Ändrade direktiv hela tiden..

Igår följde jag ju min far ner till Umeå med Sambulansen för ett besök på Onkologen och en träff med hans läkare Marcus.
Det var en jobbig resa på alla sätt och vis, men ganska trivsamt emellanåt när jag och far samtalade.
 
Jag var uppe på avdelningen strax före sju på morgonen för att hämta pappa och följa honom ner till sambulansen. Det var en ganska irriterad och smärtfylld pappa som satt där och försökte få i sig frukost. Far hade fått besked om att packa ihop alla sina saker för det var inte säkert att han skulle få komma tillbaka till sin säng efter Umeå resan!?
Jag har upptäckt att det är dåligt med information mellan vårdare och sköterskor på avdelningen...
 
När vi var klar för att gå ner så fick vi veta att han skulle ju givetvis få komma tillbaka till sin plats och behövde inte släpa med alla grejer.
Sen blev det ett spring fram och tillbaka i korridoren så pappa skulle få med sig sina mediciner och mer spring för att få med sig lite extra snabbverkande morfin!! Men tillslut var vi på väg.
 
Det var väldigt smärsamt för pappa att ta sig till en sittplats i bussen och sen att hitta en bra sittställning. I Bureå bytte han säte så han kunde räta ut benet lite mer samt att han intog det snabbverkande morfinet. 
 
Besöket sen hos Marcus resulterade i en ny medicinering, men ingen bromsmedicin, den är pappa i för dåligt skick för att klara av.
Det nya är en spruta med skelettstärkande innehåll,  Xgeva tror jag den hette, + kalktabletter och D-vitamin.
Marcus var också lite försiktigt opptimistisk om hastigheten på metastaseringen...han ville inte riktigt tro på eller säga att det är nu det snabba nedförslutet har börjat.
Ja vi får väl se vart det barkar...
Vi tiggde också till oss två till 10mg snabbverkande morfin av Marcus för att klara av hemresan..
 
När vi sen var tillbaks på avdelningen och pappa fått middag kom en sköterska och pratade med oss om PKT träffen och hemgång och arbets terapeut. Vi bestämde att jag skulle komma och vara med på träffen med PKT kl 14.30 idag och hemgång på fredag efter lunch.
 
Jörgen och Emma kom och hämtade mig vid halv åtta och vi lämnade en ganska så trött morfar, både fysiskt och psykiskt, i sängen då vi gick därifrån.
 
 
Idag ringde en sköterska upp mig på jobbet och ändrade om i det vi bestämde igår....inget PKT-möte idag alltså.
Det nya är att jag hämtar pappa i morgon uppe på avdelningen vid nio-tiden, sen kommer arbetsterapeuten klockan elva till Åbyn, tätt följd av PKT Pär klockan tolv.
Hon berättade också att Pär vill skriva in pappa i WIOOL-gruppen redan till veckan.
 
Men vet ni vad besviken jag blev i afton när jag ringde till pappa och dom hade inte berättat detta för honom!? Där hade han suttit och väntat på mig och Pär vid halv tre och väntat och väntat...Mycket dåligt av sjuksköterskan som pratade med mig!!
 
Kramisen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0