Sista dagen tog också slut...

Idag tog vi oss ut till Djurgården igen, fast med buss istället för båt. Men vi startade "hemifrån" med tåg precis som i går för att sedan byta till tunnelbanan. Efter tunnelbanan blev det buss ut till Junibacken! Vilket underbart ställe!! Astrid Lindgrens absolut sista verk eller text blev just den sagan hon berättar då man åker sagotåget. Vilken upplevelse!! Man åker i en slags linbana runt bland miniuppbygda områden ur Astrids alla sagor/böcker....med hennes underbara röst som berättar för oss.

  

   Här i denna vagn startar vi vår sagoresa..........:-))

Efter sagotåget lekte vi i Villa Villekulla och Lennart Hellsings rum...

  

   

  

Vi intog också lunch hos Astrid, pannkakor till barnen lax till mammsen och potatis och purjolökssoppa till maken...

  

Sen tog vi farväl av Astrid Lindgrens Värld och Astrid...Vasamuseet blev vårt nästa stopp. 
  

  

  Skansen efter regalskeppet.....

  

"Stockholm i mitt hjärta"........sådärja, allsången fixad!! Skansenakvariet blev vårt sista utflyktsmål för dagen, där vi gick runt och tittade på spindlar, ormar, krokodiler, apor mm. Roligast var nog att sitta ner en stund och studera babianerna. Besöket avslutade vi med att "klappa djuren", eller jag och Emma strök på ormen...

  

 Efter Skansen åkte vi spårvagn och tunnelbana hem till Johanna och Erik för några sista mystimmar med dom...Vi började med att äta thaimiddag tillsammans... avslutade med glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0