Jag är min egen lyckas smed

Vardagen rullar på och jag försöker njuta av min färd i livets vagn.
 
Sonen är äntligen i skolan på heltid vilket är en enorm lättnad. Det skapar dessutom mer harmoni i familjen då vi inte behöver ha några diskusioner om de grundläggande rutinerna längre.
Går bra för Emma också.
 
De här två har ett speciellt band emellan sig, det är så fint att se.
 
 
Måndag rullade igång med full agenda + lite till då försovning inte skulle bli frånvaro.
Fick hämta lillkille lite tidigare från förskoleklassen för att hinna följa stora lånis på lägenhetsvisning i Bureå klockan kvart i ett..
 
 
Hämtade sen upp Pontus i stan efter avslutad skoldag och styrde kosan mot Byske för att ge sonen kortare hår hos Åsa.
De som klev upp tidigt hade i måndags chans att få se en blodmåne den missade jag, men fångade en enorm måne på aftonen då vi åkte till Byske och klippningen.
 
 
Det har varit fortsatt kyligt här i Norrland och temperaturen har legat mellan -18 och -29 grader. Kallt men oftast väldigt vackert.
 
 
Stora lånis har fått en chans att betala av en skuld och samtidigt lära sig att klara sig själv sen genom att utförra vissa sysslor varje dag.
Idag hade jag bestämt att han skulle få städa en toa och då städade jag den andra toan först för att visa hur jag vill att en toa ska städas.
Det är väl inte så himla kul att ha hamnat i den här situationen för lånis och ibland ser jag vissa likheter med snögubbens trötta uppsyn.
 
 
Tisdag hade sonen ett bakslag med trötthet och krånglande mage så jag skjutsade honom till skolan vid elva först, köpte en present till Maria och svängde förbi och lämnade den i Kåge, hann sedan hem för att äta lunch innan det blev ett utvecklingssamtal med Emma i Byske.
 
I går hade jag en dipp i mitt mående, inser att jag har inte så stort tålamod och är ganska skör efter långt ensamslitande i att knega på då alla mår dåligt i familjen.
Det har blivit så mycket bättre, ja rent av perfekt en period men jag orkar verkligen inte med då det blir bakslag. ( Barnens bakslag kan jag ta, men den relationskris vi fick med stora lånis och makens sömnproblematik har varit svårare att hantera för mig).
 
Igår var jag så trött och efter middagsmaten och bortplockningen av den, sen hårklippning och hämtning i Ostvik blev det  bortdelegering av att vara arbetsledare till Jörgen. Stora lånis syssla var att rengöra ugnen.
Själv gick jag och la mig tidigt.
 
Nu på morgonen har jag fått iväg alla barnen till skolan (behövde skjutsa ett) sen åt jag frukost och tog tag i att ta ner julgardinerna och få upp de andra.
 
 
Ska nu ta ner minigranen som står ute på bron och dörrkransen så kanske allt med julen är nerplockat för den här gången.
Ska också se om jag hittar något roligt och enkelt recept på kyckling att laga till middag då Mikaels fina familj kommer på besök i afton.
 
 
 
Kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0