Kaosmorgon

Vi hade en riktigt jobbig morgon här hemma...det spårade ur på riktigt!
Grejen är den att vi har väldigt morgontrötta barn som oftast inte vill stiga upp och brukar då tjafsa ganska mycket. Det är många gånger, främst Emma, som vägrar gå till skolan för att hon är så trött. Ena gången är det ont i magen och nästa gång är det ont i huvudet. Vi har pratat så mycket med dom om skolplikt - skolk - sjukdom...om vad som är vad och vad som gäller.
I morse var det inget undantag på det vanliga gnället om tröttheten, men vi kom ändå så långt som att kläderna var på, frukosten uppäten och tänderna var borstade, då Emma ändrade taktik och absolut inte, skulle gå till skolan. 
Nu var anledningen morfar, saknaden över morfar....hon vet hur hon ska få sin vilja igenom den här lilla tjejen!
Vi pratade med Emma om att vi också saknar honom och att det är okej att vara ledsen, men skolan måste man gå till ändå.
 
Hursom hamnade vi i en situation där frustrationen och hornen i pannan tog över totalt! Hot och smek om vartannat! Man blir liksom helt förtvivlad som förälder då barnet liksom inte vill lyssna på en, utan bara upprepar samma ord hela tiden som ett mantra. "jag saknar morfar" "jag saknar morfar".....
 
Vi bröt detta bönande och vädjande och arga ord med att stoppa Emma i bilen och köra henne till skolan, hon gav sig dock inte förrän vi hade släpat henne ur bilen och fått stå och kramas en stund. Snacka om att vara en envis unge!
Men den här gången fick hon inte som hon ville! Sen följde jag henne in och pratade med fröken, de andra klasskamraterna hade rast och de pratade Jörgen med.
Det blev ju bra till slut....fast jag har nog aldrig förut kännt mig så dålig som förälder!
 
Kram.
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Annica det sista du är, är en dålig förälder! Alla barn brukar ju gå igenom den där perioden, allt för att få vara hemma. Fortsätt kämpa, du är så duktig! <3

2013-03-12 @ 08:45:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0