Feltolkningar

Har en Facebook vän som la ut några sanna ord på sin status häromdan och jag kan inte annat än att hålla med. "ältandets-och misstänksamhetens sjuka är en förskräcklig och sorgesam sjuka.."
 
Kan inte annat än att hålla med om de orden. Vi människor vill ju inte ha fel och vi vill ju alltid framstå som bra och goda människor.
Vi hör gärna det vi vill höra och vänder och vrider gärna orden så att vi själva ska framstå som den kloke och att den andre ska ha fel...!?
Känner att det blir så ofta så att vi missförstår varandra.
 
Det är alltid lättare att lyfta en fundering med den det inte rör och diskutera det bakom ryggen på den det gäller...
 
Annars då!? Jag har målat idag och ikväll så blev det en skön och välbehövlig promenad med min gåvän. Men det höll på att bli ganska så mörkt i skogen innan vi kom hem och jag är rädd för mörkret och björnarna...
 
 
 
Kram.
 
 

Höststök

Vilket härligt höstväder det har varit idag och jag har varit ute och stökat. Började med att städa upp i trädgårdsförrådet som det inte gick komma in i längre.
 
 
Efter en timmes städning och sortering var det mycket bättre ordning.
 
 
 
Sen bar jag och Jörgen ut vårt gamla köksbord och stolar från ladan och har sedan tvättat utav alla stolar och bordet med målartvätt. Jörgen lagade några stolar och slipade sen av bordet.
 
 
Jag ska nämligen måla bordet och stolarna vita så Lisa får sig ett köksbord till sitt nya boende. Kommer att vara trångt här hemma ett tag men det får det vara värt.
 
 
Till middag gjorde jag kyckling och potatis och sötpotatis som fick stekas i ugnen.
 
 
Trots det vackra vädret och min fina familj runt mig har jag dock känt mig lite låg och nere. Det är inte roligt att det som jag trodde var utrett inte riktigt är det för en annan person och jag gillar inte att bli missförstådd hela tiden.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Höststormigt

Idag mår jag mycket bättre än igår och på förmiddagen blev helgstädningen äntligen av. Känns så bra då det är bortplockat och rent hemma då det är helg.
 
Efter en sen lunch åkte jag och Jörgen ner till stan för lite ärenden och inhandling av mat på hemvägen. Älskar att handla i Kåge på ICA.
Välfylld, ren och fräsch butik med mycket trevlig personal och denna vecka har de dessutom massvis med tio-kronors varor då de firar tio-års jubileum med Peter vid rodret.
 
Till middag rörde jag ihop en gryta bestående av fläskfilé, lök och paprika som jag kryddade med salt, peppar och stark Ajvar. Mums.
 
 
Nu tillbaks till TV och ishockey. HV71 mot SAIK.
 
Kram.
 

Hängig

Idag har jag mest vilat och känt mig hängig och frusen. Endast matlagning och arbete med att tömma fylla tvättmaskinen/torktumlaren är det som blivit gjort idag.
 
Fast efter middagen åkte vi till brorsan för att fira att han blivit ett år äldre för ett tag sedan. Emelie hade gjort en god tårta som vi fikade ur med god aptit. Hittade en söt baby att gosa med också.
 
 
Kram.
 
 

Lingon

Idag har jag tillsammans med min goa svärmor varit ute i skogen och plockat lingon. Det är så vackert i skogen nu.
 
 
 
'
 
Efter den tråkiga rensningen kokade jag sylt av bären.
 
Kram.
 
 

onsdag

Jag har mest tagit det lugnt idag, men inser att jag ändå fått mycket gjort nu då jag laddade upp lite kort.
 
Jag har torkat ur kylen och rensat lite bland resterna och gisses så tomt det blev därinne.
 
 
Idag var det sophämtning här i byn och då passade jag på att skura upp tunnorna från ingrodd skit och då jag liks höll på med vatten skurade jag bron där humlen hade kletat ner den.
 
