Besök

Efter jag och Pontus hade bakat goda saffransbullar så skyndade vi oss ner till stan en snabbis. Jag skulle ta ett cellprov och då fick Pontus hälsa på hos farmor en stund. Emma följde med en kompis hem efter skolan så hon var inte med.


Efter besöket på Kvinnokliniken fick jag en impuls att springa upp till min syster på en snabbvisit och titta på hennes Tibbevalpar. Vilka sötnosar!



  

År man sugen på att köpa sig en valp finns det några leveransklara kvar...

Kramisar.

Julen

Börjar känna en lätt panikkänsla över julen, inte för att det är mycket att göra och så, utan för att jag inte känner att det är jul om endast tjugofyra dagar.
Igår var det ju ändå kallt ute och lite pudersnö, men idag är det återigen blåsigt, milt och surt väder.



Sen har jag också lite ångest över att jag inte kan bjuda hem alla mina släktingar till oss SAMTIDIGT! Vem ska man bjuda först och vem ska man bjuda sen.....vad är rättvist och vad är inte orättvist?



Det blir i vart fall tre härliga juldagar som ska fyllas med härligt familjemys och god mat. Två hemma och en borta.

Nu ska jag ta mig i kragen och baka saffransbullar för inte blev det av igår inte.....jag bara "soffade"!
Pontus mår bättre, men är hemma idag också, imorgon ska han försöka gå iväg till skolan igen.

Kram.

Kallare

I morse då jag klev ut på bron, så kände jag direkt att det var mycket kallare än det har varit ett tag och mycket riktigt visade termometern på -8 grader.
Härligt stjärnklar himmel var det också där vid sextiden och det var ju så hela fjolårets november var, nämligen riktigt kall, fast även snöig.

Just nu ser det ut så här utanför.....



Det blev bara en kort sväng till jobbet idag, för Pontus har blivit dunderförkyld inatt, så nu VABar jag. Få se vad han orkar och vill, men kanske vi passar på att baka lite då!?

Kramisar.

Grattis Lisa 18 år!

Tänka sig att idag för arton år sedan klockan 16.43 föddes mitt tredje lilla hjärta. Grattis till dig Lisa!

Kalas har vi haft i vanlig ordning, med tårta och allt.....



  

Kram.

Myser..

Nu njuter jag äntligen av den här dagens slit, ska mysa ner mig i soffan en liten stund innan John Blund fångar mig.





Kram.

med gele i benen...

Jag började den här dagen med att skjutsa ner Lisa till stan och passa på att kompleteringshandla lite...tur var väl det så jag kunde ta fram en extranyckel till rulljalusidörrarna på jobbet, vakten bröt av den ena vid stängning igår!

På vägen hem stannade jag till efter Heden och plockade med mig lite mossa, den slipper man ju köpa då det är barmark och plusgrader ute!
Sen har jag med makens hjälp och gele i benen adventsstädat och pyntat lite......mest pysslat.

  

Nu ska jag fortsätta lite till samtidigt som jag ska baka en långpannekaka och sen efter maten slänga ihop Lisas tårta för imorgon.

Kram.

1:a advent

Idag är det den första advent och adventspyntet är långt ifrån klart.
Febern sitter fortfarande kvar och kroppen vill bara vila och ögonen sova.



Imorgon är det min lilla Lisa som blir vuxen! Tänka sig att hon fyller arton år!

Kram.

blåsigt

Febern sitter fortfarande i kroppen, men jag ska ändå strax bege mig till jobbet. I god tid, för det blåser riktigt ordentligt ute. Riktiga stormvindar.


Kram.

feber

Jag kastade in handduken lite efter två idag på jobbet, på grund av feber. Sen har jag sovit under täcket i soffan från tre till sex.

Men Emma mår bra i vart fall...

 

 

Nu blir det strax nattinatt igen för att orka jobba imorgon också.

