll, då hon skulle sova....
Mamma nu måste jag nog sova så jag ska orka med teaterskolan!!
(Psst..säg inte till henne att det bara är en gång i veckan!)

Sen så kände jag igår kväll hur enormt trött jag var och hade ögon som sved. Men somna!? Nej det gick inte så bra!
Hade dessutom en son som kom ner strax före tio igår kväll som hade samma åsikt. Mamma jag kan inte sova!!

Men han somnade om och nästa gång han kom var klockan fyra...jag kan inte sova mamma...

Pontus har helt klart sovit, men också legat halvvaken i dvala...precis som jag!

Fick en förklaring till våran dåliga sömn från Radio RixFM på morgonen...?
Sofia Whistam påpekade att det var fullmåne och hon hade sovit dåligt minsann....



Kramisar.

tisdag.

Idag har det varit riktigt jobbigt stundvis på jobbet. Inte trodde jag att jag skulle beröras av andras ledsamhet!? Men jag blev det, ledsen alltså, och berörd, men innan dagen var slut så känns det dock bättre.

Men det är väl så på mitt jobb att vi är många som "brinner" för våran egen avdelning, och trivs med utmaningen att göra ett så bra jobb som möjligt.
Jag kan förstå en del som tycker det känns helt omänskligt att hinna med och klara av det som ska göras på hälften så mycket tid!
Hoppas dock att alla "landar" i de förändringar som sker, och att deras farhågor ändå inte behöver besannas.
Hoppas också att alla som får nya arbetsuppgifter finner sin arbetsglädje i dom också.

Dessa tänkvärda ord skrev en arbetskompis på Facebook.



Ja så kan det nog vara ibland.....

Kärlek till alla mina fina arbetskamrater i vart fall.




Kram.

Schema.

Idag har ganska många på mitt jobb fått sina nya scheman och de flesta är ändå rätt nöjda. Men självklart har någon/några varit ledsna och alla pratar om ämnet schema. Så många känslor har det varit idag.
Själv var jag också en anings orolig och undrade och grubblade på hur det skulle bli..
    

Men jag är en av dom som fick veta hur jag ska jobba och inga katastrofala eller stora förändringar för min del. Kan bli lite kruxigt med barnpassning eventuellt.
Våra scheman baseras på fyra veckors rullning. Vecka ett och två går jag som vanligt, vecka tre jobbar jag onsdagkväll och ledig torsdag som förändring. Det som känns lite surt där, är att jag förlorar en tidningsdag, jag älskar nämligen att jobba med tidningarna. Självklart fixar den som jobbar istället för mig, det precis lika bra.

Jag får lite problem första kvällen jag ska jobba för då är Jörgen i Stockholm på konferance och det måste bli Lisa som nattar då!? Hoppas hon ställer upp på det!
Men det kommer att vara ett plus att man som blir ledig, två dagar på raken, mitt i veckan sådär. För att jobba kväll känns bara bra att få göra.

Den andra förändringen blir mitt söndagspass. Nu jobbar jag varannan lördag och en extra söndagskväll på min ena lediga helg,  alltså jag jobbar tre av fyra helger.
Nu kommer jag att jobba söndagsdag, en utav jobbarlördagarna. Pluss blir ju att jag verkligen är ledig två helger och minus är att det blir så många dagar på raken då man jobbar hela helgen.

Så om jag summerar så är jag nöjd, kanske till och med jättenöjd!


Kramisar.




Söndag.

En lugn dag, har torkat några fönster och strykit ett antal gardiner. Känns bra att ha gjort bort det.
Till middag stekte jag köttfärsbiffar som fick puttra med grädde, det blev supergott!
Sen har jag varit sällskap till min syster en stund också.


Tror inte det är dax för snö riktigt ännu, men Jörgen lägger på vinterdäcken nu för säkerhets skull. Känns bra.
Imorgon är det arbetsdag igen och de nya schemanen ska presenteras. Spännande.


Kram.


lördag

Jobbat till tre, sen en snabb promenad upp till syster. Kikat ner i hennes valplåda och fikat goda mackor.

Lite mindre trevligt blev det sen......
Säger bara att frånskilda snåla pappor är inte att leka med!! Huva vad en del kan tycka att dom har rätt att säga och göra precis vad dom vill......och dessutom försvara det med huvudet högt trots att jurister och allt säger att det är fel!!
Att vara arg i sak, det är en sak. Att gå till personangrepp är en helt annan sak.
Att göra saker för att med avsikt göra illa en annan människa, är så dålig stil.
Att inför ens egna barn, smutskasta den andra föräldern, är lika illa som att slå sitt egna barn!

Det är inte lätt att skiljas....men att dra in barnen och smutskasta och dumgöra den andre föräldern är så FEL!!

Var rädd om och skydda ditt barn!!

Kram till mina goa barn, ÄLSKAR er så det gör ont!!



Kram.

Nothing to say.....



But i can say....Have a nice friday! Hugs to you.

I´m not feeling good...

Jag är trött slut och sliten. Har haft småont i huvudet i några dagar. Jag som aldrig har ont i huvudet annat än då jag druckit för lite vatten eller inte fått något kaffe.
Dessutom har jag riktigt ont i mina fötter idag!! Ni som brukar ha ont i era senfästen eller ni som brukar känna av benhinnorna kan tänka er den smärtan runt alla fotens leder och benbitar. Fötter har ju inte lite många småben heller...
Jag har ju äntligen börjat promenera så jag hoppas att jag bara är otränad och det är därför det blir så ont.

