snö

Så blev det vinter igen. När vi vaknade i morse och tittade ut såg det ut så här:
 
 
Senare under dagen har vi varit ute och skottat jag och de små.
 

Och det kommer mera, just nu ser det ut så här utanför fönstret:
 

Kram.
 

Tips önskas

Två personer tycker olika om vad som är rätt och fel i en fråga och den ene argumenterar för sin åsikt och säger att den tycker att den andre har fel. Dessutom beskriver person 1 varför hen tycker att person 2 har fel och argumenterar för sin sak och lämnar sen över frågan till person två. Nu kommer det intressanta!? Person 2 svarar aldrig direkt på en fråga, utan oftast med en motfråga... hur frustrerande är det inte då man ställer frågan: Hur menar du nu? Varför säger du så? Och får till svar: Du då? Du är inte så mycket bättre!?
 
 
En annan sak är att person ett säger till person två att hen är uppriktigt ledsen över situationen och önskade att person 2 skulle kunna sätta sig in i någon annans situation för en gångs skull och sluta komma med dumma meningslösa kommentarer som "du är inte stark nog" och "sök hjälp!", i stället för att besvara eller bemöta den ställda frågan!
 
Person ett förstår person tvås sätt att agera, men för person ett är det frustrerande att person två bara kan fokusera på sina känslor oavsett hur man lägger upp ämnet man vill diskutera....att aldrig se sin egen del i det hela är en svaghet!
 
 
...är budskapet jag försökt förmedla..... men tyvärr uppfattas det inte så!?
 
 
 
 
 kram.
 
 

Sjukstuga

Alla i familjen är hemma idag från skola och jobb med mer eller mindre symtom på magsjuka. Värst drabbad är mitt lånebarn som har kräkts, har feber och sover mest hela tiden.
 

Jag skrev inget i mitt förra inlägg om att jag var lite krasslig under hela helgen och är det fortfarande faktiskt. Öm i magen, dålig aptit och lite feberkänsla, men inget värre än att helgen gick att genomföra.
Bra var det ju också att lillen blev sjuk först idag då vi är två som kan hjälpa till.
 
Kram.

Jukkasjärvi

Mycket bilkörning för mammatanten under helgen, men helt klart värt det! Vår överraskningspresent till mamma var en resa upp till Kiruna och Jukkasjärvi och dess ishotell.
Vilken underbar affärsidé! Det bor 1100 personer i Jukkasjärvi och 1500 hundar, (om jag minns rätt!? Det var fler hundar än invånare i vart fall.) och varje vinter besöks denna lilla pärla av ungefär 50 000 turister.
 
Vi kom fram en stund före ett och hann äta en god lunch innan den guidade visningen klockan två.
 
 
Det fanns både kall och varm buffé, man kunde välja att äta ur båda ock, eller ur bara den kalla, 95 kr eller 155 kr för varm och kall. Gott!
 
Lite stressigt blev det att hinna äta klart och betala och allt tjafs innan klockan två...men vi hann och det var oerhört intressant sen att lyssna på guiden som berättade om personen bakom och hur verksamheten har kommit till och utvecklats.
 
 
Varje år får ett tjugotal konstnärer äran att komma och "skulptera" ett sovrum i ishotellet, man väljer ut dessa från minst 200 sökande.
Varje år byggs det ett nytt unikt ishotell och varje vår tinar dessa skapelser bort!
 
Men hur häftigt är det inte med en äkta bastu i is!!
 

Efter ishotellet åkte vi in till Kiruna och checkade in på vårt hotell. Ett litet mysigt hotell från tidigt 1900-tal.
Efter lite vila och uppfräschning åkte vi till en restaurang och åt middag.
 
 
Det var ju omställning till sommartid och eftersom vi ställer fram klockan blev det en timme mindre sömn och en ganska trött tant intog denna frukost efter en mycket för kort natt.
 

Vid 11.00 rullade vi hemåt igen och mor var så tacksam för hur vi ordnat allt.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Krasslig

Imorgon drar jag iväg på en utflykt med övernattning tillsammans med min mor och Ulf, samt mina syskon. Mor och Ulf sover här i natt, för vi åker redan klockan sju i morgon bitti.
 
Jag hoppas innerligt att både jag och lillan får må bra i natt och imorgon, vi har båda varit småkrassliga idag.
 
