Blommor jobb och snart semester

Idag har jag fotat blommorna som fortfarande blommar i min trädgård och de ger mig så mycket tillbaka,,
 
 
Det är jobbigt för vår jourplacering just nu och mitt högkänsliga jag har det tufft just nu. Mitt hjärta blöder. Det är många pusselbitar som ska hamna på rätt plats nu innan jag går på arton dagars semester, samt ytterligare fler pusselbitar så min jour ska få landa permanent och få starta sin nya livsresa.
 
Annars så har jag besökt fysioteraupeut, lagat massor med mat, rensat ogräs och sköter min marktjänst så gott det går.
 
 
Besökt min far efter besöket på hälsocentralen. Blommorna orkar ännu.
 
 
Lisa och Emma har det bra ute i Europa, jag får bilder och korta uppdateringar. Idag är de på Eurodisney.
 
 
Kram.
.

Besök av Freja, fotboll och trots

Vi var ute på förmiddagen och då kom Freja och Mikael hit för att leka en stund. Töserna har längtat efter att få leka, men det gick inte så bra idag då båda var lite tjuriga, egennyttiga och trotsiga.
 
 
Jag gjorde pasta Carbonara till lunch och Mikael fick med sig lite jordgubbsplantor/revor att plantera ner i sina pallkragar.
 
Vid tretiden befann jag mig i stan för att titta på en fotbollsmatch och hämta hem jourkille.
 
 
Vår lilltjej är bestämd och ville inte samarbeta nu då vi skulle skjutsa hem henne. Ville inte ha pyjamas, ville inte borsta tänder osv. Lyckades ändå få borsta tänderna och nästan få på en pyjamaströja. Trotsåldern är här;).
 
 
Kram.
 
 

Barnens dag

Vi har mest socialiserat idag och gjort barnen glada och nöjda. Klockan tolv träffades vi och vår jourkilles syskon och lekte, grillade korv till lunch och fikade muffins.
 
 
Vår jour skulle sova över i stan så resten av oss handlade glass och lördagsgodis på nya Coop.
 
 
Vi stannade i Kåge och köpte pizza som vi sen åt ute på altanen.
 
 
Efter pizzan intagits lekte barnen ute tills det blev dags för nedvarvning och lördagsgodis framför TV:n.
 
Jag hann med att ta bort lite ogräs från gruset. Det blir så fint. Fotade vår tomt från en annan vinkel.
 
 
Tack livet!
 
Kram.

Äntligen uteväder!

Jag hämtade lilltjej på förmiddagen. När vi kom hem var vi ute i regnet och tittade på blommorna, gungade och lekte.
 
 
 
Sen gjorde jag önskelunch, makaroner och köttbullar.
 
 
Jag och lillan hämtade hem jourkille från skolan och lillkille kom hem med skoltaxin, sen har alla barnen lekt och jag har lyssnat på alla glada skratt medans jag lagat mat och äntligen kunnat vara ute och pysslat på med att rensa ogräs och lägga igen potthålen på vår uppfart.
 
 
Ikväll flög Emma ner till Stockholm och imorgon rullar hon och storasyster Lisa iväg på en roadtrip genom Europa i tre veckor. Ska bli roligt att följa deras äventyr. Hoppas att de klarar sig undan från onödiga olyckor och dåligt väder och att de får uppleva allt fantastiskt som finns att uppleva.
 
Kram.

Poff

Poff så har hela veckan snart gått, jag är upptagen alla mina naturliga bloggstunder och det blir inte av att ta mig tid att skriva ner lite av det jag upplever och gör.
Saknar mina dagliga sammanfattningar samtidigt som jag mer förstår de som lägger ner sina bloggar.
Det har varit många samtal och mycket känslor i omlopp här hemma och mina skyddsvallar är snart obefintliga. Jag känner mig dränerad på energi och längtar efter min semester del två som jag snart ska ha.
 
 
Skolan har börjat om. Skönt att alla snart är inne i sina rutiner ändå, även om jag inte är riktigt beredd att stänga dörren till sommaren och välkomna hösten.
 
Det är mycket skjutsningar till träningar, först och främst fotbollsträning, men ikväll även till innebandy.
 
