måndag till torsdag

Hej! Som ni såg på mitt tidigare inlägg har jag varit ner till Stockholm en sväng igen och gosat med mitt barnbarn och då blir det inte så många blogginlägg.
Tänkte ändå försöka sammanfatta dessa dagar i ett blogginlägg för min egen skull, det är så roligt att ha kvar det som dagboksläsning sen.
 
I måndags påbörjade jag mitt nya liv, ett liv som arbetslös och ett liv med ett nyttigare "tänk". Började dagen med nyttig frukost, sen tog jag med mig Jörgen som moraliskt stöd och besökte arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv. (Kanske inte helt sant, men nästan..;).
Jag tänkte mig ett snabbt besök och sen att bli hemskickad med massa blanketter och papper för vidare jobbsökningsinsatser hemifrån.  Riktigt så blev det inte, blev ett intressant besök på nästan två timmar istället.
Mycket formaliteter givetvis, men också mycket matnyttig information och förslag på hur jag ska agera som arbetslös. Arbetslös är inte likamed sysslolös!
 
Efter af åt vi en god och nyttig lunch på Scandic.
 
 
Efter det besökte vi Lidl och försökte storhandla där. Kände att det var en svårhandlad butik för mig, för oss! De hade nog allt man behöver, men förpackningar och exponeringar som man inte är van vid, gör att jag blev så tveksam om det mesta. Fast vi lyckades ändå handla för sjuhundra kronor.
 
Vi var hemma i Drängsmark igen vid ett och Jörgen bokade in mig på halv åtta planet till Stockholm och jag slängde iväg en jobbansökan till Rydlingeplantskola och fixade lite med af papper, samt packade väskan.
 
När jag sen landade i Stockholm på kvällen hade jag fått ett positivt mailsvar från Ulla Rydlinge, där hon gärna ville träffa mig om jag inte skulle ut och resa i vår och om jag fixade arbetstiderna de hade.
Tyvärr så ska vi ju till Turkiet i maj och då "sket det sig"....men det var en rolig händelse för mig hela grejen ändå, att skicka iväg ett CV och ett spontant brev och sen få svar så pass omgående, på ett så pass positivt sätt.
 
Tisdagmorgon var jag med Elton för Erik hade hjälpreda i sitt trädgårdsprojekt och Johanna hade sovmorgon.
Vilken liten gounge han är min Elton! Jag är helt såld på att njuta av honom och att vara mormor.
 
  '
 
Vi hann sen med en långpromenad på drygt sju kilometer runt Rönningesjön och det är ju vår på riktigt där nere. Man kunde se krokusar och lökblommor som hade slagit ut överallt, även blåsipporna uti backarna stod.
 
 
Vi hittade även en "blåbärsbacke" här också, finns inte bara i Drängsmark.
 
 
Natten till onsdag stormade det i Stockholm och på onsdagmorgon var det snöglopp och surväder, vilket gjorde att vi bestämde oss för en shoppingdag. Först lite praktisk shopping till deras trädgård tillsammans med Erik, sen rolig köpcentershopping för mig och Johanna. Vi åt även lunch där och jag försöker verkligen tänka bort kolhydratbomber och lyckades bli proppmätt på Thaimat utan att äta riset.
 
   
 
På torsdag, efter att jag och Elton hade packat ihop mina saker, blev det en liten utflykt till Ulriksdal slott för en vårpromenad i det härliga vädret.
 
 
 
 
Jag flög sen hem vid arton och det var klart väder och bra utsikt från mitt flygplansfönster hela vägen till Skellefteå.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0