Varmt sen kallt

Familjehemsdagarna var så givande att få vara med på. 
Julia Dinome har gjort en dokumentär som finns på SVTplay och den heter Fosterfamiljen. Julia föreläser också om sin uppväxt och det var henne vi fick  lyssna på under fredagen.
Fredagen avslutades med samtal familjehem emellan och jag hamnade i en väldigt fin grupp. Många fina och många jobbiga upplevelser delades. Givande.
 
God mat på kvällen och mer fina samtal.
 
 
Lördagens föreläsare har varit med om en otroligt tuff uppväxt med en psykiskt sjuk och missbrukande mamma som misshandlade henne och hennes syster under deras uppväxt. De var placerade i några månader i taget men hämtades alltid tillbaks hem av sin mamma då de flesta placeringarna var så kallade sol placeringar. Om jag minns rätt så var hon mellan 3- 6 års ålder solplacerad tio gånger.
 
 
En otroligt smart och skärpt tjej som fixade skolan med väl godkända betyg, trots nästan daglig misshandel både psykiskt och fysiskt av sin mamma. Idag är hon själv mamma och utbildad socionom. Värre gick det för hennes lillasyster som själv tog till droger och följde i sin mammas fotspår och tyvärr dog i en överdos innan hon blev vuxen.
Intressant ändå att dessa barn som haft en extremt svår uppväxt ofta har klarat sig i samhället då de fått bli bemött och förstådd av antingen någon fin person i skolan och eller av en annan viktig vuxen i ett familjehem och eller jourhem t.ex.
Trots år av missär kan ett vänligt bemötande av en enda person göra skillnad för dessa barn.
 
 
Fredag och lördag var det väldigt varmt, men idag har det varit mycket kyligare och typiskt aprilväder fastän det är maj månad och snart juni. Vi har krattat klart på gården och imorse torkade jag några fler fönster och fixade med mina blommor.
 
 
Till lunch rörde jag ihop några pastarester med en bit köttfärslimpa och till middag blev det kebab.
 
 
Kram.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0