Jag är nu säker.

Det är min farmor som är på korten. Jag har hittat ett annat kort på farfars första barnbarn där samma kvinna figurerar igen. Det som gjorde att jag tvekade var att jag visste att mina farföräldrar var frånskilda.
 
Här är den mycket suddiga bilden..
 
 
Kram

släktforskning

Jag har tillbringat mycket av min tid i Åbyn denna helg och idag sorterade vi mest i gamla foton och papper.
Släktforsknings genen i mig blir som tokig och jag vill liksom genast undersöka vem bilderna föreställer, vem i min släkt det är!?
 
 
Är det t.ex. min farmor på de här tre korten eller inte!? Jag vet att färgkortet är på min farmor..
 
Kram.

sjukstuga

Nu har Emma feber och Jörgen. Jag har jobbat idag, men hade jag kört bil så hade jag åkt hem tidigare, nu segade jag mig igenom dagen med feberkänsla i kroppen ändå till klockan fyra.
Jag vill inte bli sjuk!!
 
Nu är allt klart! Det blir Tunisien sista veckan i maj. Längtar!
 
 
Kram.
 

Äntligen?

Jag har suttit med mina papper som ska skickas in till Försäkringskassan i kväll. Kan nog tycka att det äntligen var dax! Kram.


:) :(

Det är så mycket som bubblar på och vill berättas av glädje här på bloggen, men faktiskt mycket sorg och elände också...många frågetecknen som måste redas ut...
 
Men kanske, kanske, kanske jag får ha Johanna inneboende här i fyra veckor i sommar...
Häller tummarna hårt för att Tunisien blir av på rätt sätt utan tjafs...
 
Sen har det varit en galen kamp om billigt godis på jobbet idag... vi byter leverantör från Godiskungen...och reade ut deras godis för 9,90/kr kilot, eller för 99 öre hg!!
Gissa om vi hade anstormning av godiskunder ett tag!?
 
 
Tack och lov har jag kommit in i LCHF tänket och ser bara den här gelen som äcklig!
Köper hellre riktig godischoklad av den nya leverantören för 3.95 i morgon!! Nytt och fräscht!
 
Kramen.

Sjukstuga

Det var många sjuklingar som var hemma från jobbet idag med olika diagnoser, men med lite pusslande fick vi ut ersättare.
 
Här hemma är det också sjukstuga. En (Lisa) som har 39.5 i feber och två (Pontus o Emma) med mer diffusa symtom.
Jag tycker att det är så svårt att bedöma om mitt mindre barn är sjukt eller inte när termometern inte visar någon feber men magont anges som besvär.
En del känner ju efter mer än andra eller så har vi olika smärttröskel eller toleransnivå, men jag gillar verkligen inte då man stannar hemma av halvkonstiga orsaker...
 
Kram.

Balansgång

Här har ni en bild på hur mycket mer kunder vi hade i fredags efter AIK varit på torgscenen.
 
 
De grå staplarna är fjolårets kunder/timme.
 
Alla sex kassor var bemannade och självbetalnings kassorna gick också varma.
De som fick det riktigt jobbigt var charken och spelet som endast hade en bemanning...
 
Sen hittade jag något Tänkvärt på Facebook som jag tog en skärmdump på...tycker att det ligger en hel del sanning i texten.
 
 
Jag har jobbat sen i torsdags + hela helgen och ska fortsätta tre dagar till innan jag blir ledig...skulle behöva lite extra tid och energi nu till vårstädning ute och inne. Är inne i en trött, tröttare än tröttas period och mest anti till allting, men skyller mycket på sorgen och saknaden av pappa.
 
Grabbarna i huset är också halvkrassliga, hängiga och Pontus klagar på att han inte har något att göra. (Kan det vara för att vi begränsar Xbox användningen?)
 
Det är i vart fall jättehärligt vårväder ute och snön har tinat bort riktigt bra och i maj åker jag och mina syskon till Tunisien! ;))
 
 
Kramen.
 
 
 
 

SM-Guld till SAIK

Härliga tider i hockey tokiga Skellefteå nu då Skellefteå AIK tog SM Guld i Luleå i går kväll.
I afton kunde vi alla Skellefteåbor samlas på torget för att hylla våra hjältar och fira tillsammans. Men ännu bättre var ju att alla kunde se detta firande via SVT play på TV:n!!
 