Två av mina älskade döttrar åker strax iväg på äventyr ut i Europa och Emma flyger ner till Stockholm imorgon. Vi bjöd därför hon och hennes pojkvän på middag på Budspa i afton för att hinna ses och prata en stund. 
 
Snart har deras vingar vuxit klart och alla mina barn har strax flugit ur boet. Försöker tänka att det är livets gång och så vidare, men det finns en sorg i mitt hjärta att vara med om det här snart två gånger till.
 
 
 
 
 
Kram.
 
 

Smet iväg själv

Jag landade här i Ammarnäs igårkvällst. Vi har svårt med att åka upp tillsammans då det alltid är något med jours fotbollsträningar eller matcher som behöver gå före.
 
Jag tog med mig lite redskap för att kunna fixa till ojämnheter på vår gårdsplan och städa under carporten.
Innan jag åkte grävde jag fram lite infrysta enportionsrätter jag lagat då jag kört Ulrika Davidssons menyer tidigare.
I går åt jag några ajvarjärpar som jag blandade en god sallad till.
 
 
Sen mös jag ner i soffan och såg Outlander.
 
Idag har jag svettats ute då jag burit hinkar med fyllnadsmaterial.
 
 
Jag gillar ju sånt här.
Kanske jag torkar några fönster också. Vi får se.
 
Kram.
 

Lilltjompan

Vilket trauma vår lilltjej har varit med om. Jag är tacksam att jag har fått underlätta och hjälpa till. Dock tycker jag att det finns väldigt många missar i hur sjukvården har bedömt och agerat och utsatt lillan för onödigt lidande. Jag ångrar lite att jag rekommenderade mamman att ta sig till vårdcentralen (4min) istället för att ringa efter ambulans.
 
I onsdags då lillan faceplantade asfalten då ringde mamman mig med darrig röst och i och med att hon var nära hälsocentralen så föreslog jag att hon skulle gå dit.
Hälsocentralen kollade så att tungan inte var skadad, konstaterade att en tand var borta, sen hänvisade de till tandläkarakuten, (Citytandläkaren). I och med att jag var i stan så skjutsade jag dem dit, men de stängde fyra och hade ingen telefontid tillgänglig. Vi tog då beslutet att åka upp till akuten då lillan inte riktigt ville använda handen heller.. De var där mellan ungefär halv fem till sju då jag kunde skjutsa hem dem.(jag var med jourkille på fotbollsträning medans).
De blev hemskickade från akuten med löftet om att akuten pratat med jourtandläkare. 
Nu blev det ändå bra att mamman själv ringde tandläkaren på morgonen och lillan fick en tid strax efter halv två.
Jag följde med dit, men nu var lillan rätt så medtagen, hade inte velat prata, svälja eller druckit något på nästan ett dygn. Hon höll munnen halvöppen och saliv rann ur munnen. 
De fina personerna som bemötte henne och gjorde lite undersökningar på käkleden och hakan ville ändå inte utsätta henne för mer då hennes allmäntillstånd behövde förbättras innan de ville gå vidare,
Jag och mamman bestämde oss för att åka vidare till akuten och få de till att förstå att lilltjej inte hade fått i sig vätska på ett dygn.
Märkligt kan jag till lekman tycka är att de höll på att skicka hem lillan. Jag lämnade dem på akuten 15.30, 16.50 fick jag meddelande från mamman att en barnläkare kollat hennes huvud, puls, feber och bedömt att de kan åka hem med rekomendationen att ge henne drickyoghurt och alvedonsupp.
Hon skrev också att en kirug skulle komma och göra en bedömning.
Klockan 19 drygt fick jag veta att de äntligen skulle bli inlagda.
Halv elva på kvällen, ett och ett halvt dygn utan vätska sätter de dropp.
 
