En annan Cypernutflykt nu med fyrhjuling.

Vi hyrde en fyrhjuling en dag och begav oss ut på en egen utflykt. 
 
 
Här är kartan på det område vi körde runt i.
 
 
Vårt första stopp gjorde vi på Nissi beach bara för att få se den stranden som nog hör till en av Cyperns bästa stränder.
 
 
Vi åkte sen uppåt mot det ockuperade Turkiska området. Det lilla rosa fältet nertill på kartans högra kant är det område vi körde runt i.
 
 
Där fanns det en Viewpoint, utkiksplats mot det ockuperade området. Vi köpte glass och kaffe där för då fick man låna kikare. De tog inte emot betalkort så efteråt åkte vi till en bankomat, tog ut pengar och åkte tillbaka så vi kunde göra rätt för oss.
 
 
Det är så sorgligt och tragiskt det Turkiet gjort mot Cypern och som de nu gör då de går in i Syrien.
 
 
Nästa stopp gjorde vi i Paralimni.
 
 
Vi fick syn på akvaduktliknande bågar på håll och tog oss dit från andra hållet. Det visade sig vara ett övergivet hus och vi fantiserade om det var något som skett vid striderna 1974?
 
 
Massa hål i putsen på väggen, kulhål maybe?
 
 
Verkar som om en fiskare hade bott här tidigare.
 
 
Vi åkte vidare och stannade vid en fin strand, Konnos Bay.
 
 
Något som berörde oss båda illa var all plast som sköljdes in med vågorna och låg som ett mosaikband längs med stränderna. :(
 
 
Den där eftermiddagen då vi gick längs med "våran" strand och tog massa fina bilder var underbar, men gissa hur fötterna såg ut efteråt?
Segt svart asfaltliknande klet som inte gick att skrubba bort alltför lätt. Vi fick kämpa länge med tvål och fotfil i duschen efter den promenaden.
 
 
Kram. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0