Här på bilden ovan kan vi se Pers dotter, ( Per från Wannadies),  framföra Skellefteå AIK låten 
..
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IPd2pTyXqXU&list=PLA116183906112C25
 
Redan i morse på jobbet så märkte vi av guldyran. Ni vet alla som ska fira, firar gärna med att köpa godsaker som godis till hela skolan eller tårta, kakor och glass till sina vänner som man vill fira med. Köerna blev fort ganska långa...
 
Kan inte låta bli att fundera på hur långa köerna blev på ICA, då folket lämnade torget och "bara" skulle "tvär" handla en dricka eller vad de nu skulle vilja ha!? Men tror att några extra som var insatta fixade det bra...
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Loge

Ofta finner jag inte lusten och orden till ett längre och djupare innehåll här på bloggen och då blir det som i går...några enstaka ord som får sammanfatta!
 
I kväll har jag varit i Skellefteå kraft arena och sett "tredje raka" mot LULEÅ!
Vilken match och vilken stämning!! Helt underbart att vinna i utlottningen på jobbet till en plats i logen. ;))
 
och på temat.."Vad som än krävs", svarar jag med en bildserie av min och Lisas konstkunskap!?
 
   
 
Kram.
 
 

Bra jobbat SAIK

Ledig helg med mycket innehåll....
 
Röj i Åbyn.
Hockey x 2.
Slalom.
Fönsterputs.
Middagsgäster.
Sovkompisar.
Solsken och plussgrader.
 
Kram.
 
 
 

Försöker och faktiskt vänder...

Jag har många gånger här på bloggen blottat min strupe och erkänt mig svag..Jättesvag och sårbar....men jag tror att det är vi som vågar "tycka och säga och klaga och vågar yttra oss" som faktiskt är de starka!?
 
Fundera på den...tyck till i kommentarsfältet om du inte håller med, men håll en god ton!
 
Sen har jag för ett tag sedan skrivit ett inlägg som jag bara lät ligga uppe en kort stund, innan jag ångrade mig och tog bort det.
Men nu säger jag det igen...
Det är inte okej att utöva våld och utpressning för att få sin vilja fram, våld löser inga problem! Men det känns bara så skönt att en misshandelsdom som överklagades inte förändrades!!
Så du som brukar våld för att få som du vill...Sluta med det för det lönar sig inte!! Tvärtom...
 
Jag tror på att argumentera för sin sak och vända andra kinden till jag...
 
På jobbet har vi i dag invigt vårat nya lunchrum, så fint och mysigt!
Verkligen invigt med hela konceptet, av champagne och god mat och mys...(Champagne=Pommac )..
 
 
 
 
 
Jag växer av mina erfarenheter.....tar till mig av visdomsorden....Gör det du också...krymp inte av dina erfarenheter, utan Väx!
 
Kram.
 
 

Viool och Fonus

Vid tio i dag träffade jag och mina syskon pappas kontakt sjuksyster och läkare från Viool gruppen, Lina och Lars, för ett avslutssamtal.
Det känns som om man förstår lite mer nu om hur cancer och cancermediciner fungerar och det här med "hur lång tid kan jag ha kvar"? Som i sig är en sån klurig fråga...men som vi har fått, som lite mer, förståelse för.
Det togs också lite prover på pappa som skickades på odling strax innan han dog och de har vi i dag fått svar på. Det var inga skyhöga värden åt fel håll men urinodlingen visade på svamp i urinet och från blododlingen att det fanns en antydan till blodförgiftning. Dödsorsak kan alltså inte fastställas till något konkret utan man kan bara konstatera att pappas kropp inte orkade stå emot cancern mer...
 