Kram.

torsdag

Städdag! Vi har tvättat och bäddat rent i sängen, dammsugit och torkat golv, torkat fönstret i köket, städat toan och duschen. Vi har sjåat på rätt duktigt idag.
Lillans favorit sysselsättning verkar vara att riva en pappersbit i massa mindre små pappersbitar, det kan sysselsätta henne en lång stund.
 
 
Lite roar de små;)
 
Kram.

Våffeldagen

Har gjort många små saker och varit en sväng till svärmor. Till middag gräddade jag Våfflor, inte världens bästa middag näringsmässigt, men är det Våffeldagen så är det. ;)
 

Tyvärr kräktes lillan igen och fick inte behålla sin middag särskilt länge.
 
Satt ner mina fröer i sista minuten nu i kväll också...
 
 
Kram.

tisdag

Det blev ingen förmiddagspromenad idag. De små vaknade halv sex i morse och vi tre somnade om i soffan före nio någon gång.
Efter lunchen och lite stök och plock, klädde vi på oss och åkte ner till stan för lite shopping.
Vi ska börja med potträning och då behövs det småkalsonger i rätt storlek, köpte ju ett gäng för ett tag sedan som var för små!
 
 
Mindre roligt är att jag har fått en ögoninfektion, brukar ju ha det med jämna mellanrum, men det var ganska länge sedan jag sist hade en faktiskt. Det svider och kliar och känns vasst i ögat, är också ordentligt röd och svullen.
 
 
Det har snöat en liten centimeter inatt och jag har sett lite fåglar runt fågelbordet igen.
 
 
Hoppas du också har haft en fin dag!
 
Kram.

Promenad

Vilket bra förslag min gåvän kom med för ett tag sedan, att vi kunde ju gå ut på promenad med de små om jag eventuellt hade en vagn extra till lillkillen, som hon kunde skjuta framför sig!? Tur att vi har kvar sittvagnen från Pontus och idag gjorde vi slag i saken. Jag gillar verkligen dessa promenader och de ger mig positiv energi, både fysiskt och psykiskt.
Stoppade under promenaden och pratade en liten stund med min första svärmor...
 
Senare idag kom regnet, regn i mars?
 
 
Hoppas på bra väder imorgon och att det blir av med en ny promenad!
 
Kram.
 
 
 

Planering

Ledighetsplanering och sommarsemester?
 
Min chef Karin vill veta då jag önskar sommarsemester och jag tänker att jag behöver inte det med den här placeringen!? Vill nog hellre ta ut min semester i höst och vara barnvakt till blivande storebror...
 
Men två ledigheter är inplanerade i vart fall. Redan nu kommande helg ska jag lämna över ansvaret om de små på Jörgen och så blir det i Maj också då jag och mitt före detta lånebarn åker ner till Stockholm för en massa kuligheter.
 
Jag försöker att fokusera på livets mer roliga sidor och det går bra för det är så roligt att få ha förmånen att kittla små magar och se hur det kiknas av skratt, leka tittut och få följa framstegen i tal och motorik. Lillan går och lillkille pratar mer och mer.
 
Kram.
 
 
 
 
 

familjemys

Har haft mina barn samlade på grillmiddag (dock inte Johanna) och vi har passat på att gratta Mikael som fyllt 25 år. Gladiatorerna och tända ljus, samtal och mys, livet är bra ofta;)
 
Kram.
 
 

Så Häftigt!

Idag har det varit solförmörkelse och jag kunde faktiskt få med det en anings med min kamera. Så häftigt på något sätt att få vara med om att se en solförmörkelse. Att se månen dölja solen, att höra fåglarna kvittra eller tjattra av atmosfärförändringen och att det faktiskt blev mörkt ute.
 
Jag minns att jag har varit med om en solförmörkelse tidigare i mitt liv, då jag gick på Kågeskolan och var 11 år, det var 1977.
 
Här nedan följer lite bilder...
 
 
Kram
 

Lat och ändå inte

Mycket lektid och bus har vi haft idag, jag och de små. Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju, men det ger då i vart fall positiv energi.
 
Efter sovstund och lunch promenerade vi till gungorna och småkojorna för utelek.
 
 
Vi har inte varit duktiga på att plocka bort och städa efter oss idag, jag och de små och efter middagen lämnade jag allt ansvar till Jörgen och drog till Kåge. Har hjälpt Mikael och Maria att kakla i köket.
 
 
 
Nu ska jag krypa i säng och sova för jag ska åka iväg på ett möte tidigt i morgon.
 
kram.
 