Kram.

torsdag

När jag kom hem från jobbet idag och hade fixat middag till familjen, påbörjade jag ett saffransbullbak, trots att kroppen är totalt slut.
Inser när jag är en bra bit påväg att jag har ingen jäst. Letar och hittar ett paket torrjäst i skåpen, men nu jäser inte bullarna! =(

Usch, blä, fy vad besviken jag blir....tror det blir sängen aldeles strax!

Kram.

Onsdag

Jag har sovit riktigt bra inatt, men känner ändå av tröttheten som har satt sig i kroppen.
Idag hade jag som vanligt storslagna planer på att göra massvis här hemma, få undan ett och annat, men har istället mest suttit vid datorn och uppdaterat mig i blogg världen samt bloggat här om Londonresan. =).

Idag har min åttiofemårige granne tittat på då skog togs ner här bakom vårat hus...

  

Och då ser man barmarken som råder så här dagarna innan första advent! =(

I fjol såg det ut så här:

  

Kram.

Hemresedagen

Innan vi skulle bli hämtade med buss för att ta oss till Heathrow, hann vi med frukost och en promenad i Hyde Park. Skönt!

När vi sen kom fram till flygplatsen är vårat flygplan inställt! Oj!
Blev då en lång väntan i en kö, framför en SAS disk där vi blev ombokade till ett plan som skulle gå 17.10 och missa anslutningsplanet vidare till Skellefteå med femton minuter... det planet ombokades till måndagmorgon 08.10.
Åke fick lov att ringa till personalansvarig och meddela de tragiska nyheterna, för att hon skulle hinna trolla med tårna och fixa måndagsmorgonen på jobbet med halva styrkan borta!

 

Nu kunde vi checka in bagaget och bege oss till taxfreeområdet för shopping och lunch innan vi skulle lyfta, men ingenting blev som vi tänkt oss. Vårat ombokade plan blev hela tiden "delayat" och först efter midnatt kunde vi lyfta hem mot Sverige.

I och för sig så gick det ingen nöd på oss, för det fanns otroligt många fina shoppingställen, bl.a ett mini Harrods, god mat fanns också att köpa i de många restaurangerna.
Men väntan och ovissheten var ändå påfrestande.

  

Klockan 03.15 kunde vi krypa ner i ett lyxigt hotellrum på Arlanda...

  

....för att kliva upp klockan sex igen för hemfärd mot Skellefteå och direkt incheckning på ICA-torget och byta om till arbetskläder!



Men jag sammanfattar ändå denna resa med dessa ord...
Tufft! Intensivt! Underbart! Roligt! Fantastiskt!

Tack chefen!

Kramisar.


lördag i London

En trött mammatant klev upp klockan sju, ovetandes om att klockan var en timme tidigare och klev in i duschen för att vakna. Insåg efter en stund att jag gick efter min oomställda klocka och svensk tid, inte lokal tid! Oops så det kan bli!

Frukosten kan jag inte skryta om som den bästa utan snarare åt det andra hållet...
Endast tre sorters köttpålägg och tre sorters ost, samt kokta ägg och mjölk med musli. Inga grönsaker, inga omeletter eller prinskorvar eller bacon! Bananer serverades som enda frukt och grönt grejen den ena dagen och clementiner den andra.



Madame Tussauds stod som första stopp på dagens schema och var en mycket bra upplevelse. Förutom alla vackra och stundvis helt otroligt verklighetstrogna dockor så såg vi en 4D film om superhjältar. Stolen vibrerade då steg stampade i marken i filmen och vattenånga hamnade i ansiktet då någon nös och så vidare....Wowupplevelse!



  

  



   

Efter Madame tog vi en Cab till Piccadilly Circus för shopping och lunch.





Nästa grej efter detta blev att åka London Eye. En upplevelse det också men jag hade hellre tagit en taxi till Tower Bridge och Tower of London.

 men, men...

Bilder från London Eye kommer här....





Efter London Eye....





Så fantastiskt att vara på Harrods och gå runt i den bevarade miljön från förr....

Sen kan man ju undra vilken skärmaskin den här Mortadellan går in i?



