I stället för att ta tag i problemen? Fri tolkning av mig

Såg på "Malou efter tio" i morse där jag och de i programmet också för den delen, reflekterade över hur lätt det är att det blir fel med att ständigt kunna vara uppkopplad på internet.

Jag har ju tagit upp tidigare här i bloggen om faran med hur fort saker och ting sprids bland våra barn på sociala medier.

Ämnet i sig hos Malou handlade om sex och hur vanligt det är redan hos nio, tio åringarna att se på sex via datorn. Dessutom våldsamt sex som många gånger är kränkande för flickan och där omogna grabbar lätt får fel syn på sexualiteten.

Men återigen blir det tydligt med faran av att våra ungdomar är ständigt uppkopplade.

 

Nästa ämne hos Malou var också högaktuellt, nämligen att fler och fler som mår dåligt behandlas med mediciner med biverkningar som får dem som tar dem att bli avtrubbade och ej botade.

Malou hade bjudit in Peter Gotzsche som är aktuell med en bok i detta ämne.

 

 

Depression är väl för mig mer som ett tillstånd och inte en sjukdom, mer som en skada som går att laga.

Jag har själv sett skrämmande exempel på hur alkoholister får hjälp med "att de mår så dåligt" genom att få psykofarmaka och typ sömntabletter utskriva och fokus blir på att medicinera.

Bättre att sätta in resurser på att hjälpa personen med att ta sig ur alkoholismen och samtala om varför man hamnade i det beteendet. Tänker jag i vart fall..

 

Det är väl naturligt att vi i vissa perioder känner oss ledsna och nedstämda och att det kan djupna till en depression för en del, men då är väl inte medicin alltid det bästa?

Samtal och chans att bena ut sina känslor låter sundare för mig.

 

Eller som Götzschen säger....

Psykofarmaka ökar risken för att man ska bli beroende och minskar chansen för att man ska bearbeta sina känslor och problem eftersom de lägger som ett lock på känslorna. Dessutom tar psykofarmaka död på många patienter genom sina biverkningar, och många grupper av psykofarmaka ökar också risken för våld, det är väldigt väl dokumenterat, säger han.

 

Ni kan läsa mer om honom i länken här nedan om ni vill.

 

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2016/09/Peter-Gotzsche-pa-krigsstigen-mot-psykiatrin/
 
 
Handgemänget som var i fredags påverkar sonen och de anklagelser som sprids bland hans kompisar gör att han inte kunnat sova i natt och känner sig inte bekväm med att gå till skolan.
Skolan har inte resurser att avsätta en tid för samtal idag på eftermiddagen där han får ge sin version av händelsen och det här känns som om det kommer att bli en utdragen process. Suck!
 
 
Kram.

Kommentarer
Postat av: Giraffen

Kram till er allihopa <3

2016-11-28 @ 22:07:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0