Dax att publicera, eller?

Tankar
 
Tänk om man bara kunde sluta att tjafsa om småsaker och vara lite storsint och inte så principfast om sina åsikter!? Tänk vad bra världen skulle vara om vi alla kunde respektera varandra och förstå att vi alla har samma värde oavsett ursprung, hudfärg eller tro!?
 
Tänk så onödigt att hålla fast vid att man måste få säga Negerboll för att man alltid gjort det och inte kan vara så storsint till sina medmänniskor och börja säga Chokladboll då när en del tar så illa upp!?
Varför ens orka att argumentera för att få fortsätta att använda detta så otroligt laddade N ord, när så många blir sårade!? Tänker att man är ganska så självisk och envis då man inte vill tänka om där...
 
Och usch och huva för de som säger att vi måste få "bevara Sverige svenskt!"
Vad menar man med svenskt, till att börja med?
Detta kan man ju diskutera i det oändliga, men...
Är det bara ursprungsbefolkningen, alltså samerna, som kan räknas som svenska?
Är den som är adopterad inte svensk?
Är den som har kommit hit för länge sedan, som välbehövlig arbetskraft, men född i ett annat land inte svensk?
 
Oftast är jag ganska feg då dessa diskussioner dyker upp ibland mina vänner och jag väljer oftast att säga att "jag vet för lite för att vilja diskutera detta".
Men trots min feghet och för lite kunskap så väljer jag att försöka förstå och sen blir mitt val att allas värde är lika!!
Är man gul, brun, vit eller svart ....nynnade jag redan i söndagsskolan om, tror sångfrasen slutade med "har Gud sagt" och andemeningen var att vi har samma värde.
 
Varför tar jag upp dessa stora frågor nu? Tja, jag tar upp dom som en symbolik, men jag vet inte om någon förstår vart jag vill komma!?
Men jag försöker säga att man ska lyssna på andras åsikter också och inte tjurigt hålla fast vid sina då den andre säger att den blir ledsen. Försök förstå den andres känslor också!? 
Våga lyssna och ta in varför en förändring kanske behövs!?
Vi måste absolut få ha olika åsikter och vi har all rätt i världen att få säga dom! Men jag tycker vi har skyldigheter också, skyldighet att lyssna på den som säger sig bli missförstådd och ledsen över din åsikt!
 
Det här skrev jag för ett tag sedan och väljer att publicera nu.
 
Kram.
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Kram❤

2014-10-02 @ 15:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0