  

Det gäller att hinna med så mycket som möjligt på den korta tiden man har och Harrods sprang vi fort igenom och ingen shoppade något.
Tanken var sen att gå genom Hyde Park hem till hotellet, men skymningen och onda fötter gjorde att valet föll ännu en gång på taxi. Har aldrig åkt så mycket taxi i hela mitt liv och kommer förmodligen inte att göra det något mer heller.
Innan vi ropade fast en taxi inhandlades lite vin och mat för magen.

Senare träffades hela gänget på "våran lokala pub" innan avfärd mod gemensam middag igen...



  

Maten var lite bättre på det här stället och jag valde en Ceasarsallad som förrätt, Pasta Alfredo som huvudrätt och glass efteråt.

  

Stämningen var på topp och vi skrattade så vi kiknade då Pea och Zebbe sög i sig helium från ballongerna och lät som KalleAnka. Tyvärr inga bilder från det.
Sen avslutades kvällen precis som den första, nämligen med att en del drog på nattclub och en del drog sig mot sängen.

  

Inser då jag tittar på dessa bilder att vi är ju på Piccadilly igen.

Kram.

London dag 1

Nu ska jag försöka skriva om min underbara Londonresa.

Resan startade tidigt på fredagsmorgonen med att väckaren ringde klockan 04.30. Steg då upp och duschade och gjorde mig klar.
Väckte chauffören och 05.15 åkte vi mot Fahlmark, Pea och Kicki hämtades upp på vägen och vi anlände strax före sex...



Flygresan ner till Stockholm och Arlanda gick bra, inga trötta eller sura miner..

 

Vi var sexton personer som tog oss vidare mot utrikesterminalen i en strid ström och gick igenom säkerhetskontrollen och hamnade inne på taxfreen, men också lika snabbt fortsatte vi in genom passkontrollen och vi alla undrade VAD HÄNDE NU??
Ingen hann ju gå på MacDonalds eller shoppa parfym eller starkare varor.....nåja, det blev att sitta ned och vänta på ett litet Cafe istället.

  

På nästa flight så fick jag fönsterplats och kunde ta ganska så fina flygbilder bl.a. över Themsen..

  

  

Efter landningen och bagaget var upphämtat, mötte en värdinna med ICA-skylt upp och guidade oss ut till en buss som vi fick vänta lite på, eftersom vårat plan hade landat tjugo minuter för tidigt.

  

Vad häftigt det kändes att äntligen vara där...att se deras karaktäristiska hus och så..

Väl framme på hotellet blev det incheckning och lite väntan på några rum som inte var riktigt färdigstädade..

 

När väskorna äntligen hade blivit inlåsta på rummet kastade ett glatt gäng in sig i två "Cabs" med Stina som personlig guide och vi begav oss mot Big Ben!

  

Kolla vad vi ICA-folket passerade....



Helt plötsligt var vi där....BIG BEN!! Lovely feelings....

    

Alldeles i närheten ligger också LondonEye som vi fotograferade...sen började vi promenera mot Trafalgar square, stannade och åt lunch på ett ställe också, men nu får bilderna berätta en stund...










Efter Trafalgar Square vinkade vi in en taxi och tog oss till det för mig överskattade lågprisvaruhuset Primark.

  




Tillbaka till hotellet med en Cab för att göra oss i ordning till den gemensamma middagen.
Hela gänget samlades på "våran" pub innan vi begav oss till matstället fördelade i några taxibilar.



Än en gång så får bilderna berätta om matstället och maten och så....

  

  

Efter restaurang drog ena halvan av gänget vidare på nattklubb medans andra halvan strosade hemåt vägen och upplevde det julpyntade London by night!

  

Nu började alla känna sig riktigt nöjda över den här första dagen i London och än en gång vinkades en Cab in för att ta oss till hotellet..

  

  

Gudars skymmning vad vi hann med mycket på vår första dag i London!
Lampan släcktes lokal tid efter två, alltså tre svensk tid! I nästan ett dygn varade denna fredag....

