Är det värt sitt pris?


Jag sitter och kikar runt på om det är värt att köpa Stockholmskortet i år också!?

Kaknästornet.

(86) Kaknästornet På 30 sekunder tar hissen dig upp till plan 30 där du kan beundra hela Stockholm från ovan. En molnfri dag är sikten hela 6 mil. Det 155 meter höga tornet har präglat Stockholms siluett sedan 1967 och är centrum för all radio- och TV-utsändning i Sverige. Entréhallen domineras av Walter Bengtssons spännande konstverk Spelrum Futurum. Dessutom finns här stans högst belägna restaurang och café. 
 

Riddarholmskyrkan

Stockholms enda bevarade medeltida klosterkyrka, uppförd i slutet av 1200-talet.

Riddarholmskyrkan är de svenska kungarnas gravkyrka och dess utseende präglas av de många kungliga och adliga gravkoren. Här vilar bland andra Magnus Ladulås, Gustav II Adolf, Karl XII och Gustav V.


Aquaria Vattenmuseum

Upplev natt och dag, åska och regn i en levande regnskog med växter, djur och fiskar från Sydamerika. I havsakvariet lever revhajar och en muräna tillsammans med stimfiskar, koraller, anemoner och kräftdjur.


 

Drottningholms slott

Gör en dagsutflykt till Drottningholm och upplev en historisk miljö av högsta klass. Drottningholms slott är Sveriges bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet, kungafamiljens permanenta bostad och ett av Stockholms tre värdsarv.


Gröna Lunds Tivoli

Upplev en magisk värld fylld av attraktioner, spel, lotterier och underhållning. På tivolit är livet en skrattfest och garanterar en heldag med glada tjut, pirr i magen och spänning för hela familjen.


Leksaksmuseet

På Leksaksmuseet visas tusentals leksaker, allt från dockor och dockskåp till bilar och modelljärnvägsanläggningar. Besök Lasse Åbergs Mussekabinett och specialutställningen ”35 svenska figurtittskåp”.Vaxholms Fästnings Museum

Fästningen och kustförsvarets historia beskrivs genom modeller, montrar och uppbyggda miljöer.

Träd in i ett av de bombsäkra valven och se hur det såg ut när soldater laddade en kanon under krimkriget. Hälsa på hos kommendanten, följ ordergivningen i en minstation eller besök kustartillerister på post ute i skärgården under andra världskriget. Café.


Tom Tits Experiment

Attraktioner och experiment som räcker en hel dag. Känn farten i en rutschkana som går genom hela huset, titta på synvillor, upplev stormvind och jordbävning. Här finns 600 saker att känna på, hoppa, studsa och balansera. Allt provar man själv och det är skoja för alla åldrar. Två stora fyrvåningshus och en park (parken öppen sommartid) ger även plats för lugn och ro. Café, restaurang, matsäcksrum, butik. Program och shower på helger och lov.

Jag tror faktiskt vi kommer att ha riktigt kul i Stockholm! =) Och det finns helt klart pengar att tjäna för oss med Stockholmskortet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0