 
Packade in en leverans från Urtekram så den inte står ute och fryser sönder.
 
 
Till middag gjorde vi Tacorullar i ugn och sen har vi läst läxor.
 
Kram.
 
 
 

Gråter och känner

Jag måste bara få göra ett extra inlägg här ikväll, ett inlägg där orden bara måste få forsa ur mig.
 
Jag satt och såg dokumentären angående att vara anhörig till någon med ett beroende som sändes på kanal ett ikväll. Min tanke var bara att glutta lite och kika in på kanalen men titta på konkurerande kanaler som sände mer ytliga program.
Men jag fastnade och jag blev gripen och ännu en gång slagen i magen över de fakta som gäller i dessa situationer!!! Förnekandet skadar!!!
 
Jag har många erfarenheter i frågan, de flesta som vän, kompis, vuxen...men tyvärr har jag egna upplevelser som barn också...egna erfarenheter över ordet medberoende.
 
Men som anhörig, oavsett om du är barn, fru, syskon eller vuxen så gör det här förnekandet och de dåliga bortförklaringarna mest ont!
Som anhörig till en alkoholist kommer du aldrig att förlåta förrän du får ett medgivande och ett förlåt!? Det man vill höra är att jag hör vad du säger mitt lilla älskade barn och därifrån önskar man att ens alkoholist ska säga förlåt och ja jag har problem och ja jag ska kämpa för att återfå din tillit...men oftast /alltid är det inte det man får höra. Man får bara höra dumma bortförklaringar.
Ni som i er tur blir gripna eller berörda över mitt bloggande måste försöka komma ihåg, att jag kan inte uttrycka andras ord eller känslor eller skapa rättvisa i er verklighet. Detta är ord och uttryck från min verklighet och inte ett ifrågesättande över er situation..
 
Jag kan inte annat än att gråta just nu, gråta över människans fel och brister....
Men jag kämpar verkligen för barnens rätt här i samhället och hoppas att jag kan tillföra något för de barn som har det svårt genom mitt hemliga projekt för framtiden.
 
Ni som inte vet och läser min blogg, för er kan jag nu avslöja att jag och Jörgen har startat processen att bli ett familjehem eller jourhem.
 
Styrkekramar till er alla...främst till er barn som är utsatta.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

tomt

Tisdag redan!?
 
Igår reste Johanna och Elton hem och Jörgen åkte ner till Sundsvall, kommer hem torsdagkväll. Så nu är vi bara tre eller fyra runt matbordet och det känns verkligen tomt.
 
Jag gillar att ha det som i söndags till exempel, då jag fick vara barnvakt till Elton medans de stora tjejerna åkte och shoppade. Visserligen gillade jag inte regnet som kom då vi skulle ta en promenad.
 
 
När sen tjejerna kom hem skulle det bakas och mitt i allt det fick jag chansen att köpa massa älgkött som skulle packas.
 
 
Idag började jag morgonen med att följa Pontus till skolan för att träffa hans mentor för ett utvecklingssamtal.
Sen fördrev jag lite tid i Byske tills banken öppnade och då passade jag på att tända i lyktorna hos pappa.
 
 
Åkte också förbi brorsans jobb och fick se hur hans arbetsplats ser ut. :)
 
Sen har jag tagit bort sommarkrukorna och amplarna och planterat lite nytt runt bron.
 
    
 
Kram.
 
 
 
 
 

Äventyrsbad

Idag hade vi bokat in i agendan att åka till Piteå och bada. Pontus och Emma hjälper gärna Elton att klä sig.
 
      
 
 
 
Kram.
 
 

En till.....

Jag fortsätter att fylla mina dagar med liv och verklig livskvalitet.
 
Lite sovmorgon under täcket tog jag mig i morse, fast egentligen kan man beskriva det som att jag stannade kvar en halvtimme under täcket efter väckaren ringt och lät maken ta morgonrutinerna.
 
