Min dag i MelloSverige

Vaknar och kliver upp med de små. Hjälper till med att guida dem genom morgonrutinerna med blöjbyte, kissa på toan, klä av sig pyjamas, sätta på sig kläder, äta frukost och borsta sina tänder.
Vid sidan av brygger jag mig en kanna kaffe, tänder en brasa, tömmer och fyller diskmaskinen, gör smothie och kokar ägg.
 
 
 
Traktorn kommer och skottar och de små vill gå ut samtidigt som föräldrarna ringer och vill prata med sina barn på Messinger och jag slänger på mig en jacka och huttrar med i samtalet.
 
Lunch lagas, serveras och stökas bort. Däremellan hinner jag fixa till väggen inför tapetseringen, sopa upp tapetrester och dammsuga putsdamm och allt annat småskräp här på nedervåningen. måla taklisten och medla i syskonbråken och väcka tonåringarna.
 
Jag behövde röjstäda toan nere som blir så fort grisig av smutsiga fingrar och duktig tjej som bajsat själv där, minstingen i familjen tränar på att inte kissa och bajsa i blöjan.
 
Mellis för småttingarna och frukost för tonåring äts och jag målar varv två runt mina fönster i vardagsrummet.
 
Någon vill till stan och träffa kompis en liten timme och jag packar in alla barn i bilen och vi äter vår middag på Kungsgrillen.
Jag och småttingarna åker sen och köper deras lördagsgodis innan tonåringarna hämtas upp och vi åker hem igen.
 
Skyndsamt borstar jag de smås tänder och får på de pyjamas och efter godnattsång åker jag och Emma till Byske och hämtar hennes kompis som ska sova över här.
 
Sjunker sen ner i soffan helt ensam för att se Mello och försöker trycka undan de negativa känslorna som finns inom mig.
Men efter en stund får jag sällskap av Emma och hennes kompis och vi ser slutet av mellon tillsammans.
 
 
Tar ett suddigt kort ut genom vårt vardagsrumsfönster som visar vinnaren av Mellot och en mysig glödbädd i kaminen, fågelholkarna och min upplysta älskade björk.
Ganska mycket jag i den bilden och även om den här dagen har varit superjobbig för mig med ångesten i halsgropen har nog alla ungar fått allt det de behöver.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0