Grattis på din dag mammatanten.

 
Ett år till har gått och jag blir inte yngre.
 
Det har varit några år nu med ganska många olika tråkiga händelser för mig, så kallade kriser i livet.
I och med det så har jag gått igenom alla krisfaser så många gånger att jag börjar känna igen dom.

-------
Chockfas: När man befinner sig i krisens chockfas kan man varken värja sig emot det som är skrämmande eller ta in och förstå vad beskedet innebär. Känslor som vrede och hat, vanmakt och förtvivlan, overklighet och tomhet, utslocknande och kraftlöshet dominerar. Några kan visa en lugn eller likgiltig fasad trots att det under ytan är kaos.

Reaktionsfasen inträffar när innebörden av vad som hänt börjar förstås och det inte längre går att förneka det inträffade. Även då pendlar man mellan starka och motstridiga känslor som präglas av kaos och förvirring. Den krisdrabbade kämpar hårt för att få någon struktur i sin sammanstörtade värld. Det är vanligt att man pendlar fram och tillbaka mellan chock- och reaktionsfas. 

Bearbetningsfasen är en gradvis återgång till nuet. I denna fas är behovet att tala om vad som hänt som störst, och detta görs gång på gång. Att sätta ord på krisen är en del av bearbetningen.

Nyorienteringsfasen innebär en inriktning mot framtiden, nytt hopp, att reparera och inrätta sitt liv i förhållande till nuet och framtiden.
----- 
 
Ja hur framtiden ska se ut kan man ju inte veta, men kanske man kan välja riktning på den?
 
  Kram.
 

Kommentarer
Postat av: Martina

Så sant så sant!! Njut av din välförtjänta semester!! Varm kram

2013-10-24 @ 09:25:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0