Storklinta

Känner mig behagligt trött och slut efter en dag i slalombacken. Jörgen lyckades övertala mig att följa med och det var bra.
Betydligt mycket mer snö in över landet än det är vid kusten och många renar fick vi väja för efter vägen till Jörn...
 
 
Det är ofta magiskt vackert längst uppe i backen och det blev några kort tagna..
 
Emma gav upp åkningen då det var en dryg timme kvar innan stängning så jag och Jörgen gav också upp. Vi tog av oss pjäxorna och köpte oss lite gott och kaffe, medans vi väntade på Johan och Pontus.
 
 Kram.
 
 

Bakat

Jag och Emma har bakat lite idag enligt hennes önskemål. Knäckig blåbärspaj och Potatisbakelser blev det.
 
 
Kram.

Mammarollen

Idag har jag spenderat all min tid på att ta hand om mina barn. Emma har inte varit sig själv en tid och vi har jobbat med olika lösningar här hemma och på skolan för att få rätsida på hennes mående.
Trots att det inte går skylla på något specifikt så är det att gå till skolan som har känts för jobbigt och i morse kom vi oss i vart fall ut på en promenad istället för att gå till skolan. Vi gick runt halva byn, upp till Bönhuset och runt det, sen hem igen.

Åkte  och hämtade upp Pontus i Byske 10.20 för han hade en återbesökstid på barnmottagningen i Skellefteå angående att han tappade vikt och rasade två kurvor för något år sedan. Nu såg allt stabilt och bra ut och grabben har nu växt om mamma med 2-3 cm för längdmåttet visade på 160 cm.
Eftersom skollunchen missades åt vi på Tacobar, det smakade helt okej.
 
 
Sen investerade jag i två par nya jeans till sonen på JC, granne till Tacobar.
 

När vi kom hem kom också farmor och Elaine och hälsade på, med sig hade de saffransbullar och kladdkakemuffins. Mums.
 
Helena (skolsyster) var förbi en stund och berättade att hon och fröken hade pratat med klassen och berättat lite snabbt om hur Emma mår och att hon inte vill ha en massa frågor om det då hon kommer tillbaka, det tyckte Emma kändes skönt att höra.
Emma har sen fått massa KIK av sina klasskompisar, typ vi saknar dig KIK och hon mår redan mycket bättre och har inställningen att imorgon ska hon gå till skolan igen.
 
Kram.
 
 

Agerat postbil och ett ärende

Jag tog med mig Emma i bilen på eftermiddagen och vi åkte först förbi och hämtade upp ett par skor hos Lisa, sen åkte vi vidare och lämnade skorna + ett brev som hade fel adress och var ämnat till ett av våra tidigare lånebarn.
 
 
 
På tillbakavägen kikade vi förbi på MIO för lite inspiration innan vi gick på stan en stros sväng, köpte skor till Pontus som han lagt av, sen hämtade vi upp han och åkte hemåt.
Vi stannade och handlade mat i Kåge.
 
Kram.
 

Renbäddat

Jag fortsätter här hemma att städa och sortera lite på djupet. Igår renbäddade jag joursängen och städade bort alla leksaker för små barn. Nu är garderob, lådor urtömda och väntar på nytt lånebarn.
 
 
 
Dagens projekt blev att storstäda Pontus rum och renbädda hans säng. Jag försöker låta barnen städa och hålla efter sina rum själva, men ibland behöver de hjälp så de hamnar på ruta ett igen.
 
På eftermiddagen då jag tittade ut sken solen så fint på grannens jättebjörk..
 
 
Nästan töväder ute med bara en eller två minusgrader, skönt.
 
Kram.
 

Lite nytt

Januari är ju en transportsträcka mot våren och ljusare tider och väntan på nästa lön för många. Kallt, mörkt och fattigt och några blir nog lite nedstämda den här tiden på året.
 
Efter en ganska turbulent tid i min familj är det nu dödstyst och lugnt här hemma och vi alla påverkas nog mer än vi vill erkänna av alla känslor som ska sorteras. Förutom de vanligaste orsakerna till vårdepression har vår familj massa annat att sortera och handskas med. Just nu är vi förmodligen inne i sorgefasen gissar jag....
 
Maken kom hem med rosor till mig och till Emma, en bukett var. :) Emma blev glad och jag blev glad.
 
