min älskade "kluriga" son överger mig snart också....

Kanske nr:2 flyttar hemifrån, snart också!!?? Vi har varit på en lägenhetsvisning, och sonen gillar den...så "gilla" läget börjar vara min melodi.....

Det är ju härligt att de skapar sig ett eget liv! Men det är samtidigt lite sorgligt också!

Välkommen vår...

Vårat Valborgsfirande i bilder....

  

Vi vann på två av tre lotterier....:) (såpbubblor och Gardena trädgårdsredskap!)Sjunga in våren bör man också göra....

  

Oops..

Ojdå, jag gjorde nog en och en annan upprörd då jag skrev att det är tunnt med kompetens på mitt jobb, eller?
För observera att jag skrev ett frågetecken i inlägget! Skulle då vilja förklara mig och förtydliga mig.....

Vi är ett härligt gäng duktiga glada trevliga uppskattade medarbetare på mitt jobb. En del har jobbat ett tag andra är nya, en del är redan upptagna och "behövda" på de områden de redan är utbildade på!? Och jag underskattar ingen, men för att vara "jag" behöver man faktiskt ha lite erfarenhet!! Och just nu är vi väl "tunnt" utbildade på att vara "jag" - med andra ord så är det väl "tunnt" att bara fyra anställda, varav en är mammaledig, kan vara "jag"!

Jag vet också att jag inte är oersättlig!! Jag vet att det löser sig alltid, på något sätt! Men frågan kvarstår dock...börjar det inte vara väl tunnt på kompetens och erfarenhet på mitt jobb nu!!???

tänkte bara säg...


skulle vara kul.....Skulle vara kul med fler kommentarer:)


Glömska.

I morse svor jag eder och förbannelse över att jag glömde lägga över mina plantor!! Vi har haft över fem minusgrader här i natt. Nu i afton har jag tittat till mina plantor och förödelsen är inte total! Två tagetes och alla Dahlior verkar ha frusit sönder, men det kunde ha varit värre.....Valborgs i morgon då...Full arbetsdag för mig, sen blir det väl att grilla en korv eller två.

Trevlig Valborg till er alla!

Det som göms i snö...

Brukar alltid ställa mina utblommade orchideer bakom gardinerna i toafönstret, oftast under vinterhalvåret då!

För tillfället är det då sju stycken som fått komma fram från vintergömman för att charma oss med sina vackra blommor.....  


Vår...Allt är så skitigt och dammigt och sandigt - men vad gör väl det när våren
äntligen är här! Cyklarna används flitigt av barnen och studsmattan är
framställd! Krattning går säkert att påbörja till helgen också, på vissa ytor.;)

  

  Härliga tider..


kompetens...

Kompetensen minskar på mitt jobb!!! Många namn har passerat genom åren...men nu börjar det vara riktigt tunnt!!? Tunnt på kompetens och erfarenhet eller.....?

spakväll.....

Söndagkväll och underbar spa kväll för mig! Har då färgat de grå stråna till mörkbruna strån igen, plockat lite ögonbryn, rakat mig under armarna och peelat, kurerat och antirynkat ansiktet!! Jo är man gift med en Loreàl försäljare bör man ju åtminstone någon gång utnyttja hans underbara produkter..............

Nu blir det sängen för världen har lust att snurra runt runt för mig....konstig känsla men öronen, eller balanssinnet är påverkat och konstigt av någon anledning!?? Vet inte vad det är - annat än obehagligt!!


Gissa då vad maken har sysslat med??Kan också säga att sen mina små söta perenner kommit ut, så förändrades det ljusa gängliga växtsättet genast till, frodigt grönare och kraftigare....Vi ses snart!! Tjingeling!!Sanningen...

Dåtid......                                            Nutid...................

           

             oops..skojade bara....

Det var då det....

Man tycker att det inte har förändrats någonting och att allt är sig likt!! Men är det så ....eller förändras saker och ting??

Vem är med på denna bild och hur såg mitt jobbs reklam/ansikte utåt ut då??lördagen

Lite annorlunda arbetsdag i dag då, tillbaks till mina 1900-talet arbetsuppgifter! Vad menar hon nu? Funderar ni säkert?
Men idag har jag bara varit "anställd som kassamedarbetare" jag har gjort ett helt vanligt kassapass! Vilket var jättekul!! Men det känndes ändå konstigt att inte ha massa ansvar och "måsten" att tänka på....

Grejen varför jag bara suttit i kassan i dag är att "träna" och utbilda någon mer till att klara mina vanliga arbetsuppgifter!! Snart är det sommar och semestertider och jag och min "andra hälft" Elin vill ju vara lediga i sommar!! :) Vem vill inte det!? Men vem ska då göra våra ganska omfattande och kunnskapskrävande uppgifter!??? Ja, bland annat den jag "tränade" på att vara jag idag....men vi behöver fler "Annicor" och "Elinsar"!! 

Har funderat ibland på att skapa en grupp som heter "rör inte min Elin"!! Gillar min "andra hälft" på jobbet helskarpt!
Johanna och Erik...