 
Idag har lillan fått lugnande/insomningsspray via näsan, bedövning och besök av tandläkare som dragit ut den andra tanden också.
Förstå vilket trauma lillan och hennes mamma behövt uppleva och vilken oro över att de tänkt skicka hem henne hela tiden.
Jag som erfaren mamma förstår absolut hennes dilemma,
 
Tacksam över att jag har kunnat finnas till för lillan och hennes mamma. Besviken dock över att sjukvården inte tog in den viktigaste informationen. Tyvärr fick jag också i morse förklara för socialtjänsten som fått in en orosanmälan från tandläkare varför inte mamman svarat i telefonen. 
Tänker att det är praxis att anmäla då ett barn kommer in med dessa skador och vi kanske agerat för svagt?
Men jag tycker nog att alla med utbildning inom sjukvård har agerat för svagt och faktiskt inte tagit hänsyn till lilltjompas dillemma att hon inte vill stänga munnen, inte vill svälja och dessutom har väldigt ont.
 
Kram.
 

Fixat skvallertrion

Oj vilken dag!!
En dag som först var väldigt lugn och chill men som sen bara ökade, men blev att man landade i väldigt mycket snabba beslut och känslomässigt angagemang. Men först ska jag uppdatera lite om allt som hänt sen jag sist bloggat.
 
I söndags på förmiddagen hämtade jag lilltjompa, Sen åt vi lunch på Budspa tillsammans med vår jourkille som spelat fotbollsmatch. Medans jag och lillan väntade smet vi iväg på närliggande lekplats.
 
 
 
Sen sladdade vi förbi hemma och hämtade upp Jörgen som packat och fixat matväskorna så vi kunde åka till årets släktträff på mammas sida. Mamma har tre syskon och dessa fyra barn har tillsammans fjorton barn som i sin tur har fått tjugosju(tjugoåtta) egna barn och dessa tjugosju(Tjugoåtta)egna barn har fått tjugofyra(jag kan ha räknat fel) barn till att utöka släkten med.
 
Vi hade trots väderprognosens negativa åttio procent chans till regn tur med vädret. Vi hann spela Boccia och gå tipspromenad innan regnet kom.
 
 
 Min mormors mammas och pappas bröllopsfoto och min morfar som liten pojk.
 
Jag skjutsade Jörgen till flyget måndag eftermiddag. Sen hämtade jag barnen från förskola och fritids. 
Det är ganska lugn start för mig efter semestern då barnen smyger igång med sina rutiner och jag också behöver göra det.
 
Jag har klippt mig och besökt pappas grav. Blev supernöjd hos Åsa och melankolisk då jag besökte pappa för att titta till och rensade bort vissna blomknoppar.
 
 
Idag lämnade jag lilltjompa på sin förskola, men först lillkille på sitt fritids. Lilltjej ville inte lämnas och lekte länge utanför lillkilles fritids.
 
 
 
Tyvärr slutade den här dagen illa för lilltjej. Men tacksam för att vi kunde få hjälpa till i en enorm kris som hon och hennes mamma fick uppleva,
 
Jag lämnade lilltjej på sin förskola och mamma hämtade henne strax före tre och de tog sig hemåt. Tyvärr var olyckan framme och lilltjej fick tvärstopp på sin lätta, plastiga Kickbike och Faceplantade asfalten och slog bort någon eller några mjölktänder.
Mamman ringde mig på Facetime och jag kunde guida henne vidare i sitt chockartade tillsrtånd. 
 
Blev som så att jag skjutsat och hämtat, ställt upp för att utreda olika skador. Imorgon ska jag och jour följa vår underbara lilltjej till tandläkarakuten. För idag fick vi ändå bekräftat att lillan inte har brutit något i handen, Ont i munnen givetvis. 
 
Tacksam är jag ändå över att få vara extra viktig person som om jag var mamma eller mormor till denna fina tjej.
 
 
Men tillbaka till rubriken.
 
Jag har löst broblemet hos mina fin skvallertanter plus man. Jag har länge sett att gulliga katten som bor hos grannen valt att busa ofta med mina fina figurer och fällt dem till backen.
 
Idag löste jag problemet katten fixat genom att ankra fast figurerna.
 
 
Jag kom på att grannens katt behövde lite motstånd, för han har kommit på att fälla dessa fina skvallertrio så enkelt till marken då han trippar förbi. Jag spikade en spik under gubben och spikade ner tuschpennor som pålar i jorden under damerna.
 
 
Tillslut vill jag ändå tillägna denna dag till att det blir så bra till sist ifall man vill och fokusrar på målbilden.
 
