Mitt i kaoset

Hej! Borde kanske inte sätta mig vid datorn och skriva här då jag är upprörd? Men mitt liv suger musten ur mig för tillfället och att gå och bli sjuk passade verkligen inte in i vår vardag för tillfället.
Inga vardagsrutiner fungerar och vi alla synkar inte ihop oss då en kugge fattas = ingen orkar ersätta mig och mina sysslor fullt ut och hemmet blir fort eftersatt.
Jag hatar då det är saker överallt och vart man än vänder sig så finns det något att ta tag i!
Började morgonen med tusen projekt samtidigt och har egentligen inte slutfört mer än ett i nuläget.
 
Mitt kök är kaos fortfarande, men nu har jag storstädat i sopkärlslådan under diskhon i vart fall.
 

Har också mailat skolans rektor och krävt att han tar tag i att strukturera upp sin organisation så mitt barn får en fungerande skolundervisning. Hittade inte ens en individuell åtgärdsplan som borde ha funnits på Infomentor.
Det är så frustrerande att allt vi bygger upp och stöttar och gör för vårt barn för att ta sig till skolan, raserar skolan genom att inte ge mitt barn den tydlighet vi hela tiden kämpat för.
Vi kan inte göra mer för att motivera honom....och för tillfället har jag en hemmasittare igen.
 
I går var vi en snabbis och grattade Mikael då vi lämnade igen Rue.
 
 
Kram.
 

En Ipren och att vara farmor gör underverk

Min f.d. lånis skulle hälsa på oss idag och jag skulle klippa hans hår, han skulle kolla skotern och spela TV spel med Pontus bl.a och jag fick ställa in detta på grund av min feberökning i natt.
 
Däremot så hämtade Jörgen Rue på eftermiddagen då vi lovat att ta hand om henne så Mikael fick "FIRA" in sin födelsedag.
 
Har hjälpt till att fixa middag och ta hand om Rue, men gillar att hon valde Jörgen före mig den här gången.
 
 
Nu ska jag gå och sova med den här sötnosen.
 
 
Kram.

Mer sjuk

Hade känslan av att influensan skulle släppa sitt grepp om mig igår, men vaknade  med högre feber idag.
Lite positivt är det dock att jag har fått sova ordentligt inatt.

Kram.

Frustrerande tröttsamt

Skitjobbig start på dagen med fyra slutkörda personer som var och en kämpar med sitt. Jag var först uppe och duschade, väckte barnen, stökade bort i köket, eldade och satte på kaffe, detta med feber och ont i kroppen men för att jag hade bestämt mig att gå på sista tillfället av STRATEGI-föräldrakursen.
Muttrade tillslut skitsurt till min äkta hälft att han kunde väl kliva upp och hjälpa till men det blev inget bra sätt jag muttrade på och han tyckte jag kunde sluta klaga och hällde skit tillbaka på mig.
 
Till mitt försvar - feber och sovit fruktansvärt dåligt då halsen retar och man behöver hosta eller harkla sig hela tiden.
Till makens försvar är att han ligger också enormt mycket minus på sömnkontot då han har varit den som nattat och argumenterat med barn som inte velat komma till ro.
 
Lov, ledighet och sjukdom ställer till det så mycket och än en gång bevisas det för oss att vi måste hålla fast vid våra grundläggande rutiner för ingen mår bra av att de ruckas på. Bra sov och matvanor är A och O i en familj med bokstavs diagnoser.
Ett barn kom sig till skolan och ett blev hemma idag.
 
Efter kursen har jag och maken hjälpts åt att städa vilket har blivit rejält eftersatt ett tag och vart jag än vänder mig finns det städjobb.
Orken finns inte till allt just nu, men toaletterna är rena, dammtussarna uppsugna och dörrar och handtag mindre kladdiga.
 

Nu har jag gnällt klart och ska skynda mig och göra tacomiddag till familjen.
 
Kram.
 