Sen kan jag inte säga att jag mår speciellt bra i själen heller....brukar ju vara vårdeppig, men inte så här på hösten. Hösten är ju min tid.
Det är så jobbigt då man inte orkar fokusera på allt det positiva och roliga, utan man grubblar och gräver runt i det mörka jobbiga istället!?
Äsch, nu svamlar jag lite men faktum är ändå att det är tungt just nu, ångestklumpen finns där i halsen....

Men efter regn kommer väl solskenet? Kram.






Besök.

Det var ett tag sen sist, men nu har jag äntligen fått bjuda Mikael och Maria på middag. Om knappt två veckor åker Mikael till Trondheim för att börja sitt nya jobb.
Roligt att få träffa Cia också..



Mikael ville att jag skulle klippa honom också. Blev i vart fall kortare...



Kram.


promenera mera...

Det blev en lång härlig promenad, runt en del av byn, även om man går och på så vis får upp värmen så drog det ganska kallt runt öronen bitvis.

Det syns inte så tydligt på bilden här nedan, men i år har dom kostat på oss oranga plogpinnar med reflexer igen. Den typen av bambupinnar har dom sparat in i några år och vi har fått nöja oss med de vanliga käpparna från skogen.



När jag kom hem, så tyckte jag det var så synd att gå in, så jag tog fram gräsklipparen och fortsatte gå....





Kram.

Rosa månad.

Oktober är ju Bröstcancermånad, där man med hjälp av bl.a. Rosa Bandet samlar in pengar till forskning.
Jag läste ofta en blogg som skrevs av Linda, som dog i inflammatorisk bröstcancer. Nu har en nära vän till henne skapat en insamling i Lindas namn....
Gå in på länken här nedan och läs själv.

http://malinj80.blogspot.com/2011/09/rosa-manaden.html


Pappa var ner till Umeå och onkologen i torsdags och det ser väl någorlunda bra ut alltihop. Han ska den nittonde oktober göra en ny scanning av buken.
Blodprover tas varje vecka och värdena ligger inom rimligheterna. Med andra ord så håller vi tummarna om att det får fortsätta vara så, att medicinen fortsätter att bromsa!

Oktober är också en månad där Pontus och jag fyller år. Pontus ska få ha ett kompiskalas på Leos lekland i discorummet.

Jag fick veta igår att jag ska få flyga ner till Stockholm och vara med Johanna en helg. :)

Nu ska jag släpa mig ut på en promenad, sen blir det toalettstädning och fönstertorkning.
Ha en bra onsdag ni alla där ute....

Kramisar.

Kanelbullens dag.

När jag kom hem från jobbet och ätitit middag, satte jag igång med att baka bullar, för vad passar inte bättre in på "Kanelbullens dag"?





Tände också lite fina höstlika ljus i köksfönstret..



Kram.


Dosen`t help me!!!



Vad härligt med barn, för dom kan man trösta med ett plåster eller två...

Kram.

Du fina, du vackra...

Åkte hem lite tidigare från jobbet, mår inte helt hundra och hade fått undan måstena.

Naturen visar sig från sin allra finaste sida tycker jag. Du fina, du vackra höst! Gillar dig!




Kram.


Kvällsjobb...

Jag har jobbat i afton och det trivdes jag bra med. Kändes dock lite motigt innan man ska iväg bara...

Nu blir det att krypa ner i sängen, en ny arbetsdag kommer ju imorgon.



Kramisar.

söndag

Jag var uppe med tuppen som vanligt i morse. Emma gjorde mig sällskap vid halv nio och Pontus sov ändå till halv elva. Pontus hade fått ha filmkväll med Jörgen och la sig vid midnatt.

Jag har hunnit med att slumra till här i soffan en stund och vaknade av en dröm.

"Jag stod och pysslade med att snurra upp något trassligt band och var lagomt irriterad och tänkte slänga rullen åt sidan en stund, då jag känner två svala händer över ögonen och lugnet strömmar genom mig och jag vet att det är Johanna. Mamma jag har något jag vill berätta, säger hon. Du är med barn, säger jag. Ja och det är två, säger hon då. Jag låtsas svimmar och hon hjälper mig ner på golvet." Sen vaknar jag.....

Undrar om jag sanndrömmer? Tror jag ska ringa och ta reda på det.

Kramisar.


staden

Idag har vi tillbringat hela dagen i stan.

Vi har köpt en vinterjacka till Pontus, långkalsonger och byxor. Vi har också varit och justerat hans glasögon.
Emma fick shoppa två onödiga saker, nämligen en rosa cowboyhatt och rosa flätor till håret.
Lunch intogs på ICA.



Vi har också varit och tittat på garderobslösningar, sådana där med skjutdörrar.

Sen blev det Leos lekland för barnen och Jörgen, medans jag åkte hem och hämtade Lisa. Kvällsjobbsdax för henne igen.

Middag blev Pizza på TreKronor i stan.



Nu ser vi hockey och håller tummarna för en seger.

Kramisar.





This beutyful days...





Kram.

RSS 2.0