Kram.

livet...

Jag är så less på mig själv och den jag är. Varför blev just jag en djup grubblare?

Det händer så mycket runt omkring mina anhöriga nu, så många olika tragiska händelser, det är så känslomässigt tungt!
Pappa reagerar på sin nya medicin och mår allt annat än bra. Kunde han inte få fortsätta må så bra som han har fått göra nu ett tag!? Nedförsbacken mot slutet blev plötsligt så väldigt brant.

Fler anhöriga har det inte heller så lätt just nu med sjukdomar och andra saker som är jobbiga.......

Mina tankar idag går också till lillhjärtat i Stockholm och för henne en mycket jobbig dag...

Mina tankar snurrar också runt och snuddar vid stora sonens framtid och jag oroar mig...



Jag försöker hela tiden att hålla fokus på det positiva som ändå finns med livet, men det är så svårt då man är en grubblare....

Kram.


tisdag

Jätte, jätte trött idag också!
Jag har haft så svårt att sova i en dryg veckas tid och kroppen skriker efter sömn...DJUP SÖMN!!
Delvis beror sömnbristen på oron för alla mina anhöriga...pappa mår inget vidare av sin nya medicin bl.a...

Blää....

Kram.

Liten glimt.

Nu är jag hemma efter en helt underbart bra vistelse i London. Men jag är totalt slutkörd eftersom Londondimman satte stopp för hemresan.
Vi satt fast på Heathrow och kom till Stockholm och blev incheckade på hotel på Arlanda 03.15 inatt.
Sov tre timmar och sen på ett plan till Skellefteå och checkade direkt in på jobbet.

Så en sammanfattning kommer sen då jag orkar....men några bilder kan jag bjuda på så länge.

  

  

  

  

Tack alla fina arbetskamrater och chefen, för en helt underbar helg.

Kram.

Spänd förväntan...

Vad jag förnimmer på jobbet idag, är nog detsamma som jag känner nu!? Vad ska jag packa? Vad ska jag fixa innan? Vad ska du ha på dig? Vad ska jag ha på mig? Vilka skor ska du ta med dig? Kommer vi att hinna göra det? Hur tänker du? När ska vi åka? När tänker du komma dit...?



Men jag är egentligen inte speciellt orolig....det löser sig nog...tror jag...!?

Berättar mera sent måndag eller möjligtvis tisdag  om hur jag har haft det.

Kramisar.

Många tankar...

Jag börjar med att länka till en artikel i Norran angående barns säkerhet i bilen.



http://norran.se/2011/11/inrikes/farligt-for-barn-i-baksatet/

Vill också bara förtydliga att detta innebär inte att ett barn är säkrare i framsätet! Ett barn sitter fortfarande säkrare i baksätet på grund av krockkuddarna där fram,  men tillverkarna har eftersatt säkerheten där bak...

Idag har jag många saker inplanerade som frissan på morgonen och utvecklingssamtal med Emma och Emmas fröken på eftermiddagen.
Sen ska jag också försöka hinna med en cellprovstagning på gyns drop in. Men jag känner mig inget vidare pigg på det..Vill inte! Vill inte veta!? Vill inte blottas!? skriker det inom mig...orolig som jag är.

 
Sen kan jag inte låta bli att tro att årets julklapp inte alls kan bli så populär.....jag tror på One Picen eller Zipoverallen jag. ;)

Kram.

This is me...



Tokstressad på jobbet och nu vill jag bara skrika ut min frustation....

Kram.


nedräkning..

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och London. ;)

En sak bestämt till lördag förmiddag.



Kramisar.

Fars dag.

Under förmiddagen så pysslade vi på med bokläsning, badkarsbad, dammsugning, småplock och disk/tvättmaskins i och urplock.

Klockan ett drog vi iväg norrut för att uppvakta min pappa på farsdag. Vi fick ett varmt välkomnande av Ossie och slutade vi klia så satte han igång att skälla! Han är så klok och fin.