 
När jag och Jörgen var ner till stan i lördags för en del ärenden, sprang vi på och hittade äntligen kaffemuggar som kändes rätt. Vi har sedan tidigare småskålar i samma stil och det är på Rusta vi fann dom.
 

Nu kan vi servera alla våra kaffedrickande gäster i likadana muggar.
 
....men det går över.
Kram
 

Att visualisera

Idag har jag och maken varit i stan några timmar för att bestämma material till ett kommande projekt. Vi inhandlade också små, små babykläder som vi ska ge till vår nyaste granne, även present till Maria som fyllde år igår inhandlades.
 
När vi kom hem var jag tvungen att bygga en dockskåpsmiljö över vårt badrum, för jag kan inte välja material och form om jag inte får se det....visualisera är inte min grej....
 

Det finns nytt material idag som inte är kakel och som är så mycket smidigare och billigare, dock inte lika många oändliga val.....men vi har valt en svart matta och än spånar vi om resten....
 
Kram.

snopet

Jaha, för lånebarn en bra och rolig vändning, men för oss lite snopet och plötsligt tomt igen. Men vi känner glädje över den friska fläkt detta treåriga lånebarn gav oss. ;)
 
Tänk om det var lika lätta uppdrag jämt som detta? Det vore ju underbart.
 
 
Kram.
 

Kallt

Det är fortfarande kvar saker som måste ordnas runt mina utflyttade lånebarn och några frågetecken som rätats ut och några andra som kanske inte går att räta ut, men jag fick beröm idag, riktigt mycket beröm så där så jag blev generad, men stolt ändå.
 
På söndag ska vi besöka familjehemmet och mina småttingar för första gången sedan de flyttade och det ser vår familj fram emot. Vi längtar!
 

Det pendlar mellan -30 och -25 grader och jag eldar och eldar och eldar, men fryser konstant i vart fall....
 
Leker med mitt lånebarn och emellanåt städar jag. Har fått fram tvättstugebänken och det var ju nästan ett år sedan sist. ;)
 
Mitt skafferi som består av två överskåp och fyra draglådor har jag också sorterat och städat i..
 
Före och efter...            det kanske inte syns så väl, men det blev mer luftigt på nedersta hyllan som överfyllts med Urtekramsprodukter...
 
Det är visst kramdagen idag...har du kommit ihåg det? Det har jag!
 
 
Kram.

Brr..

I morse var det riktigt kallt, både inne och ute. Närmare 30 grader ute och här inne kanske 16-17 grader. Brr...
 

För tillfället njuter jag av att vara jourhemsmamma för här pysslas, ritas och leks det för fullt med Emmas avlagda leksaker.
Petshop hundarna har fått komma in från uthuset och pysselgrejer har också grävts fram ur våra gömmor.
 
 Snart ska jag åka en sväng till Byske för ett utvecklingssamtal med Pontus och hans mentor, då får halvkrasslig make passa lånebarn en stund.
Sen i eftermiddag ska vi på ett möte på Drängsmarksskolan, då går vi nog allihopa.
 
Kram så länge...
 

Låång dag

Tur att jag gjorde "saker" i går kväll som jag släpat efter med för att jag inte har "måstat" göra något. Jag dammsög och torkade golven, vek tvätt och blev klar vid åtta.
Det var som om jag kände på mig att det borde göras....och mycket riktigt visade sig det vara klokt för strax efter sex i morse ringde socjouren och nu har vi ett nytt lånebarn hos oss.
Nu ska jag göra nattinatt för man vet aldrig hur länge man får sova.
 
Kram.
 
 

Plockat bort julen

Jag lufsar runt här hemma och njuter av stillheten. Jag har oceaner av tid, men lyckas ändå inte få så mycket gjort.
 
Emma är hängig och har inte kommit sig iväg till skolan och vi kramas och pratar mycket. Julen är helt bortplockad och jag försöker städa någon vrå här och där från småfingerkladd.
Har investerat i två nya blommor och tre nya krukor till köket.
 
 
Jörgens jobb Urtekram har ingått samarbete med Friggs, eller slagits ihop och heter nu Midsona. Nya varuprover som kanske behövs nu när man ska försöka nystarta året med bra vanor.
 

Kram.
 
 

Hej!