KANSKE DE KOMMER UPP SNART TILL NORRLAND OCH MAMMAKRAMARNA!!! JAG HOPPAS VERKLIGEN DET!!
Saknar verkligen er!!

 Vem saknar inte detta Go´troll??Love, love, love, love.......

fredag

  

  

Gissa vad vi gjorde en stund efter middagen, före "Så ska det låta"??

Jo vi staplade lite ved, klöv också lite ved, lekte också lite i ved!!

  

  

Förresten innsåg jag också att det har tinat rätt bra....kanske, bara lite kanske
vi kan börja kratta lite till Valborgshelgen som vi brukar.....

  Såg också Tranor i går på morgonen, och även idag på morgonen när jag åkte till jobbet! Det är väl också ett vårtecken!??

Härliga ungar...

Älskar verkligen mina duktiga härliga älskade barn!! Tänk att det går så bra för dom, att de verkar må bra och utvecklas framåt och verkar omtyckta både de stora och de små.

Kikat runt lite på facebook...mina arbetskamraters foton och så vidare. Gillar er skarpt!! Älskar mitt jobb, mitt liv och mina barn! Man har så mycket att vara tacksam för.... tack! Kramisar-


Besiktningsdag.

I dag ska jag och Emma besiktiga min fina "sladdbil". Vi håller tummarna på att den är trafiksäker!! Efter det så blir det en "besiktning" av Pontus skolarbete...eller utvecklingssamtal heter det ju numera.

Sen hoppas jag att hemmet klarar av en "städbesiktning" i kväll, att jag hinner med dagens städning också!

Nu gäller det.... Kramisar.

ny cykel...

  

Svårt att vara en "stor kille"!! Den gamla cykeln är för liten, men den nya är en aning för stor!! Sen måste man ju lära sig att bromsa med handen och inte med foten....Men till slut går det bra!!

Lycklig kille i vart fall!:)

måndagVåran aftonhimmel! Typiskt "aprilvädershimmel" eller är molnen fyllda med aska?
Så det blev med detta vulkanutbrott!? Inställda flyg och strandsatta människor. Tycker synd om de som tagit ledigt och planerat in en charterresa och så blir det inget!!

Men vet ni vad? ICAtorgets reklamfilmer finns utlagda på youtube nu, det är väl kul!?
Jag finns med på ett hörn på de äldsta filmerna... men mest är det våran fantastiska chef som syns och hörs...

  

Kramisar.
Kalas

Har haft födelsedagsfika för Jörgen idag då....


????

Avskyr att inte kunna vara alla till lags!! Hur man än vänder och vrider sig är ju ändan bak! Eller??


kakor

 

sover gott??

 

God natt....

Ved...

Vi stödeldar ju med ved i vår kamin under vintern. Men veden ska ju huggas och kapas och klyvas och staplas och torkas innan den går att elda upp! Så idag har vi tillbringat dagen i Åbyn och grabbarna och gamla trotjänare har gjort ett bra "dagsverke"!! Lite bilder kommer här:

  

  

Jag har tillbringat min dag med "typiskt kvinnliga" sysslor...nämligen diskat och dammsugit och lagat mat, sytt med symaskinen och hjälpt pappa med några papper och enkäter.

Emma och Pontus var också lite fotografer idag.....

  

Nu är vi mätta i magen allihopa och jag ska sätta igång med lite tårtbak, eftersom maken ska firas i morgon.

lite mer tö....


Mysig fredag

Härlig fredagskväll med chokladbakande barn och "Så ska det låta"!! Kan det bli bättre?

Heja Norge och Alexander Rybak, säger jag bara.... mysig kille och härlig röst. Maria Haukaas var ju inte sämre!! Verkligen HEJA NORGE i kväll! Gillar också min lilla Emmas foto....

   Tror ni Anna Bergendahl blir vinnare i år??


Lite skillnad är det nog...

Titta vilken skillnad på snömängden ändå!

 

 

Sjutton dagar mellan bilderna...

onsdag

När man är ledig?? Då är det min städdag..känns skönt att ha blivit av med dammtussarna! Men jag undrar om man kan göra ett ångerköp på en dammsugare? Vi köpte en ny för en månad sen - men snacka om värdelös!!
Den suger dåligt! Munstycket lossnar stup i kvarten från röret! Den har endast 4 meter sladd!! Den är bara plastig och eländig....

KÖP INTE EN SÅDAN!!

TACK!!


Ärligt!!

Jag måste ärligt skärpa mig, om jag vill fortsätta vara en mullig mammatant och inte en tjockistant!

Även om det inte är speciellt kul....så beror det på något kul!! Jag har blivit fet, men jag är dock rökfri!!

Ibland får man välja mellan pest och kolera, eller fixa både och..!??

  

Det är inte lätt att vara alla till lags... men det är framförallt inte LÄTT att vara Annica just nu...

 Kramisar

Bullar

Förutom att jag jobbat idag lyckades jag baka bullar.

  

Det var väl bra?

Saknar..Saknar så att få pyssla i trädgården.


helgen..

Fick plantor av min arbetskamrat i fredags...som tyvärr blev kvar där på jobbet till lördag. Men nu är dom planterade och placerade i mitt köksfönster!

