dagarna går

Gräsänka i dagarna två och tjafs med barnen och dessutom rykten som skapar tonvis med oro, men sen att välja glädjen minimänniskan ger oss allihopa och stödet jag har i mina fina kollegor gör att man håller huvudet över ytan.
 
 
Men hörni, fokus på det som är bra, roligt och ger en bra livskvalitet. Jag/de(alltså mina barn) lyckades med uppdraget väcka/vakna och komma sig iväg och ta sig till skolan igår med bussen. Underbart!
 
Morsdag snart och hur underbart är det inte att jag blev en mamma till fem underbara barn, älskar att vara mamma med allt vad det innebär, även om de sista två utmanar mig ofta, men att stötta dem i vått och torrt för att de ska känna sig älskade oavsett deras mindre bra val, eller deras oftaste bra val de gör.
Älskar att vara mamma, mormor, farmor och familjehemsmamma.
 
Min älskade minifamilj i Täby reste till Kos och Grekland igår och de är så väldigt duktiga på att styra sina tankar till att fokusera på glädje och då uppnår man ofta sina drömmars mål genom tankens kraft.
 
 
 
För det måste vi komma ihåg ibland att det är vi själva som endast styr över vår val.....Blir så mycket bättre om vi väljer att fokusera på nuet och framtid istället för att kötta runt i vår uppväxt och grubbla på dåliga minnen. Fokus på de goda minnena istället.
 
Har nyss lyssnat på Anna Whalgrens dotters bok Felicia försvann och hennes upplevelse av sin uppväxt och sin barndom.
 
Återigen har jag några människor runt ikring mig som jag kan referera till, människor som inte klarar av att tänka positivt och de blir då offer och får inget bra liv, bara ältar och ojar sig, tar sig inte framåt av egen maskin utan tycker att det alltid är någon annan man kan skylla på.
Men det finns så många överlevare och vinnare, de som har haft det så mycket värre trots hårda uppväxtmiljöer eller att de hamnat snett i livet.. Morgan Alling, Lisbeth Pipping, Mia Törnblom m.fl..
 
Idag har jag valt att städa hela dagen och jag älskar känslan av ett rent hem där allt är bortplockat och inget rörigt som stör mitt öga.
 
Jörgen kom hem igårkväll och har roat minimänniskan, klippt gräset och varit iväg på tippen med skräp som samlas från alla varuproverskartonger och emballageplast.
 
Har inte ägnat mig åt trädgården så mycket på sistone, men gillar kraften växterna har trots traktorns framfart på kullenområdet där den skrapade och rensade bort all växtlighet. Eller det trodde jag i vart fall.
 
 
I morgon ska jag njuta av Mikael och Rues sällskap, shoppa kläder på stan med Emma och baka en tårta till morsdag då jag bjuder hem min mamma och Jörgens mamma.
 
Kram på er.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0