Elton somnar gärna om en till två timmar efter två timmars vakentid och lite gröt som frukost, så jag passade på att stryka lite skjortor och tabletter och ta hand om tvättstugan medans mor och son vilade.
Sen besökte vi farmor Inger och farfar Curt och fick äta god fläskpannkaka och cheescake och umgås. Vi fick tillåtelse att plocka med oss lite vinteräpplen från mormor Astrids äppelträd att göra äppelkaka till efterrätt i kväll, men vi har faktiskt inte gjort den än....
 
 
Älskar min stora härliga moderna familj!
Emma mötte oss då vi gick hem från farmor Inger och då vi kom hem kom farmor Britt och Elaine hit och en kompis till Johanna och Elton.
 
Till middag kom Mikael och Maria hem och jag och Johanna rymde för att inhandla lite fredagsmys.
 
Sen har vi bara chillat med Idol och fredagsmys med min fina familj. Jag är tacksam.
 
Kram.
 
 

Kvällsbad

I kväll var vi samlade hela familjen, alla förutom Erik som är hemma i Stockholm. Härligt med storfamilj igen.
När Elton skulle kvällsbada samlades nästan alla i min trånga tvättstuga. Jörgen saknas.
 
 
Kramisen.
 

Jag stormtrivs

Fullt upp hela tiden och jag älskar verkligen att ha det så!
 
Jag hämtade ju Johanna och Elton på flygplatsen i måndags och sen åt vi lunch på stan för Elton var hungrig.
 
Sen somnade Elton i vagnen så då gick vi på stan. Middag åts hemma och sen var det föräldramöte för Emmas klass.
Mellan allt familjemys ska ju läxor pluggas och varför då inte göra det samtidigt som man leker...?
Här förhör jag Pontus på sina engelska glosor.
 
 
När Elton gjort nattinatti och jag kommit mig hem från föräldramötet så hade vi måndagsmys framför TV:n och Idol.
Tisdag dolade jag och Johanna på här hemma med tvätt och Elton och besökte lekparken, samt att vi hämtade Emma på skolan.
 
 
När vi kom hem satte jag på en gryta och rensade klart lingonen. Föräldramöte för Pontus på kvällen och skjutsning till fotbollsträning, samt mera Idolmys.
 
Ganska bra att vi har sparat bilbarnstol och matbordsstolar så vi får vardagen att fungera när vi har besök.
 
 
Kram.
 
 
 
 
 

😍





 
Kram

Valet

"Det är med stor sorg och oro jag noterar att SD blir vårt tredje störta parti. Ett rasistisk och främlingsfientligt parti och jag inser att jag förmodligen har en hel skara bekanta som röstat på dem. Människor som är oroade över bland annat invandringen och som väljer att lägga sin röst på ett gäng rasister förklädda till polerade snobbar i kostym med slipat munläder. Om du kisar kan du se de rakade huvudena, bomberjackorna och de svarta kängorna. Djävulen förklädd till Prada."
 
Jag kan inte annat än hålla med det en bloggkollega skrev på sin blogg angående SD:s framgångar i valet. Det är skrämmande!!
 
 
Men nu lämnar jag valet och kanske bloggen också i några dagar, för i dag hämtar jag Johanna och Elton på flygplatsen.
 
 
 
 
 
Kram.
 

lilla familjen på utflykt hela dagen

Fullt upp hela dagen med trivsamma aktiviteter. Först val i byns vallokal, sen fotbollsmatch för Pontus i Bureå och efter det en blixtvisit hos min fd arbetskamrat och Jörgen hjälpte henne med lite datorkrångel.
Direkt efter det så blev det taco middag hos sonen som hjälpt Jörgen med att byta glas på Iphonen.
 
Nu ska vi se hur val 2014 kommer att sluta...
 
