Teknikens Hus

Nu är vi hemkomna från Luleå och vårat besök på Teknikens Hus.
Egentligen ett ganska tråkigt ställe kan jag tycka, speciellt om man jämför med Tom Tits Experiment i Södertälje, men barnen tyckte då det var roligt och det var ju det som var anledningen till besöket. :) Så de har bl.a kört tåg, cyklat, tävlat med roboten, tillverkat papper och stansat i kartong.


 
Vi hade tänkt fika där vid halv tre, men det blev lunch en gång till istället, åtminstone för barnen som fick äta kroppkakor innan vi åkte hemifrån.
Jag och Jörgen valde varsin grekisk sallad och barnen valde plättar med grädde och jorgubbsylt.Klockan tre var det magisk kemidemonstration..

  

Om det hade varit en roligare demotant så hade det nog varit bättre!? Hon berättade före vad som skulle ske istället för att förklara efteråt och bygga upp en spänning hos publiken. Som t.ex. då hon skakade en läskburk jätte mycket och sen knackade hon lätt med fingrarna runt burken och talade om för oss att det skulle inte spruta läsk överallt då och det gjorde det inte heller då hon öppnade....med en annan dialog hade det blivit så mycket mer spännande.

På vägen hem gjorde vi ett stopp på Dollarstore och shoppade lite smått och gott..
Väl hemma igen var det bara att sätta sig ner och äta Tacos som Lisagumman hade fixat. Love her so much!!

Kram.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0