  

Lägger också upp en röntgenbild på Mikaels fraktur/spricka...Idag har vi firat Lovisas födelsedag, fika ute i solen...

  Kramisar.


hämtat hem

 

Tur i oturen....

Baka hann jag inte med idag, blev några timmar på akuten istället!! Mikael och hans flickvän fick tvärstopp med skotern och flög av. Skotern tappade en skida i ett gupp och det blev tvärstopp!! Men tuffingar som de var så linkade de en till två kilometer hem...

Mikael haltade och trodde på en stukad fotled och Maria hade blixtrande huvudvärk. Jag ringde vårdcentralen och rådfrågade dom om jag kunde åka in till akuten på en gång och så vi gjorde. Resultatet efter röntgen av en nacke och en fotled blev att Marias nacke var hel och Mikaels fotled hade en spricka.

Vi åkte in vid halv fyra och jag åkte hem vid åtta och lämnade kvar Mikael, för läkaren sa att ortopedjouren skulle ta över hans behandling och att det kunde dröja några timmar... Jörgen åker dit och hämtar honom efter halv tio när han kommer från flyget. Jag åkte hem för att kunna avlösa Lisa som tog hand om Pontus och Emma.

Nu ligger de små i sina sängar och snart jag med...för i morgon är det arbetsdag igen.

Det "tjockare" benet ner mot foten är det som är skadat på Mikael.

torsdag

Lite gråmulet ute i dag också. AIK förlorade i förlängningen igår så i kväll gäller det att vinna!

  

Har tagit ut en semesterdag idag för att vara hemma med Pontus och Emma.
Ska också försöka hinna med att vara "städtant" och "konditor".

Kramisar.

förlängning..

Förlängning igen mellan HV71 och SAIK!! Vet inte om jag orkar vara vaken, huvudet värker och ögonen svider. Känns som jag har feber. :(

Säger god natt.

onsdagkväll

Lägger barnen, bakar kakor och ser hockey samtidigt! Just nu blev det 2 - 2 :(

 


onsdag

Jag vet att några är nyfikna på, hur det går för mig med rökningen!? Det går bra, eller jag röker i vartfall inte längre....Och jag är inte röksugen och har inte en massa abstinens och det är ju positivt, eller hur?

Men livet blev helt plötsligt så tråkigt...känner mig lätt apatisk och oföretagsam och huvudet är som i en bubbla!!
Fast det är ju övergående besvär....för det är så skönt att slippa vara rökare!!
Nu lämnar jag detta ämne och hoppas ni gör det också! :) Ta inte illa upp, men jag orkar inte med de ständiga frågorna...Hur går det? Hur känns det?  Det går ju JÄTTEBRA!!

Ha en bra dag även om solen inte skiner just här!

slut.....

Påskhelgen går mot sitt slut och imorgon är det arbetsdag igen. Gissar att det blir fullt ös, ingen rast ingen ro...
Tre dagars tidningsreturer, tre dagars kassor.....Veckotidningar som kommer....Men det är ju det jag gillar!!

Nu ska jag se klart tredje matchen mot HV71, förlängningen! Vinner vi ikväll står det 2-1 i matcher till oss :)

Kramisar.

kväll

Yippi!! Vi vann mot HV71 med 3-5, helt underbart, kanske lite otippat men otroligt skönt!

Retades via sms med mitt "mågämne" som hejar på HV... kunde inte låta bli...Sorry Erik!!

Blev grillringen i kväll också.

  

Kolla hur farligt högt upp barnen är i träden!!??

  

Tö fast mycket snö.

Ännu en underbar dag med plusgrader och strålande sol. Men kolla in våra snödrivor, de är inte små! Vårat uthus ser dessutom att vara begravt under snö.

  

  

  Fortsatt Glad Påsk!

Kväll

Kvällen tillbringades runt våran grillring!

  

Har man inte möjlighet att åka till fjällen kan man väl
njuta av den egna utemiljön....

  

Får väl bjussa på ett "värdelöst" kort på mig själv igen:( Jag gillar inte, men fotografen var ju Pontus och man måste ju kunna bjuda på sig själv, våga gilla läget!?

Långfredag

Promenad till "Grobban" för mig och skoter för de andra.

  

Fem plusgrader och rejält töväder...då är det underbart med varm
choklad och mackor. Liggunderlag och solsken, stjärtlapp och bob..

  

Vägarna är slaskiga och smältvattnet rinner. Härligt!

  


Svordom...!!!

Jo, jag känner verkligen för att svära!!!! AIK förlorade, taket läcker...

  

Vårat tak i tvättstugan läcker in via en taklampa....Jörgen skottar av yttertaket....
hoppas det slutar då!!?

 är också ny ägare till en röd "sladdbil"!  :)

Skärtorsdag.

Har ni sett någon påskkärring idag? Jag har då inte lyckats med det, ännu i vart fall.
Blir snart att se på hockey, Skellefteå AIK mot HV71. (Eller Johanna mot Erik..) Spännande!!

Önskar er alla en riktigt bra påskhelg. Kramisar.


RSS 2.0