Bättre

 
Jag har sämre och bättre dagar precis som jag tror vi alla har och det är ju de dåliga dagarna som gör att man uppskattar de bättre ännu mer. "Har man det inte tråkigt ibland så kan man inte uppskatta det som är kul", det sa alltid en härlig person som jobbade på barnens fritids.
 
Jag och de små har sorterat vantar, jackor, skor och varma tröjor i hallen, samt dammsugit och dammtorkat. Bättre blev det, men det är fullt och i tvättstugan syns det nästan ingen skillnad på före och efter.
 

Efter maten tog jag kontakt med min gåvän och vi tog en runda runt byn och efter det åkte jag till Kåge och handlade mat. Skönt att kliva ur småbarnsföräldrarollen en liten stund och andas lite frisk luft;)
 
Kram.
 
 
 
 

Surtant

Jag har känt mig grinig, gnällig och sur i ett par dagar och inspirationen att blogga har varit på noll! Hormoner är inte att leka med och är nog en stor orsak till min surhet + vädret, jag blir alltid låg då våren har kommit, hur härligt soligt och fint det än är ute.
 
Vi har varit ute och lekt en stund idag och då invigde vi de nya utekläderna. Båda barnen blev mer smidiga och rörliga utan vinteroverall och båda var torra och varma då vi kom in.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday Dear Mother

15 mars och min mammas födelsedag idag. Stort Grattis mamma på din 70 års dag!
 
 
 Kram.
 

Chill och stad

Vi har lekt massa roliga lekar i lekrummet jag och de små, vilken skillnad på humöret det är när man är frisk i jämförelse mot att man är febrig.
 
Precis då Pontus och Emma hade gått iväg till skolan kände jag en bränd lukt i huset, elektronikbrandlukt typ och jag gick runt och sniffade och kollade alla elsaker både uppe och nere och hittade tillslut orsaken i lekrummet. En sminkspegel + sol + skrivbordsstol = Hög brandrisk!!
 
 
 
Vid ett drog vi ner till stan en sväng och tittade runt på utbudet av utelekkläder till våren. Köpte inget idag, men fyndade ändå lite roliga och behövande kläder.
 
 
Kram.
 
 

Utelek

Bara en kräkis och tre bajskalas idag och dessutom ingen feber. En glad lilltjej är på väg att bli frisk.
 
Efter mellis gick vi en liten promenad och hämtade post, samt drog in soptunnorna. Lillen drog runt Bobben en stund också.
 
 
Så skönt att få andas lite frisk luft och känna solens värmande strålar mot ansiktet.
 
Nu ska jag bara få i säng mina egna småtroll, sen blir det god natt för mig.
 
Kram.
 

Husmors bästa vän

Tack och lov för att vi har en fungerande tvättmaskin! Som hemmaarbetande så är den nog min allra käraste ägodel, speciellt nu med magsjuka i huset.
Inte många minuter som tvättmaskinen varit tyst idag eftersom lillans garderob har sinat ganska fort då vi har fått göra minst åtta klädbyten under dagen.
 
Sängkläder, handdukar och kläder, kuddar och täcken har turats om att mata maskinen.
 
Men dagens gulligaste var ändå då storebror gosade med lillasyster och upptäckte att fötterna var kalla och gick till garderoben och hämtade sina sockor till henne och vi hjälptes åt med att få dom på hennes fötter.  Det är go syskonkärlek det! ;)
 
Kram.

Trött och sliten

Lillan är inte bättre och nattsömnen blir därefter...känner mig nästan otillräcklig stundvis. Suveränt att Jörgen är på utbildning/konferens den här veckan också, not!
 
Andra saker som gör mig ledsen gör ju inte saken bättre, men vem har sagt att livet ska vara lätt att leva!? Jag gav upp i kväll och sa att jag fått nog, precis som någon gjorde mot mig igår via SMS.
Vill inte någon försöka tycka om mig och va min vän så ska jag inte vara den som stör mer...
Den här bilden får ni tolka som ni vill, men för mig står den för att jag försöker inte laga något en gång till!!
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Tvätt

Vi har tvättat och stökat hela dagen för att få alla kläder och saker efter fjällturen på rätt plats igen. Jörgen har tvättat bilar och släpen och jag har tvättat och vikt tvätt hela dagen.
 
