Harmoni

 

Mitt nya mantra till mig själv och känslan som jag vill ge mina barn är att de ska vara nöjda över det de haft förmågor till just idag. Stärka dem i att våga göra egna val i vardagen och inte låta andra göra valen och sen skylla ifrån sig.
 
Känslan då man får sms med frågan om att få stanna en stund till i skolan då man har förkortad skoldag. Den känslan då det händer två dagar i rad och dessutom att jag fick vara med och stärka barnet i sin tankegång..
Den ena dagen var det för att få mer NO tid med en lärare som funkar bra, den andra dagen för att lära sig HLR på idrottslektionen då man inte har idrott längre.
 
 
Blir stolt över hur mitt barn tänker. Att gå på HLR utbildning, det valet gjorde mitt barn för att det kan bli viktigt för någon annan och så hänvisade han till Lisas insats då vi var på semester.

Blev dock ledsen i ögat då jag insåg att den resurs mitt barn har hade uttryckt sig något i stil med "att han måste lära sig att det inte är han som bestämmer"!? "Han var riktigt sur och arg idag och det blir så jobbigt för alla andra!"
Blir ledsen över att skolan lägger allt ansvar på eleven istället för att klura ut varför eleven blev sur och försöka förstå vad som var orsaken till sur/arg känslan hos barnet. Vad hade den vuxne kunnat göra annorlunda?
 
Det jag försöker beskriva är det Ross Green brukar säga "”Kids do well if they can”, som det skrivs om här.
 
Titta på det här exemplet från boken Barn som bråkar....
 

Fick till lite shopping och andra ärenden som fix av bank-id och swisch efter telefonbyte tillsammans med sonen häromdagen. Korta värdefulla stunder i livet.
 
 

Kram.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0