Turist i Barcelona

Lördag klev vi upp efter nio och åt en ganska hyfsad frukost och bra kaffe från en espressomaskin. Tycker kaffet alltid har varit dåligt på andra resor jag gjort, men här var det bra.
 
 
Efter frukosten frågade vi tjejen i receptionen om hur man enklast och billigast tar sig runt i Barcelona och hon ansåg att det var med hjälp av tunnelbanan och ett klippkort man köper där på plats.
 
Så vi begav oss ut på promenad igen till närmaste "Metro" som deras tunnelbana heter, och tog oss till en station i närheten av La Sagrada Familia, den stora kyrkan som aldrig blir färdigbygd och är Spaniens största sevärdhet.
Vi köade inte för att gå in i kyrkan, men vi tog en promenad runt denna stora sevärdhet.
 
Jag lägger upp en bild på kartan över Barcelona och vårat hotell hittar man längst ner till vänster inringat. Ni hittar säkert kyrkan också. Sen de ljusblåa vägarna lite mer till höger på kartan är det gamla Barcelona och där finns många fina Gotiska byggnader. Vi promenerade från Sagrada Familia, till de ljusblå partierna som är deras Gamla stan.
 
 
Efter vi fotat och sett klart på Sagrada Familia, promenerade vi iväg mot de gamla kvarteren, har ingen aning om hur långt vi gick, men många steg blev det.
Måste få berätta om en mycket trevlig händelse som inträffade när vi stod i en korsning och kollade gatunamn och kartan för att orientera oss. En ung gentleman kom fram och frågade om vi behövde hjälp, vilket vi sa ja tack till, sen förklarade han vart vi var och hur vi kunde ta oss vidare för att få njuta mesta möjliga av omgivningen. Blev liksom kär i hans utomordentligt trevliga sätt och all beröm till de föräldrar som fostrat honom så fint.
 
När vi kom fram till gränderna hittade vi ett bra lunchställe. Lisa åt lasagne och jag en Grekisk sallad.
Efter lunchen fortsatte vi att gå i den gamla staden och kom till en saluhall där de såldes grönsaker, skinkor och andra matvaror.
 
   
   
 
Vi tog oss också vidare till Barcelonas Triumfbåge och där någonstans tog vi kort på en annan känd byggnad som finns med på Barcelonas siluetter. Tror det är ett hotell som byggdes till sommar OS 1992.
 
   
 
Nu var vi ganska trötta i våra ben så vi tog tunnelbanan hem och gick direkt ner till stranden och svalkade våra fötter i havet. Fast det var inte riktigt sant, jag tog aldrig av mig skorna, men vi vilade en stund där på stranden innan vi gick till hotellet och fortsatte att vila ett par timmar till.
 
 
När klockan var åtta på kvällen tog vi hjälp av hotellreceptionen igen för att få tips på middagsrestaurang. Vi fastnade för en Japansk som hade ett annorlunda sätt att servera maten på, genom löpande bandet principen.
Maten passerade på ett band och det var bara att plocka för sig det man ville ha allt eftersom..
 
  
 
Sen blev det tunnelbana hem och lite vin och wi-fi tid i foajén innan vi trötta och nöjda kröp ihop i våra sängar.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0