Sen hjälpte min bror och jag pappa att stänga av vattnet till uteledningen som går via hans källare.
Emma busade med lampan där uppe på kanten...



Pappa har påbörjat sin nya medicinering mot sin spridda njurcancer och delgav information om den medicinen som heter Afinitor.



En hel del tuffa biverkningar kan uppstå som leverpåverkan, förhöjda kolesterol värden och diabetes förutom de vanliga som illamående och minskad aptit.
Täta provtagningar på vårdcentralen är inbokade, (en gång i veckan) sen blir det snart återbesök i Umeå igen.

Jag fortsätter hata cancer....

Kram.
 


lördag

Idag tog jag med mig Pontus och Emma på en tur till staden. Farsdagspresent skulle inhandlas och de lagade glasögonen skulle hämtas.
Hos Optiker Burman drack vi varsin kopp varm dryck i form av varmchoklad och kaffe. Vem som drack vad får ni själva lista ut..

 

Vi handlade lite mat och ingredienser för bakning på mitt jobb. Där träffade vi faster Elaine.

Just nu är kladdkakan i ugnen och ananaspajen väntar på sin tur.

 

Vi ska nämligen iväg på en grannfest och käka suring snart.

Kram.

fredag

Jag har ju varit hemma och VAB:at idag! Jag och sonen har haft det lugnt och skönt med prat och kramar och egentid...

Hämtade hem Emma klockan halv ett.
Mikael ringde halv två.
Klockan halv fem blev vi hundvakt igen.
Nu strax efter halv tio ligger småttingarna i sängen.
Inser att nästa helg är det makens tur.
Nästa helg är jag i London!
Overkligt!

Londonsmogen intog Drängsmark vid 15.30...



Sötnosen Cia och min spännande läsning idag, rekomenderas!

  

Kram.

Kunde inte låta bli


Ha en bra 11-11-11 11.11 dag!

111111

Nu är den här! Dagen med datumet 2011-11-11, kanske jag borde väntat med detta inlägg till klockan 11.11 också?

Fortfarande frost ute och så här ser det ut från köksfönstret....



När jag skulle sjukanmäla Pontus via sms så hittade jag även en text om vad skolan gör när någon gör illa sig...



Än har skolan inte hört av sig. Hmm...

Kram.


extra många...

Idag är det torsdag och extra många inlägg har det blivit! Brukar bli så då jag är ledig! Men jag tror jag har slagigt personligt rekord idag!?

Tänka sig att i fjol såg det ut så här, på min blogg!!



Kraftigt snöfall och funderingar om jag borde stanna hemma eller åka och.....




Hoppas den där snön kommer snart!

Kramisar!


Så känns det

Jag har alltid varit djup och funderat mycket! De första minnena jag har av att känna mig utanför kommer från "ettan"!
Jag gick skola i Kåge och jag minns många episoder då jag tänkte på....varför vill hon vara med mig? Jag var absolut inte den populäraste tjejen i klassen utan snarare den minst populära...

Jag blev mobbad i "fyran".... Flyttade till Byske och där hände samma sak! En kille som var äldre hotade och tyckte och krävde....saker som jag inte kände mig bekväm med!

Men jag har fortfarande kvar vänner från den här tiden....kanske man kan kalla dom äkta och riktiga vänner då!?

Vänner som inte alltid har gjort en spikrak karriär, precis som jag och så många med mig!
Men någonstans har jag en fördel av att vara djup och ärlig!? För jag har fått med mig en grund i vart fall, en grund bestående av att alla duger...oavsett....!?

Så alla mina härliga vänner som följer min blogg, glöm aldrig hur underbara ni är!! Faktiskt helt UNIKA!!


Kramisar.


VAB

Jag kommer att vara hemma från jobbet imorgon med vård av barn. Känns lite dubbelt och lite halvfuskigt. Pontus är den jag ska vårda, men förmodligen så skulle han kunna gå till skolan....men kanske inte!?
Grejen är att Lisa är den som ska följa dom till skolan och är det strul på morgonen så hinner jag inte hem innan hon missar sin skola.
Så imorgon vårdar jag en kille som kan behöva lite egen tid med sin mamma. Få ha lite ont i huvudet och magen och bara vara....så det kan bli ibland!?

