Vattenfallen - Damajaqua Cascades

Johanna och Seada stannade hemma från den här utflykten för att hjälpas åt att ta hand om Elton och Alma.
Vi åkte på lastbilsflak och startade vår resa klockan nio på morgonen från hotellet. Vi var rätt taggade.
 

Nackdelen på en sådan här resa kan vara stoppen de gör för att få sälja saker. Första stoppet var vid en spritaffär och vi hade en tanke på att låna toaletten, men ändrade oss kvickt då vi såg skicket. En mycket skitig porslinstol utan sits och ett minst lika skitigt plåtskjul där den var placerad, urk.
 
Nästa stopp var lite mer intressant. Vi fick smaka rom, brygga vår eget kaffe och se hur de gjorde skulpturerna som vi sett säljas på stranden.
 

Vi fick mala våra egna kaffebönor och sen smaka på kaffe som var bryggt på dem.
 
 
     

Sen skumpade vi oss vidare på flaket och kom fram till stället där vattenfallsäventyret började. Vi blev upplysta om att vi som hade skor som inte satt fast på fötterna behövde hyra skor för 100 pesos vilket jag, Erik och Emma behövde. Vi fick också låna hjälm och flytväst.
 
   
   
 

Vad vi inte visste var att vi sen skulle vandra uppför trappor och stigar i 35-45 minuter innan vi kom fram till starten av vattenfallet, vilket i och för sig min kropp behöver. Men det var jobbigt i värmen. Här pausar vi.
 
   
 
 
Vi fick inte ha lösa föremål eller glasögon på oss, men Pontus fick göra ett undantag.
Nästa bild är sista etappen då vi börjat klättra nerför i trapporna..
 
 
Sen var vi framme och min mage fick ett sug av oro för höjden/höjderna fallen skulle ha...
 
 
Nästa bild är från motsatt håll från denna, och ett ställe som gås runt och inte åks i ...
 
 
Men ni ser hur underbar miljö vi vistades i!?
     
    
 
Alla de här bilderna är tagna med en vattenkamera och stundvis blev de suddiga. Här nedan har jag lånat bilder på google så ni ser miljöerna bättre.
 
   
   
 
Sista vattenfallet var två vattenfall och jag valde att hoppa första delen på grund av att jag inte såg vart jag skulle ta vägen. Det blev "Chicken way", stegen alltså.
Den här bilden visar lite av hur det sista två fallen såg ut..
 

Våra bilder..
 
 
Efter vattenfallen gick vi efter floden i 15- 25 minuter tillbaks till startplatsen och lämnade tillbaka skor, flytväst och hjälm innan lunch kunde avnjutas. Killarna väntade dock inte på oss tjejer medans vi bytte om och vi fick sitta lite vid sidan om det övriga sällskapet...
 
Sen blev det skumpande på lastbilsflaket hemåt igen och stoppet vid cigarrfabriken inställdes då de flesta sa att de var där igår... Skönt!
 
När vi sen kom till hotellet en stund efter sexton passade vi barnen medans Erik och Johanna åkte in till stan för ett försök att shoppa välling och blöjor.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0