Krasch

Så kom då dagen då vi skulle få våra nya scheman! Efterlängtad men samtidigt gruvsam.
 
Jag började klockan sex i morse för att kunna vara med på morgon informationen vi skulle få om schema förändringarna och ändå hinna med mina arbetsuppgifter innan lunch.
Johan berättade lite kort om hur det grundläggande kommer att fungera på de olika avdelningarna och att de under dagen skulle kalla de mest berörda personerna för individuella samtal.
 
De började med att informera charken, frukten golvet och mejeriet om deras förändringar och allt efter som fick man höra lyckliga utrop från vissa om sina scheman och andra var ledsna och besvikna, precis som man kan förvänta sig med en schemaförändring.
Själv blev jag mer och mer orolig utefter dagen och när det var dags för eftermiddagsfika hade jag fortfarande inte blivit kallad, men hade vid det här laget insett att de gjorde ganska stora omflyttningar av personer kors och tvärs och att det nog skulle bli så för mig också.
 
Sen blev det äntligen? min tur att sätta mig framför Johan och Therése och få besked om mitt schema.
Jag satt nästan och smålog för mig själv när Johan harklade sig och pratade runt omkring och försökte på ett så smidigt sätt som möjligt delge mig att jag inte uppfyller de krav de vill ha hos sin nya kassaledare och om hur svårt det hade varit för dom att ta det beslutet.
Jag har absolut inte gjort något fel och skött mina nuvarande arbetsuppgifter med mycket väl godkänt resultat, det är bara det att jag är fel personlighet för rollen.
 
Då frågade jag om jag kunde få veta vem den nya kassaledaren är, men innan jag fick veta det så sa jag vem jag trodde de valt. Gissa om Johan och Therése blev förvånade att jag gissade rätt? Hur kunde jag veta det? Jo utifrån att jag visste att det var en av oss och vilka kriterier den personen skulle ha så var det solklart för mig. Jag har ganska bra personkännedom.
All lycka och framgång till dig kära arbetskamrat! Det är du värd och den här rollen passar dig.
 
Lycka till!
 
Men vad händer då med mig? Hur blir mitt schema? Vad får jag i stället? Blev ju följd frågor och nu tog Therése över och berättade att de hoppades jag skulle vilja vara den person som tar vid då kassaledare är ledig och sen fick jag se mitt nya schema. Här någonstans blev det för mycket känslor i svallning.....jag började gråta. Vi tittade igenom och pratade lite sen sa jag att jag skulle gå och bryta ihop för att sen bita ihop och så gick jag ut.
 
Jag får mestadels bara kassatimmar och känner att det är ett stort kliv bakåt i kompetens och meningsfyllda arbetsuppgifter.
Sämre arbetstider och dessutom mindre tid!? Får man göra så?
Nu kan jag aldrig åka buss och direkt stiger månadskostnaden med några tusen. (Parkerings kostnad + bensin.)
Är det vad en lojal medarbetare är värd?
 
Jag kraschade totalt och tårarna bara rinner och rinner och rinner. Men det har väl någon mening det här
också!?
 

Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Tycker absolut du ska ringa facket och prata om dina rättigheter. Har svårt att se att de får ta bort timmar för dig då du har ett anställningsavtal med X antal timmar. Stå på dig nu och "flyt inte bara med". Någon måtta får det vara!! Kram <3

Svar: Timmarna ska rättas till, men sänkt lön och inget ansvar är det som gäller! :(
Annica

2013-09-23 @ 21:36:47
Postat av: Anonym

Nej, man får inte dra ner på tiden så där utan förhandlin, är du anställd på en viss procent eller visst antal timmar är det det som gäller. Så här stora förändringar i arvetsuppgifterna får man inte göra utan att först MBLförhandla med berörd arbetstagarorganisation. Jag kan inte tänka mig att ditt fack gått med på detta...utan strid! Läs vad som står på ditt anställningsavtal, vad är du anställd som, kassaledare? Läs på om Bastubsdarprincipen. Googla så hittar du information.

Ring ditt fack på en gång, de finns där för dig!

Hälsningar,
Arbetsrättssjuristen

2013-09-23 @ 21:53:05
Postat av: Anonym

Jag igen...

Skriver från min ipad och den vill inte som jag vill. Ledsen för stavfelen och punkten mitt i meningen...

2013-09-23 @ 21:55:38
Postat av: Pea

Håller med Johanna!!!!!!<3 kram

2013-09-23 @ 22:26:17
URL: http://www.mammatillenprins.devote.se/
Postat av: fd Ica-anställd

Jag blir helt förskräckt och känner att jag måste yttra mig. Tycker det är en väldigt ogrundad motivering att du inte skulle vara rätt personlighet för den uppgiften och jag tror de är rätt ensamma om den uppfattningen. Jag har alltid sett dig som en av de mest kompetenta och trygga personerna på Ica med lite pondus, skinn på näsan och en stor dos noggrannhet, med andra ord helt perfekt lämpad för det jobbet. Fy vad jag far illa av att de behandlar dig så här, du är en anställd att vara rädd om i mina ögon. Stå på dig! KRAM

Svar: Tack det värmer! Och det är just det som gör en så ledsen att jag inte får prestera något längre. Jag blir en vanlig anställd, med sänkt lön och befogenheter. Bortkastad som värdelös!
Annica

2013-09-24 @ 11:59:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0