Kramisar.

One piece

Är det någon mer än jag som har lagt märke till att väldigt många butiker skyltar med någon form av One piece overaller på bästa säljplats just nu?

 

Månde de bliva årets julklapp?


NN har sagt förlåt

Nu har NN:s mamma hört av sig och berättat att hon blivit inringd till skolan och varit med och rett ut händelserna på skolgården idag. NN:s version är lite annorlunda i detaljerna än Pontus version och enligt NN så var Pontus lite mer delaktig i orsaken än vad som Pontus sa.
Men NN har per telefon sagt förlåt och pratat med Pontus en stund så dom har rett ut det hela. Bra!

Men fortfarande är jag besviken och upprörd över att skolan inte har kollat hur det är med Pontus. Det är ju skolan som ansvarar för våra barn under skoltid. Om skolan låter Pontus gå hem och kolla om reservglasögon och inte kommer tillbaka så måste de ju kolla upp ifall jag tagit över ansvaret.
Skolan har ringt efter NN:s föräldrar men inte efter oss. Märkligt och oansvarligt!

Kram.

upprörda känslor

Pontus kom hem från skolan redan klockan ett, ledsen och med trasiga glasögon.

Så här berättade Pontus: -Vi spelade fotboll på rasten och då tacklade jag NN med en godkänd tackling och då blev NN arg och hoppade på mig med en axeltackling så jag ramlade omkull och NN slog mig flera gånger mot ansiktet och glasögonen. Sen räddade en annan kille mig från att NN skulle kasta målet på mig.


Pontus slog i huvudet då han ramlade och har lite huvudvärk nu men inga bulor eller blåmärken. Glasögonens ena skalm har gått av och en kudde från mitten av glasögonen är borta.
Jag tog med mig Pontus direkt ner till stan till hans optiker så nya glasögon är beställda, tur att vi har de gamla kvar så länge.

Men det som gör mig mest upprörd nu, är att inte ett ljud har hörts från skolan! Pontus hade tillåtelse att gå hem men de ringde inte först och kollade att jag var hemma! Konflikten med NN är alltså inte utredd än för den killen sprang iväg och Pontus fick gå hem. Nu bor vi ju jättenära skolan så jag förstår att det är lätt att låta honom gå hem och kolla själv om någon är hemma, men det känns inte rätt att de inte har kontaktat oss på något sätt!

Kram.



Frost.

Idag är det ännu lite mer frost än i går och det gillar jag. Någon minusgrad ger bättre luft och gör föresättningarna för snö större.

  

Ledig en torsdag känns annorlunda, barnen går i skola ändå till halv tre dessutom. Tror jag ska dra igång ett städprojekt eller kanske två, Emmas rum och tvättstugan är nämligen i stort behov av en upprensning. Eller så tar jag en god bok och kryper ihop i soffan till att börja med........

Kramisar.

Kolonialkväll

Nu har jag jobbat min första kolonialkväll på det nya schemat, det sammanfattar jag med superroligt och supertrött ikroppen.

Inte hade jag tänkt tanken att det skulle vara så fysiskt att plocka in varor i hyllorna, men det är ju som ett mindre gympass hela tiden. Jag är inte så lång så "elefantfoten" använde jag flitigt för att nå upp till de högsta hyllorna, men lika ofta hamnade jag ihopkrupen på knä på det kalla klinkergolvet för att komma åt i de lägsta.
Så jag har verkligen använt lårmusklerna flitigt med alla dessa knäböjningar och "step up" på "elefantfoten"! Men det har varit jätteroligt och timmarna bara flög iväg då jag tömde minst fyra skrindor och var rastavlösare i kassan och fyllde på lite frukt samt kollade till mejeriet.