 
Lillan har mått lite bättre idag och "bara" bajsat många gånger, möjligtvis lite feber också och givetvis sämre matlust, men i övrigt har hon varit ganska pigg.
Vi fick också trevligt besök på eftermiddagen, vad roligt att få ses igen.
 
Kram.

Ammarnäs sammanfattning

Resan upp till Ammarnäs gick jättebra och vi stoppade bara för att jag tyckte de små behövde det! Vi fick se renar och fina fjällmiljöer och jag stannade bilen och fotade..
 
Barnen uppskattade nog inte miljöerna lika mycket som jag, men däremot så blev de så glada att återse sin nya lånefamil...;)
Jag tycker också att det blir semester när man åker iväg så här, visserligen har jag fått laga all maten hemma i förväg, men att bara få rymma iväg från vardagen är alltid lika skönt!
 
Jag åkte slalom i två timmar med Emma, resten av tiden  var jag med de små och försökte roa dem...lillen gillade bara att sitta på TYST skoter och vi roade oss med det läänge;))
 
   
 
Hemresan i dag var betydligt besvärligare än uppresan! Lillan fick magsjuka i natt och vi fick sanera sängen från både läckande blöja och läckande mun:(.
Bilen blev också nerspydd under hemfärd och många stopp blev det för tröst och matintag. Efter Arvidsjaur sov de hårt och när vi kom hem hade lillan tyvärr feber....
 

Men vi har ändå haft det bättre där uppe i fjällen med hel familj, än om vi skulle ha stannat här hemma...
 
Lite smolk i bägaren och illa berörd blev jag dock över hur vissa människor inte kan tänka utanför jaget och måste öppet kritisera sin förälder på Facebook...vi måste alla stå för våra fel och brister och varför vi inte gör som vi brukar helt plötsligt har ju faktiskt en orsak!! Att välja att kritisera och förnedra andra så öppet istället för att svara ärligt är så lågt och egoistiskt som man bara kan sjunka!!! Falskspel avtackar jag mig! Äldre människor bör man behandla med respekt!!
 
Kramisar.
 
 

Ammarnäs

Den här bilden fick jag av Jörgen idag.
 
Imorgon åker vi också dit..
 
Kram.
 
 

Funderar Försöker Famlar

Jag har fått mycket beröm, eloger och uppskattning från folk i min omgivning angående att jag numer är jourmamma. Att jag vill ge kärlek och en tröstande famn till okända barn.
Jag vill påpeka att jag ser inte mig själv som märkvärdig, förmer än andra eller "så djävla bra", som någon har uttryckt det.
För mig är det självklart att ge extra omtanke och kärlek, eller att ställa upp osjälviskt för en annan människa utan en tanke på att få något igen på det jag gör. Men jag sticker inte under stol med att det är svårt att bli småbarnsmamma igen och det känns konstigt och knepigt att ge andra än mina egna barn hundra procent kärlek och omtanke. Jag medger att jag famlar och funderar om jag gör nog, om jag ger nog mycket kärlek...fast jag inser ju att det gör jag, jag ger och bekräftar dessa små varelser och inser att jag gör rätt då de ler med hela ansiktet, då de inte tittar skrämt på mig under lugg, då de vågar testa gränser och vi kan skratta tillsammans. 
Önskar verkligen att alla barn på vår jord skulle få uppleva den kärleken till hundra procent, den kärleken och uppskattningen de borde få känna...
 
Det jag ville säga är att jag famlar också och känner mig osäker...
 
Kram.
 

söndag

Jag har ju glömt att visa er den fina blombuketten jag fick av mitt lånebarn då hon lämnade oss i fredags. Blev så rörd.
 
Tack för att jag fick lära känna dig och all lycka i framtiden fina tjej!
 
Sen är jag positivt överraskad och glad att lilltjej verkar älska sin nya sovplats. Nallar och mjukisdjur, min kudde och det nya täcket verkar ha fungerat, för hon somnar så sött på tre röda då jag lägger henne.
 
 
Jörgen, Pontus och Emma packade och packade och packade och har åkt iväg till Ammarnäs i dag och kanske jag och de små kommer efter på onsdag. Vi får se om de små håller sig friska + att vi har en del saker som måste göras först, bl.a. ett läkarbesök.
 
Nej nu ska jag andas ut och slappa en liten stund innan jag också kryper isäng, det tar på en mammatant att sitta på golvet och leka hela dagen. Ha det så gott så hörs vi snart.
 
Kram.
 

RSS 2.0