Blommor och feber

Nu blommar det lite här och där i mina perennarabatter. Jag fotade lite tidigare idag.
 
 
Lillkille har varit sjuk och hemma från skolan hittintills den här veckan. Han har feber och hosta. Besvärlig hosta, nästan så han kiknar.
 
Idag fyller vår jourplacering år och vi ordnade med ett litet kalas.
 
 
Avslutar med min fina bukett i köket gjord av de blommor som överlevt morsdag och mycket mer.
 
 
Kram.
 

Morsdag

En hel vecka sedan jag skrev något här sist, jag lever och livet rullar på. Jag kämpar på med min vårtrötthet/tungsinne och har inte riktigt kommit ur det än. Jag är förmodligen en High sensitive person och kände väldigt väl igen mig i den här beskrivningen..
 
 
Jag har mycket runt ikring mig nu som tar min energi mer än det ger mig energi faktiskt och jag är ganska dränerad. Men jag kämpar på, vad annars kan man göra liksom..
 
Småtjejerna är här i helgen och de sprider massa positiva energier.
 
 
Jag köpte en ny liten pool och några vattenpistoler som alla barnen har haft kul med.
Studsmattan roar också barnen.
 
 
Idag är det morsdag och jag har tillbringat mycket tid i köket och förberett en potatissallad, en potatisgrateng, marinerat olika kött och städat undan lite.
 
Emma och Rasmus tog med sig farmor Britt och Elaine från stan och kom hem på middag. Jag fick blommor och paket. Tacksam.
 
 
Pontus och Emma hade klurat ut varsin present till mig och jag fick ett pussel och en inbjudan till att bjudas på middag på en valfri restaurang.
Fina svärmor gav mig också en blomma och presentkort på mer blommor.
 
 
Vi gick även en liten runda i trädgården och jag fotade.
 
 
Emma la ut den här fina bilden på Snap.
 
 
Middagsbilder..
 
 
 
Kram.

Varmt sen kallt

Familjehemsdagarna var så givande att få vara med på. 
Julia Dinome har gjort en dokumentär som finns på SVTplay och den heter Fosterfamiljen. Julia föreläser också om sin uppväxt och det var henne vi fick  lyssna på under fredagen.
Fredagen avslutades med samtal familjehem emellan och jag hamnade i en väldigt fin grupp. Många fina och många jobbiga upplevelser delades. Givande.
 
God mat på kvällen och mer fina samtal.
 
 
Lördagens föreläsare har varit med om en otroligt tuff uppväxt med en psykiskt sjuk och missbrukande mamma som misshandlade henne och hennes syster under deras uppväxt. De var placerade i några månader i taget men hämtades alltid tillbaks hem av sin mamma då de flesta placeringarna var så kallade sol placeringar. Om jag minns rätt så var hon mellan 3- 6 års ålder solplacerad tio gånger.
 
 
En otroligt smart och skärpt tjej som fixade skolan med väl godkända betyg, trots nästan daglig misshandel både psykiskt och fysiskt av sin mamma. Idag är hon själv mamma och utbildad socionom. Värre gick det för hennes lillasyster som själv tog till droger och följde i sin mammas fotspår och tyvärr dog i en överdos innan hon blev vuxen.
Intressant ändå att dessa barn som haft en extremt svår uppväxt ofta har klarat sig i samhället då de fått bli bemött och förstådd av antingen någon fin person i skolan och eller av en annan viktig vuxen i ett familjehem och eller jourhem t.ex.
Trots år av missär kan ett vänligt bemötande av en enda person göra skillnad för dessa barn.
 
 
Fredag och lördag var det väldigt varmt, men idag har det varit mycket kyligare och typiskt aprilväder fastän det är maj månad och snart juni. Vi har krattat klart på gården och imorse torkade jag några fler fönster och fixade med mina blommor.
 
 
Till lunch rörde jag ihop några pastarester med en bit köttfärslimpa och till middag blev det kebab.
 
 
Kram.
 

Städdag inne


Idag har jag pysslat på här hemma förutom att jag var på mammografi imorse. 
Jag har storstädat vardagsrummet och fått upp sommargardinerna. Älskar när det är nystädat.
 
 
Har nu ikväll skjutsat jour till mormorumgänge, imorgon börjar familjehemsdagarna och vi ska vara på Medlefors.
 
Kram.

Voranna

Jag har hittat en lunk och bra rutiner med mitt jouruppdrag så nu flyter det på. 
Jag far så illa då det är så mycket upprörda känslor och då det är många faktorer som tar så mycket energi istället för att ge. Nackdelen med att vara högkänslig och en övertänkare.
 
 
Vädret är underbart just nu och jag är ute och städar i trädgården och gillar det.
 