Kramisen.

Härliga höst

Efter en mysig frukost med familjen ringde min gåvän och undrade om jag ville haka på och plocka lingon, vilket jag självklart ville.
Det här är mina fina gåvän som jag har fotat en annan gång då hon plockade svamp.
 
 
Vi hittade gott om lingon och var ute i det fina höstvädret i två och en halv timme. För mig är det livskvalitet att få vara ute i naturen och röra på mig.
 
 
Nu ser jag på SAIK som håller på att krossa modo, ställningen är 5-0 en bra bit in i andra perioden.
Jag har också vispat ihop en äppelkaka som vi kan ta med oss som efterrätt till grannsurströmmingen vi ska på i kväll.
 
       
 
Kram.
 
 

fredag

Oj den här dagen har varit händelserik och jag har inte hunnit med min helgstädning, men vad gör väl det!?
 
Skulle infinna mig 10.15 på af för jobbträff med speed intervju. Ett jobb och 130 sökandes köande och några timmar senare var jag på väg till Byske för att ordna upp frågetecknet angående pappas personkontos aktiviteter.
 
Fick lugnande besked från banken om vidare utgifter angående den här missen som berodde på att en överföring inte hade avslutats och "störde" avslutandet av kontona. Det kan eventuellt bli en till deklaration, men i så fall blir det en förenklad deklaration där vi bara behöver skriva under och skicka in den. Nu har jag i vart fall sett till att banken ser till att avsluta allt i hans namn och om några dagar blir det lite + i kassan hos vi barn.
 
Efter banken åkte jag och inhandlade lite höstväxter som jag sen planterade hos pappa. Tände också ljus i lyktan. Fina, fina pappa vad dina visdoms ord saknas. <3
 
 
Jag klämde in lyktan bredvid silvereken, kanske inte blev den bästa placeringen men...
Brorsan hade några dagar tidigare tänt i vår gemensamma lykta.
 
 
När jag var på väg hem från Byske ringde min gåvän och jag delegerade middagsmaten till maken och tog en lång uppfriskande skogspromenad med henne.
Jag gillar sådana här dagar då viktiga måsten och vänner, syskon, familj och livet sysselsätter mig. Jag gillar dessa dagar så mycket mer än de dagar man inte har några måsten eller samtal. ;)
 
Kramisen.
 
 
 

Bakslag

Jag fortsätter med att plocka och sortera här hemma, fick också upp lite tavelramar som ska fyllas med familjekort.
 
 
 
Hela eftermiddagen har jag suttit vid datorn och förberett mig inför ett jobb jag ska söka imorgon på arbetsförmedlingen. Har också sökt ett jobb, ett jobb där de ville man skulle fylla i ett eget CV på deras sida och inte kopiera in det jag redan har i datorn.
 
 
Sen ringde brorsan och berättade att han fått ett konstigt saldobesked från Swedbank rörande pappas personkonto och tro det eller ej, men det är aktivt än! Fast vi gjort allt klart, eller vi trodde vi gjort allt klart....fast jag skulle nog vilja lägga skulden på LRF och Swedbank. Det kan tyvärr innebära att det blir en till deklaration nästa vår!:( Jag ska reda ut det i morgon i vart fall...
 
Kram.
 
 
 

IS

Jag och barnen har varit ner till stan för några ärenden. Pontus skulle byta ut sina glas i sin glasögonbåge på grund av repor. Vi får se om leverantören tar det som en garantigrej eller om vi tar det på försäkringen.
Lisa hämtade ut sin telefon efter att den varit inlämnad för reparation och jag bytte ut några korgar jag köpt till en modell större.
 
Vi fixade hämtmat till middag. Pontus och Lisa tog friterad kyckling och jag tog kyckling med cashew nötter. Emma ville inte ha något så jag stekte en hamburgare till henne.
 