 
Efter besöket på lassa, åkte vi till Fonus för att beställa en gravsten.
Konstigt, men skönt att vi är så överens om alla de val man måste göra!? Ni vet typsnitt på bokstäverna och om man vill ha någon bild och hur stenen framför allt ska se ut...det kommer att mejlas ett förslag hem till oss för godkännande snart då.
Sen var vi ganska besvikna på hur det här med telegrammen och anmälningarna har gått till. Flera telegram kom efter begravningen och minnesstunden och några anmälningar försvann.
Även om det aldrig kan ersättas i pengar sådana misstag så skulle vi ändå få lite kompensation genom att alla våra tackkort och vår tackannons i NV blir utan kostnad.
Vi hade tur i oturen att flera hade fått förhinder i sista stund och inte kunde komma för annars hade det inte gått ihop med smörgåstårtorna.
Men många av de som hade skickat telegram i god tid blev ju som förfärade när de inte fanns..
 
Nåja nu är de flesta svåra valen och besluten klara och man kan gå vidare i sorgearbetet.
 
Kram.

Kyrkan

Idag har vi varit till kyrkan, idag lästes namnen upp på de som dött den senaste tiden. Det var en fin högmässa. Emma hade många frågor om Jesus och varför han korsfästes...
 
Nu i kväll kom det mer frågor om Jesus och hans uppståndelse.....lever han än Jesus? Ja det gör han ju på sätt och vis svarade jag men inte fysiskt...jag har då aldrig träffat eller sett honom säger Emma då. Vad svarar man på det!?
 
Kramen.

Dagen efter

I dag lördag, dagen efter begravningen är jag en "slagen hjälte"...jag har jobbat..men orkade bara med "måstena"...
åkte hem och sov tre timmar innan middagen.
Konstig känsla som att vara blåslagen inuti kroppen....
 
Emma gråter mest och saknar mest....fast bara utåt sett. Vi alla saknar och gråter och minns....
 
 
Kram.

Tacksamhet

Jag blev förvånad i går kväll över hur slut jag var, slut av allt känslosamt man fått vara med om, kände mig helt blåslagen och mörbultad inuti...
 
Det blev en fin begravning, känslosam, men med mycket fina ögonblick ändå. Jag känner en sådan stolthet över att vara dotter till en sådan rak, ärlig, enkel, men så stor människa. Man ska vara sig själv, stå för den man är....pappa var och är en sann vän för många. Enkel, rak, ärlig och väldigt hjälpsam.
 
Jag vill också tacka er mina nära som på olika sätt hjälpt mig och mina syskon att få en sån fin begravning som möjligt.
Tack Johanna för dina konstnärliga insatser...och tack för alla fina foton.
 
     
 
Tack Maria för hjälpen med förstoringen av pappa, det värmde, den blev så fin.
 
 
Mikael, tack starka trygga fina Mikael, tack för att du är en sådan fin son, bror och människa! Tack också för att du ville bära kistan till graven. Tack Jörgen för den hjälpen också...
 
 
Ni var så många som hjälpte till då det var svårt...Tack Lisa för den du är och den tröst du gav till dina småsyskon.
 
   
 
Prästen var från Piteå och hans personlighet, mörka röst och dialekt gjorde begravningen ännu lite finare..
 
 
 
Alla fina avsked....så känslosamma.
 
   
 
Sen blev det smörgåstårta och vanlig tårta på Broselsgården och sen passade vi på att ta fina barnbarns bilder. Johanna lyckades få med sig gruppen på lite ap spex också...
 
 
 
 
Kram.
 
 

Begravning

I dag har vi haft pappas begravning.
En jobbig och känslosam dag med många intryck och tankar som snurrar runt. Jag ska försöka samla ihop dom och göra ett fint inlägg sen här på bloggen, men idag går det inte...
 
Många fina bilder togs som jag vill dela med mig av. I kväll blir det två, ett på mina stora och ett på pappas alla fina barnbarn.
 
 
 
Kram.

Dålig uppdatering, jag vet!

Det har varit mycket umgänge och kvalitetstid med de mina och att uppdatera bloggen har jag inte precis prioriterat!
 
Idag har jag och Johanna varit ner till stan för att hitta lite kläder och annat inför begravningen...
 
 
 
Johanna har hjälpt oss att skriva fint på ett ljus och i "Gästboken"...Blir en jobbig dag på fredag, men samtidigt så tror jag det blir en fin begravning och samlingsstund efteråt...
 
Kram.

RSS 2.0