 
 
 
 

Influensa

I går låg jag utslagen mest hela dagen i feber, förutom att jag var på ett möte på banken.
 

Seg influensa som tar på hårt på krafterna. Pontus är feberfri men har hosta och svårt för att komma in i sina vardagsrutiner igen. Tappar mycket tro på sig själv och hans kamp att fixa skolan blev inte lättare precis.
 
Johannas familj är äntligen på benen och igår var barnen åter i förskolan efter nästan två veckors frånvaro.
 

Jag kämpar på med min kostplanering och går ner i vikt sakta men jag tror faktiskt att jag kommer att lyckas den här gången. Har hittat min metod i 5.2 och lågkolhydratkost.
För någon dag sedan vägde jag 73 kilo drygt och i morse såg jag 72 kilo + någon decimal på vågen.
 
Kram.
 
 
 
 

Shuffla

Nu är jag hemma och har mestadels vilat mig idag då jag känner mig lite smittad av influensan, inget som har brutit ut ordentligt ännu och jag hoppas att jag slipper.
Pontus är inne på sin åttonde dag liksom Johanna och småttingarna, ingen trevlig influensa!
 
Små barn är ändå otroliga på att hålla ångan uppe trots sjukdom och i lördags dansade de till Samir och Viktors Shuffla innan det blev dags att gå isäng.
 
 
När barnen somnat så dukade vi upp lite gott till oss vuxna.
 
 
Vi åkte en sväng till IKEA för lunch och köksplanering på söndagen. Medan Erik och Johanna planerade sitt kök lekte jag med barnen.
Först roade vi oss i restaurangen.
 
 
Sen gick vi vidare till barnavdelningen och provade möbler och leksaker.
 

Jag har haft det underbart på min weekend! En härlig blandning av lek, shopping och mys.
 
Kram.

100% farfar

Hade egentligen tänkt ha med lite om vad som händer hemma medans jag är borta men fick inte med det i mitt senaste inlägg..
 
Jag har hintat min chef om den här resan jag gör, men klargjort att Jörgen täcker upp för mig hemma. Det vill säga att ifall det dyker upp en akut situation i helgen för social beredskap så har vi en sängplats ledig och Jörgen får rodda med att ta emot eventuell akutplacering.
Mikael och Maria ville också ha lite hjälp utav farmor och farfar i helgen och därför har Rue sovit över med farfar Jörgen i natt.
 
 
Så för er som funderat och vänt och vridit på värderingar som rört mig och Jörgen...? Ja för er fick ni lite mer info om vår vardag..
 
Kram.
 

100% mormor

Anledningen till min resa till barnbarnen den här gången var att ta hand om dem en dag då deras förskola var stängd.
Vi hade en mycket bra dag tillsammans trots feber och influensa, var till och med ute och lekte en stund.
 
 
Sen då mamma kom hem var det bara hon som gällde för Alma.
 
 
Kram.
 
 

Väskan är packad igen

Var förbi pappa igår och tände ett ljus i lyktan när jag skulle hämta Emma i Byske. Graven är väldigt översnöad och jag skrapade bort lite lössnö fast det är som mysigt där ändå.
 

Strax lämnar jag hemmet och ansvaret på Jörgen i några dagar för nu är väskan packad igen och den här gången drar jag till barnbarnen i Stockholm.

Kram.

Sorg och saknad

 
Idag är det fem år sedan min pappa förlorade kampen mot cancern som härjade i hans kropp. Pappa finns med mig i mina tankar och jag besöker hans grav ofta för att tanka energi, men även för att gråta. Det är beroende på hur jag själv mår för tillfället.
 

Kram.
 
 

I kväll blev jag less och blev ledsen

 
 
i kväll svarade jag i telefonen och människan var som vanligt påverkad av alkohol. Jag lyssnade, hummade, bekräftade, stöttade och peppade den första timmen. Nästa timme så tydliggjorde jag mer min åsikt att alkohol är boven i hens och hens förhållande BIGTIME!!
Aldrig okej med våld, aldrig okej med att straffa och ta av grundläggande rättigheter! Men vad är orsaken att det blir så här i ett förhållande?
 
