Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar vecka i Turkiet. Vi bodde på ett all inclusive hotell som var femstjärnigt och hade allt man behövde. Nära till havet, poolen eller badlandet och barnen kunde springa och hämta dricka i baren när de ville, eller då vi sa att de måste dricka nu. Pontus körde Fanta hela veckan och Emma drack äppeljuice som extradryck och "Cold milk" till måltiderna, vilket servitörerna lyfte ögonbrynen lite åt och smålog. De var nog inte vana att höra det.
 
 
De första två dagarna undersökte vi havet på förmiddagen och sen efter lunch badlandet. Havet uppskattades inte av barnen lika mycket som badlandet så det blev bara två gånger.
   
 
Badlandet roade oss väldigt mycket och till och med jag badade flitigt. De två sista dagarna badade Emma med T-shirt för hon brände sig trots 50 i solskyddsfaktor.
 
   
   
 
Sista kvällen bokade vi bord på den turkiska restaurangen på området och det ingick i allinclusive paketet. Ångrade lite att vi inte hade gjort det tidigare för då hade det nog varit lättare att välja mat från den vanliga storköksrestaurangen.
Men jag rekommenderar verkligen att boka in sig på ett restaurangbesök. Vi fick full service och fick prova alla deras nationalrätter i små smakportioner som två förrätter, sen fick man välja en huvudrätt och en efterrätt samt en sallad.
 
 
 
Hela måltiden avrundades med en kaffe och en Raki. Vi alla var så nöjda och Emma som annars är väldigt kräsen provsmakade av alla de små rätterna det är därför vi ångrar lite att vi inte började med ett restaurang besök.
Det var väl bra mat i den allmänna restaurangen också men det blir lite mer som ett skolkök där.
 
Emma åt oftast pannkakor eller våfflor till frukost.
 
Vi gjorde bara en utflykt under veckan och det var besöket i gamla Side som jag skrev om tidigare. Visst hade man kunnat gå på ett Hamam och skrubbada eller gjort en utflykt till floden Manavgat, vilket jag gjort en gång tidigare och kan rekommendera, men vi var som nöjda med att hålla oss på hotellområdet.
 
Sista dagen efter lunch höll vi oss lite undan solen och köpte ett spelkort och lekte lite inomhus på hotellet.
 
 
 
På kvällarna var Emma med på minidisco och sen var det underhållning på scenen. Tre kvällar var det stora shower i form av akrobatik, trolleri eller dans. De andra kvällarna togs gäster upp på scenen som fick lektävla lite grand.
 
 
Emma fick lite solstings reaktioner eller möjligtvis en förkylning som bröt ut natten till torsdag då hon hade frossa och huvudvärk. Vi fick i henne Resorb och Alvedon så hon höll igång bra ändå sen på torsdagen.
 
Men vi är supernöjda över vårt hotell val och vår resa i stort.
 
   

Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0