Hittepå och orosanmälan

Redan klockan åtta i morse var jag på väg ner till stan. Vacker soluppgång och -25 grader kallt under färden.
 
 
 
Någon har valt att ringa anonymt till soc och gjort en orosanmälan om att mitt barn inte har det så tryggt här hemma, vi blev då uppringda och delgivna den här anmälan och idag var det dax för en träff uppe på soc för att höra vår synvinkel och ta ställning till om det finns en oro eller om allt ska läggas ner.
Vill ha sagt att jag är positiv till den här möjligheten vi har här i samhället, möjligheten att ringa in anonymt eller med sitt namn och berätta vad man är orolig för.
Däremot var det mest gamla och utredda händelser som vi redan bearbetat och rett ut både privat och via soc för flera år sedan..
På grund av anmälans innehåll så vet vi vem anmälaren är och fortfarande tycker jag att det var bra att den här personen lämnade över sin oro.
Dock så innehöll anmälan 85 % gamla händelser och en ny händelse som vi redan tidigare hade vetskap om och var mitt uppe i att reda ut och hade en lösning på, en händelse som inte vi skapat ens. 
Hursom så har vi fortsatt stort förtroende av socialtjänsten att få fortsätta som föräldrar, familjehemsföräldrar och som jourhemsföräldrar.
Orosanmälan lades ner.
Alla gör vi misstag emellanåt och det är inte så farligt ifall vi är beredda att ta lärdom av våra misstag och hitta strategier för att inte göra om våra misstag.
 
På väg hem hämtade jag upp den här donnan som är för sjuk för förskola och Mikael behövde åka iväg på ett jobb. Maria har i sin tur svårt att ta ledigt i sina studier.
 
 
Vi har lunchat, målat på övervåningen tillsammans och småpratat om allt möjligt mellan himmel och jord. Trevligt med sällskap.
 
Vi har också fixat hittepåmiddag och det blev en slags potatis och köttfärslåda.
 
 
Ska hälla över äggstanning, lägga på skivade tomater och lite mer ost innan den ska gräddas i ugnen.
Nu håller vi bara tummarna att det smakar bra.
 
Kram.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0