Besökt en unik människa

Vilket åskoväder som drog förbi här ikring igår. Vi i Drängsmark blev ganska förskonade, men Mikael som bor i Kåge skickade en snapfilm på haglet som drösade ner på deras altan. 
 
 
Ovädret varade inte så länge, i övrigt var det en rätt så okej sommardag. Vi hade ju ett bra inskolningsbesök till våran jourplats som blir tillsatt på torsdag och sen 14 dagar framåt, tänker att det blir en lättsam och rolig placering.
 
Idag när lillan skjutsades till mamma för umgänge fick jag med mig Jörgen, Emma och lillkille. Jag hade nämligen bett de att följa mig till Ljusrotet för att titta på perenner efter vi lämnat lillan. Märta som driver Vargviksgården titulerar sig som Trädgårdsamatör vilket hon definiitivt inte är.
 
 
Första gången jag träffade denna unika människa var på försommaren för sex, sju år sedan då hon hade haft en tuff vinter bakom sig med inläggning på sjukhus och om jag inte minns fel så var det lunginflammation hon drabbats utav. Men redan då var hon en pigg dam på nära åttio år.
Idag när vi kom dit så kom hon körandes på sin fyrhjuling med släp och berättade om en till händelserik vinter med inläggning på lassa efter en halkolycka då hon bröt handleden, Idag är hon 85 år fyllda.
Jag blev så imponerad och inspirerad då hon visade upp sina blommbänkar och berättade om namn och sorter, färgkombinationer och skötsel samt allmäna råd.
 
 
Till helgen har hon en annons ute om försäljning och tills dess ska hon hinna dela planter och få i kruka och jag tänker åka dit en sväng till för att eventuellt hinna få tag på en sådan här blå snygging.
 
 
Jag köpte fjorton perenner, riktiga skönheter och för mig massa nya osedda varianter.
 
 
Jag känner mig så rik och lycklig idag och tänker nya kombinationer och omflyttningar i mina befintliga rabatter.
 
 
Har börjat gräva upp allt i min sorgliga södersidarabatt, där ska jag maxa med växter, hästskit och vatten.
Inga bilder ännu, men en bild på grannens fina Simba och en av de tre kanske fyra igelkottsungar som besöker vår trädgård.
 
 
Den yngre tjejen i syskonskaran som bor i Stockholmsområdet kommer hem imorgon, jag längtar och känner tacksamhet.
 
Kram.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0