Medlefors

Skellefteå kommun har tillsammans med Umeå kommun och Medborgaskolan bjudit in oss som är familjehem eller jobbar med familjehemsplacerade barn till en fullspäckad "boost" helg på Medlefors.
 
Vi har blivit inspirerade av duktiga föreläsare, vi har träffat andra familjehem och utbytt erfarenheter och vi har fått äta massa god mat.
 
Den första föreläsningen hölls av Thomas Ardenfors som i över 20 år har varit familjehemspappa och skrivit boken En extra plats i hjärtat. En helt fantastisk föreläsare!
 

Nästa föreläsare trollband inte oss lyssnare på samma sätt, trots intressant och viktigt innehåll, tyvärr.
 
Mästarnas mästare på föreläsning kändes det dock som om Gillis Herlitz var, han fick oss att skratta och på ett tydligt sätt förstå hans budskap med föreläsningen.
 

"Varför gör vissa människor som de gör och varför kan inte vissa människor kommunicera med varandra? Det är några frågor Gillis Herlitz tar upp i sin föreläsning.

Gillis är antropolog och etnolog och har hela sitt liv studerat mänskliga relationer runt om i världen, inte minst på arbetsplatsen. Med träffsäkra, underhållande och illustrativa exempel talar Gillis om relationer på arbetsplatser, företagskulturer, värderingar och de kulturella skillnader som råder i det svenska arbetslivet. I sin föreläsning talar han även om de kulturella skillnader som finns även svenskar emellan och om konsten att kommunicera med andra människor."

 

Tack Lisa för att du ville ställa upp och se till att allt fungerade så fint här hemma med Emmas ridning och huvudansvar för mat och sovtider! Tack Lisa, Pontus och Emma för att ni tog så fint hand om lillkille!

Jag och Jörgen känner oss så tacksamma för att vi kunde få vara med på dessa två dagar på Medlefors och vi känner oss stärkta och kommer att ha mycket nytta av det vi lärt oss i vår föräldraroll, både till våra egna barn och våra lånebarn.

 

Kram.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0