Länge sedan sist jag uppdaterade om min vardag, förutom lite hintar och min årskrönika.
 
Så här är det! Jag har skolat ut och inskolat mina lånebarn till ett underbart familjehem under jul och nyårshelgen, samtidigt som jag njutit av att vara mormor med Johannas familj hemma.
Lite extra jobbigt har det dock varit då pencillin och sjuka, hesa, febriga och tröttkörda barn och vuxna ska tas hänsyn till i det nya spännande känslorna som det trots allt är efter tio månaders anknytning....sen seperation...
Fredag lämnade vi våra lånebarn i familjehemmet, lördag morgon skjutsade jag Johannas familj till Fahlmark och redan på eftermiddagen valde vi att direkt unna oss egentid jag och Jörgen,  då vi varit fastlåsta i småbarnstiden så länge...bokade in oss på Scandic i Umeå och avnjöt bubbelbad, god mat och låånga samtal och en film... innan vi somnade ganska långt före midnatt...
 
Lisa fanns här hemma med Pontus och Emma trots att hon varit rätt matt och sjuk efter en matförgiftning...

Kram alla fina som skrivit så fina uppmuntrande ord på mitt Facebooksinlägg som jag sen slarvade bort då jag skulle tagga Jörgen...är inte supersmart med datorns alla inknappningar och så...
 
Kram.
 
 
 
 

Sammanfattning av ett händelserikt år

Januari: Vi hade en underbar 15-åring boende hos oss, jag hjälpte Lisa att inreda sitt nya boende, påminda om att det var 70 år sedan förintelsen upphörde, Johanna, Erik och Elton var här och Maria firades med tårta.
 
 
Klicka för att stänga bilden
 
Februari: Pysslade på med massa inomhusprojekt, åkte slalom och promenerade med gåvän. det blev officiellt att jag skulle få ett till barnbarn och vid månadsskiftet blev det byte av lånebarn.
 
 
 
Mars: Sjuka lånebarn, Ammarnäs, Jukkasjärvi då mamma fyllde 70 år, Mikaels födelsedag och vardag.
 
Klicka för att stänga bilden
 
April: Röt ifrån till hopplös egoist, Påsk, mat hos Mikael, familjehemsdagar på Medlefors och visit av Johannas familj, firade Jörgen och Erik som har födelsedagar i april.
 
 
Maj: Morsdagsfirande hos mig, Stockholmsresa med lånebarn, trädgårdsfix, firade 50-åring och möblerade altanen.
 
 
 
 Juni: Nationaldag, Emmas födelsedag, Prinsbröllop, Skolavslutning, Midsommar och konfirmation, stadsfest, släktträff, ved, trädgård och Johanna och Elton var uppe en vecka. Fullt upp med att fira och mysa.
 
 
Juli: Lycksele, Rhodos, Svansele, Piteå, Bjuröklubb och lite trädgårdspyssel och massor av semesterfeeling då Johanna och Erik varit här.
 
Klicka för att stänga bilden
 
 
Augusti: Sommaren kom och vi var mycket ute i trädgården. Kusinbarn kämpade för att överleva, sorgligt. Tillfälligt lånebarn kom en vecka drygt.
 
Klicka för att stänga bilden
 
September: Mormor igen till en underbar liten tjej. Dödsbesked och besök i Stockholm. Emma började på ridskola.
 
 
 
 
 
Oktober: Begravning, frost, Stockholm under höstlov och extra lånebarn, vagnsinköp och två födelsedagar inom familjen.
 
 
November: Kalas för lånebarn, stallet för Emma och hård arbetsbelastning för mig med tre lånebarn att ta hand om. Alma växer och utvecklas.
 
December: Familjemys, julklappar och inskolning. Tvåårskalas, Julafton och Nyårsafton.
 
 
Mitt 2015 har varit ett fantastiskt fint år, men livets svåra stunder har funnits där, precis som livet oftast är...
 
Det som jag kommer att minnas bäst, är att jag blev mormor igen till en underbart fin Alma. Jag känner att tjafset med x kommer att blekna och tråkigheterna i form av dödsfall likaså....hård arbetsbörda kommer inte att ske igen, för vi lär av våra läxor...jag tror jag gör det i vart fall.
 
Gott Nytt 2016 mina vänner:)
 
Kram.
 
 

RSS 2.0