 
Fick dock till sist ett slag under bältet som träffade så mitt i prick!! Nämligen att mitt uppdrag/jobb till kommunen påverkar mina barn så pass att hen tyckte att jag borde sluta ta hand om andras barn och prioritera mina egna bättre?
 
 
Samvetsfråga, jag vet..... en fråga som jag ständigt väger in i mitt val av inkomstkälla till min familj, vad är bättre och vad är sämre...?
 
 
Men skit vad jag kände mig "fel" då hen var tvungen att hitta min sårbaraste punkt!
 
I morgon är det en annan dag,
 
Kram.
 
 

Motgångar

Livets väg är aldrig enkel.....eller så är det väldigt enkelt?
 
Har sagt hej då till Johanna, Elton och Alma för den här gången, men vi ses alldeles strax igen.
Alma fick någon slags magsjuka natten till fredag, Elton och Johanna fick feber och hosta natten till söndag och Johanna fick en kämpig hemresa tillsammans med de små.
Flygförsening, missade bussen till långtidsparkeringen, satt fast i bilkö 1 timme med feber i kroppen och två trötta troll kändes lite väl onödigt att de skulle behöva vara med om.
 

Sammanfattningsvis har vi ändå fått till bra kvalitetstid tillsammans. Vi har busat med barnen, spelat kort, kört skoter och umgåtts.
 

Jag har lyckats med att tänka om den här morgonen och klarade utav att förändra min inställning så jag blev mindre irriterad...
Emma hade en tandläkartid 10.30 som hon vägrade vakna till och då jag insåg att det inte skulle gå att få med henne började jag först med att snurra in mig i allt negativt det medför...
Straffavgift, bokning av ny tid för fjärde gången, irritation av att "det ska vara så svårt"...men sen insåg jag att vad spelar det för roll i det stora hela att missa en tandläkartid? Ingen kommer att dö, inget farligt kommer ut av det och irritationen drabbar bara mig. Kommer ändå inte att bli något tandläkarbesök idag.
 
 
Kändes också bra att hon jag bokade om tiden med inte la på en extra avgift då jag förklarade att vi gör en utredning och att leverera under press är en av svårigheterna i dotterns liv.
 

Nu ska jag storstäda vissa områden här i huset och få ordning på främst tvättstugan.
 
Kram.
 
 

Allas behov

Somnade sent fast jag lade mig före tio... det "lanades" och knappades på tangentbordet långt in på morgonkvisten ...
 
Försökte somna och gjorde nog det en stund innan lånis behövde "mamman" och hennes bekräftelse...
Jörgen åkte och hämtade lånis och jag somnade nog om....
 
...vaknade och gick ner halv nio för att mötas av att Johanna hade röjt och hämtat ved och utfört det som gör att det skulle fungera för henne och de små då de vaknade halv sju...
 
Älskar tiden med mina barnbarn och att utgå från deras behov... me like...
 
Johanna är en fantastisk mamma..
 
       

Kram.
 
 
 

Johanna Elton och Alma

Hämtade Johanna och barnen på flyget i går.
 

Hämtade även upp Rue hos sin mormor. (Vi hjälptes åt att vabba).
 
 
Systrarna åkte med Elton och Alma på en skotertur medans Rue vilade i sin vagn.
 

I natt har Alma kräkts och vi har tvättat och renbäddat under natten.
 
Strattegi kurs på fm för mig och Jörgen och när vi kom hem åkte Pontus och Elton ut på skotertur.
 

I afton skickade vi iväg de större med våra barn till Bodaborg medans Elton och Alma var hemma med mig och Jörgen.
 
Vi lagade mat tillsammans, köttfärsnågonting till mig och köttfärssås till de andra.
 

Kram.
 

RSS 2.0