 
Jag har även hunnit med att torka några fönster, bl.a i tvättstugan som jag älskar att vara i. Jag är så nöjd över vår renoverade tvättstuga. <3
 
 
Klurar också ut nya strategier för att lillkille ska orka vara sitt bästa jag. Inte helt lätt för honom just nu. Han har ju sina diagnoser och kämpar nog väldigt mycket med att passa in och orka med kraven som ändå finns, trots att han går på anpassad skola. 
 
 
Stötte på en konstnär som kom upp i mitt flöde på Facebook och blev helt såld på hans fina alster.
 
 
Kram.

Nu kommer värmen

Idag har jag krattat och rensat i lite blommbänkar. Härligt att se att värmen är på intågande igen.
 
 
Det blev också bio idag. Vi såg Stormskärs Maja. En vacker film, men sorglig som livet kan vara.
 
 
Direkt efter bion hämtade vi hem lillkille från föräldraumgänge.
 
Kram.

Ljuspunkter

Mycket handlar ju om hur man tänker, att välja sina tankar och ta hand om sina egna känslor då de uppstår.
Vad som också är viktigt är att göra egna val och därmed vara med och forma hur det ska bli framöver. Så försöker jag i vart fall tänka.
 
Ljuspunkter skrev jag som rubrik och en var att jag kunde ta mig iväg till "juntan" i tisdags. Den gemenskapen betyder mycket för mig och jag reflekterade över många fina ord och gester då jag körde hem sent på kvällen.
 
 
Lyckades också få till lite avlastning då jour kunde vara hos anhörig den här helgen då dessutom Reino har föräldraumgänge. Vägrade att bara låta tiden rulla oplanerat fram och ringde mamma. Fick ja på att vi fick komma och hälsa på med medhavd middag. 
Därföre var jag och Jörgen på banken för att försöka fixa ett bankrelaterat ärende angående vår lillkille. Sen besökte vi farmor en stund som har avloppsrörsrenoveringsteamsarbete på gång på gården.
 
 
Chili con carne gjorde jag hemma innan vi åkte och mor och Ulf uppskattade maten.
 
      
.
Imorgon ska jag hämta hem Emma och få umgås med henne, kanske det blir bio på eftermiddagen på söndag.
 
Jag känner att jag lever lite igen, allt är inte bara rutinstyrt och tråkigt.
 
Kram.
 
 
 
 
 

Tråkigt

Jag klarar inte riktigt av att styra mina tankar till den positiva hörnan just nu. Mitt liv är ju som sagt väldigt avskalat för tillfället och behöver så vara ett tag till. Jag vet att det behöver vara så här så att alla andra i den här familjen ska kunna må så bra som möjligt.
 
Just nu är jag dock inte så stark, väldigt skör känner jag mig.
Det som blir svårt att hantera är allt jag missar med bl.a Ammarnäs den här vårvintern då vi behöver dela på oss som familj. Saknar mitt älskade andningshål .
 
Kram.
 
 

Fredag eller nåt

Jag skjutsade jour i vanlig ordning till skolan och sen hade jag ett möte på Brinken som började klockan tio. För lite tid för att åka hem emellan och jag passade på att jobba lite i bilen.
Fick äntligen tag i Skatteverket som jag försökt ringa en tid. Nu när vårdnadsöverflytten är klar så åläggs vi göra vissa saker och då behöver vi vissa bevis på att vi är vårdnadshavare. 
Jag har rett i frågan om att få tillgång till hans sjukjournal också och fått svaret att det kan ta upp till två månader innan 1177 får till det att koppla in det på min sida.
 
 
 
Klockan tio hade jag ett bra möte med socialtjänsten och det blev aha och lärorikt även för mig trots min gedigna erfarenhet.
 
Tyvärr hann jag återigen inte hem innan jour skulle hämtas från skolan och jag handlade då lite lunch från ICAs salladsbar och åkte till Nordanå för att avnjuta den.
 
Därefter köpte jag Sushi på Coop och åkte sen och hämtade jour.
Jörgen och lillkille åkte till Ammarnäs och jag och jour kamperar ihop här hemma i helgen.
Det blev ju Sushi till middag.
 
 
Kram.

Torkat fönster

Jag har storstädat vårt sovrum idag. Torkat fönster, renbäddat och dammtorkat. Det var behövligt.
 
 
Kram.

Maj månad har startat

Väcktes av liten tjej i morse en stund efter sju. När barnen fått frukost och alla morgonrutiner var gjorda skjutsade jag hem lillan.
Jour och lillkille fick haka på och vi svängde förbi apoteket på Solbacken innan vi åkte hem igen.
Tog mig inte ut till det fina vädret förrän efter lunch. Älskar väderleksrapporten för de närmaste dagarna.
 
Städat ute på sidan där ladan står. Där tinar det alltid fort och jag kände ett starkt behov av att göra fint vid gungorna och vid barnens utekök.
 
Före:
 
Efter:
 
Efter middagen fick jag hjälp av Jörgen att få på sommardäck på min bil.
 
 
Kram.

RSS 2.0