Kram.
 
 

Blommor

Jag har skördat hallon och vinbär idag. Kokat svartavinbärssylt och fryst in resten. Men älskar alla mina fina blommor, perenner som blommar just nu i min trädgård. 
Att jag rensat fint i alla rabatter, vid kantstenar osv gör vår tträdgård så njutbar.
 
 
Kram.

Efterdyningar

Det här med att vara borta i nio dygn då man har en trädgård kräver mycket efterarbete.
Idag har jag försökt rensa gräs och ogräs mellan plattorna och mellan gräsmatta och rabatter. Jörgen har klippt och klippt igen, lånat grannens gräsklippartraktor + dess uppsamlare för att ta reda på gräsklippet.
 
 
 
Idag har jag och lillkille cyklat till lillasysters åttaårskalas. Tyvärr hakade inte jourkille på direkt då han hade det jobbigt med sina känslor och flytten mellan tillfälligt boende och hos oss.
 
 
Men jag och Jörgen samarbetade och det slutade med att Jörgen hämtade upp jouren i Kåge och skjutsade honom till mig och lillkille.
 
Det badades, åts hamburgare och vi vuxna fick samspråka om hur våran resa är tillsammans med våra familjehemsplacerade syskon.
 
 
 
I vår trädgård växer det, jag har fotat fina blommor.
 
 
Jag älskar min trädgård.
 
 
Kram.

Hemma

Semestern min är strax slut. Vi kom hem till Drängsmark vid halv två inatt.
Jag kunde verkligen inte somna, somnade till där vid femtiden. Klev upp halv nio.
 
Jag har diskat, tvättat, dammsugit, hjälpt lillkille därimellan. Jörgen tog rejäl sovmorgon efter lika lång vaken natt. Sen har vi jobbat på med att komma ikapp.
 
Jag satt dock en stund i solstolen och drack mitt kaffe och observerade vår vildvuxna gräsmatta.
 
 
Imorgon blir det att hämta hem vår jourplacering från hans tillfälliga braiga boende.
 
Kram.
 
 

Älskar min familj

Jag är så tacksam att få vara här nere i Täby hos Erik och Johanna och få umgås med nästan hela min familj. Saknar Pontus och Emma givetvis.
Imorgon åker nog vi hem framemot kvällen eller som senast på onsdag morgon. Mikael och Maria lämnade oss i afton vid artontiden efter vi ätit fiskgrateng till middag.
 
 
Mitt högkänsliga jag har jag fått jobba med, har känt mig låg och grubblig men försökt att inte fastna i negativa tankar.
Barnen livar upp och det finns alltid någon som vill hänga med dem i olika konstallationer.
 
 
Just nu sitter mina äldre kära och spelar ett strategispel som jag valde bort. Trött efter en vaken natt. Stormen Hans härjade här inatt pluss att jag kom isäng sent. Det gjorde att jag inte kunde somna förrän vid femtiden lite lätt, bytte säng vid halvsju och sov sen till tio.
 
 
Kram.

Trädgårdsjobb

Idag har jag hjälpt Johanna och Erik med att fixa lite i deras trädgård. Om man nu kan kalla det för trädgård.;) Konstgräs, trall och bergvägg.
Det har regnat kraftigt och regnet har spolat med sig massa grus och jord till fel ställen och jag har fixat till det idag.
 
 
 
Igår var jag och Jörgen och kikade på några kändisars hus. Pernilla Wahlgrens nya bygge tittade vi på först.
 
 
Sen körde vi förbi Sofia Wistams hus.
 
 
Charlotte Perelli blev det tredje huset vi tittade på.
 
 
Sen blev det hemmalagad Suschi och spelkväll.
 
 
Kram
 

En till familjär dag

 
Besökt två lekparker, Mulle Meck och en stor cykellekpark.
 
 
Kram
 

Semester

I måndags startade min semester och då bilade vi ner till Täby tillsammans med Mikaels familj.
Men innan dess hann vi med umgängeshelg med lillan och 50-års kalas för Ronny vår granne.
 
 
Men nu är vi alltså här i Täby och umgås. Äter gott och barnen leker, badar och stojar.
 
 
Kram.

RSS 2.0