Rhodos del ett

Hej nu är jag tillbaka från min lilla tripp till Rhodos, fyra dagar på vift från hemmets alla måsten har verkligen laddat mina batterier.
 
Jag och Lisa bilade ner till Umeå och flög därifrån till Stockholm i torsdags. Vi hade nämligen bokat en långweekend i fyra dagar därifrån. Vi flög på kvällen och kom fram vid midnatt, men efter transfer och incheckning kunde vi krypa till kojs vid 03.00.
Vi blev glatt överaskade över hur fint vårat trestjärniga hotell var och njöt verkligen över deras service och personal samt miljö.
 
 
Eftersom vi kom oss i säng sent så skippade vi frukosten och klev upp vid halv elva. Vi gjorde oss klara för sol och bad och gick ner till receptionen och kollade om möjligheten att ta sig över till Marmaris, vilket visade sig knepigt att få till.
Hotellet anordnade olika utflykter och även en båttur till Marmaris, men inte de dagar vi var där:(. Deras pris på en utflykt skulle gå på 45 Euro och i det priset var både buss till hamnen och färjan inkluderad. Om vi skulle åka lokal buss skulle vi ha svårt att hinna fram i rätt tid tills färjans avgång och slutpriset skulle bli uppemot 100 Euro, så vi avstod och bokade in oss på en dagstur till Rhodos stad istället.
 
Men vad tog vi oss för vår första dag i Rhodos då!? Vi tänkte chilla vid poolen men alla stolar var upptagna så vi gick ner till stranden istället.
 
  
 
Vi pausade bara för att gå upp till hotellet och äta lunch sen gick vi ner igen.
 
Kvällen tillbringade vi på ett systerhotell, där vårat allinclusive band också fungerade så vi åt middag och såg en ABBA show där. Tyvärr bokade vi in oss lite för tidigt så det blev mycket dödtid att slå ihjäl i deras foajé men det funkade rätt bra ändå.
 

Dag två åt vi en bra frukost, sen åkte vi på en guidad tur till Rhodos stad. Thim, vår engelsktalande guide gjorde bussresan riktigt bra och berättade massor om ön Rhodos.
Väl framme så hade vi fri tid i drygt fyra timmar. Jag och Lisa promenerade genom Nya Rhodos stad och tog oss ut till stranden på Rhodos nordspets, där vi svalkade av oss i havet och den kraftiga vinden. I skuggan var det visst 40 grader varmt enligt Thim.
 
Helt magiskt vackert hav här och vi fick i vart fall se Turkiets kustsiluett. Jag njöt verkligen.
 

Kram.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0