 
Efter maten skulle Lisa göra "icebucket" utmaningen, där både Pontus och Emma ville vara med på ett hörn. Tyvärr klarar jag inte av att lägga upp filmklipp här på bloggen, men en bild kan ni få.
 
 
Jag har nu bytt ut de här fula men funktionsdugliga kartongerna....
 
 
....till de här mycket enhetligare och snyggare.
 
 
Kram.
 
 
 
 

Håller mig sysselsatt

Jag lullar på här hemma med att bädda sängar, tvätta och stryka skjortor, vika handdukar, plocka i och ur diskmaskinen, städa ur något köksskåp emellanåt, läsa läxor och skjutsa på aktiviteter. Går ganska bra att fylla ut dagarna med saker man oftast inte hinner med när man jobbar.
 
Idag åkte jag ner till stan för ett besök på Arbetsförmedlingen för att göra en ny handlingsplan.
Jag passade också på att shoppa lite andra prylar när jag liks åkte ner till stan.
På Clas Olsson inhandlade jag ett nytt hänglås till Pontus skolskåp och hittade några småkorgar som blir bra i tvättstugan. Tänkte byta ut paprikalådorna jag har till förvaring där ovanför skåpen.
 
 
Jag hittade mig ett par fina skor också som du kanske ser där i bakgrunden.
 
När jag kom hem cyklade jag iväg och plockade mer lingon och satt sen på altanen och rensade. Så härligt!
 
 
Kram.
 
 
 

Ett och ett halvt år av saknad

Insåg nu när jag tittade efter vilket datum det är idag att det är ett och ett halvt år sedan min pappa lämnade jordelivet. Saknar honom nästan varje dag.
 
Jörgen och Pontus åkte iväg i morse till Ursviken och någon motorshow medans jag var hemma med Emma.
Efter lunchen tog jag en promenad tillsammans med min gåvän och sen kom svärmor och Elain hit och vi promenerade också en sväng i skogen för att plocka lite lingon.
 
Det har varit ett strålande väder den här september helgen med temperaturer lite över 20 grader och vi trivs verkligen med vår inglasade altan.
 
 
Kram.
 
 

lingon

På förmiddagen åkte jag ner till stan för att lämna igen en skinnjacka jag hade köpt i måndags. Jag tyckte den var fin och satt bra, men den var för mycket "skinnknutte/tuff/attityd" för att jag skulle känna mig bekväm i den.
 
Sen gick jag runt och slötittade i olika butiker på de höstnyheter som har kommit in. Hade också en tanke på att hitta mig en bra bekväm handväska eller ryggsäck, har en bild i huvudet men hittar inte riktigt det utseende jag vill ha.
Men jag hittade faktiskt en skinnjacka och köpte dessutom två mysiga halsdukar till den, en röd och en mer neutral som svart är.
 
 
Jag är nöjd!
 
Sen blev det lite lingonplockning tillsammans med Pontus, för jag har sett att det finns ju lingon i skogen. Jag trodde ju för någon vecka sedan att det inte skulle bli några lingon i år, men jag hade turligt nog fel.
 
 
 
När jag la ut en bild på Facebook häromdagen om vår nya inglasning och att det bara var massa fönsterputsning kvar, så fick jag en kommentar om att "varför göra det idag det man kan skjuta upp till imorgon".
Idag fick jag möjligheten att säga: Varför göra något idag som någon annan kan göra imorgon;)
 
 
Kramisen.
 

Begravning

Idag var det begravning för svärfar och det blev en fin, men känslosam ceremoni.
 
Tog kort på barnen innan vi åkte hemifrån.
 
 
Även ett på Emma där hon spexade lite...
 
 
Jörgens kusin hade en häftig bil som både Pontus och Emma fick sig en åktur i.
 
          
 
Efter begravningen åkte vi till farmor och så småningom blev det hämtmatsmiddag där och kaffe.
 
Kram.
 
 

Lite småfix

Efter jag skickat barnen till skolan och gubben på jobb så påbörjade jag städ och lite småfix här hemma.
Jag har länge tänkt fixa hängarna på en del handdukar och nu blev det av. Resårband är suveränt att använda till detta ändamål.
 
 
Sen fick jag ett mms av Johanna där hon visade sin flygbokning, hon och Elton kommer upp inom kort. :)
 
Vid tolv åkte jag till Byske och rensade lite ogräs på pappas grav och vattnade jorden, sen placerade jag ut lyktan och tände ett ljus för honom.
 
 
Sen hämtade jag Pontus på skolan för han hade fått en återbudstid på öron/näsa/hals. Skönt att få kolla upp honom så det inte är något fysikfel på honom, vilket det inte var.
Läkaren där remiterar honom då vidare direkt till en barnläkare för att utreda hans hosta vidare. För tyvärr hostar han fortfarande.
 
Sen när jag kom hem var det dags att fixa middagsmaten och torka golven. Skönt att städningen är bortgjord för imorgon är vi på svärfars begravning.
 
Kram.

Inglasningen

Idag levererades och monterades vår inglasning från AVA produkter i Boviken. Vi är jättenöjda!
 
 
Så till middagen invigde vi altanen. Passande nog hade vi middagsgäster.
 
 
Kram.
 
 

Viktigt för vem!?

Min nya insikt över livet och mig själv och att jag duger, att jag känner mig stark och tryggare i mina val här i livet.....svajade till igen då det kom ett meddelande som fick mig att kastas tillbaka och kände mig plötsligt liten och bortgjord igen. Jag kastades bakåt till de dagar och veckor innan jag slutade att jobba och klev ut i de arbetssökandes värld.
 
När jag lämnade min arbetsplats efter tjugofem års plikttrogen tjänst, lämnade jag inte mitt jobb som en stolt och lycklig människa, utan som en knäckt och förnedrad person.
Jag försökte verkligen att klara av att jobba kvar, jag försökte verkligen lära ut mina erfarenheter och hjälpa företaget att ge någon annan mitt jobb.
Jag försökte verkligen att inte känna mig knäckt av att förlora några tusenlappar i lön.
Jag försökte verkligen att klara av sämre arbetstider.
Jag försökte verkligen att försvara mig emot de ord, som upprepades gång på gång, ord som sa att jag inte passade in längre.
Jag försökte verkligen protestera mot de försämringar och felaktigheter som infördes emot arbetsmiljöverkets krav.
 
Men tillslut så klarade jag inte av att jobba kvar i den totalt förändrade atmosfären på min förut så trygga och kära arbetsplats.
Jag klarade inte av att stanna kvar på en arbetsplats där skvaller uppmuntrades och tissel och tassel blev vardagsmat. En arbetsplats som kastade bort så mycket kompetens och sårade medvetet så många människor.
 
 
Nu när detta meddelande nådde mig igår så kastades jag faktiskt tillbaka till den hemska situation jag var i då. Visst gjorde jag vissa dåliga val då när jag fortfarande var i chockfasen i mitt sorgearbete, men det gjorde många andra också.
Jag förstår varför jag fick det här meddelandet och jag förstår den här människans gnagande känsla och behov av att kontakta mig, för inte var någonting med mitt avsked från arbetsplatsen vackert eller lustfyllt för någon precis!?
Men precis som då, får jag känslan av att inte vill den här personen ha upprättelse för min skull och vad jag tvingades gå igenom, utan för sitt eget gnagandes samvetes skull! Eller!?
 
 
Alla har vi vår egen sanning att bära på och vi väljer olika vad vi tycker är vackert eller inte.
 
Kom ihåg att du är värdefull, vacker och fin, men ensam är du inte stark! Släpp in andras känslor i ditt liv också och försök förstå varför någon är arg eller ledsen på dig.
 
Kram.
 
 

RSS 2.0