Mikael och Maria hade redan åkt hem till sig då jag kom hem, men Lisa satt i soffan och surfade och kunde berätta att det hade gått bra här hemma förutom Emmas längtan efter mamma.

Nu ska jag krypa isäng för det har varit en lååång dag. God natt!


Kramisar.
 

hissar och dissar

Jag har nyss kommit hem från ett utvecklingssamtal tillsammans med Pontus och hans mentor eller fröken som han säger.
Fanns inget negativt att ta upp och svårt att hitta nya bra mål framtill nästa utvecklingssamtal.
 
Mycket bra läsförståelse och ordkunskap i svenskan.
Duktig på att skriva berättelser och texter.
Stavar oftast rätt.
I matte har han också mycket goda kunskaper och jobbar på bra och behöver sällan hjälp.
Engelskan går bra, SO och NO ämnena likaså.
Idrotten deltar han också aktivt i, fanns inget att orda om där heller.

Ja vad ska man säga som mamma om det resultatet? Jo, STOLT!! Synd att jag inte kan stoltsera om att det är jag som givit honom de generna......dagens Hiss går alltså till Pontus.

Idag är det frost igen och någon minusgrad, det var ju ett tag sedan. Tog lite bilder.



  

Sen måste jag få klaga högt och ljudligt på våran nya diskmaskin.
Den går inte att packa på ett bra sätt! I den övre vagnen där vi placerar glas, fungerar bara ena halvan, på den andra halvan trillar de bara omkull!
Den diskar dåligt på grund av att den är extremt vattensnål! Värdelöst koncept, eftersom vi har varit tvugna att diska om sakerna eller skölja noga före diskning.
Men inte nog med det! Man gör sig lätt illa på de vassa detaljerna i maskinen.




Det var på de där vassa piggarna till vänster i bild, jag skar mig idag, en annan gång var det handtaget som man drar ut den nedre vagnen med, som gjorde illa mig.

Så dagens Diss blir alltså våran nya diskmaskin.

Kram.

tisdag

Kom hem efter full arbetsdag till dukat bord och goda köttfärsbiffar som maken hade tillagat. Sen tog han Emma och kompisen Märta med sig ner till stan och deras teaterskola och jag passade på att skura upp toaletten och duschen så slipper jag det momentet i morgon.


Nu ska jag jag snart kura ihop mig i soffan och slötitta på tv men först ska jag kika runt lite på google maps och orientera mig om hur London ser ut! Ha en bra kväll ni också.

Kram.

Förändringar....

Idag är det första dagen med nytt schema på jobbet! Har gått jättebra i kassan med de förändringar som skett där, fast frågorna har varit många och lite lagomt oroliga....
Men det som jag har hört idag från alla håll och andra håll än kassan är ett enda blablabla, blablabla, blablabla....mest negativa blablablan. Men herregud säger jag bara! Ge schemat en chans innan det klagas ihjäl!! Vi måste anpassa oss och skapa nya rutiner och det kommer förmodligen att bli jättebra så småningom. Och blir det inte jättebra så får man väl titta över det lite igen och göra lite justeringar.

Jag förstår att vissa har lite svårare att vänja sig vid förändringar än andra och att ämnet schema behöver ventileras lite till. Så är det bara. Jag inser det, men ändå stör jag mig på detta blablablaande!!

Nåja, nog om det! I år försöker jag vara ute i god tid med julklappsfunderingarna och har även börjat shoppa hem en del via nätet.
Tänk om jag slipper vara ute i affärerna och trängas? Tänk om jag lyckas göra alla julklappsinköp via nätet? Det skulle ju vara helt perfekt!

  

Hur brukar ni handla era julklappar? Kanske ni redan har gjort så i några år? För jag brukar ju vara lite sen och omodern jag.

Kramkram.



Middag

Den röda tråden i dagens middag var chili och åter chili. Sambal oelek, röd chili, Mexikansk chili kryddad cremefraiche och kryddmixen Chili explosion.
Men gott var det och alla åt upp sin mat.

  

Pontus har varit på ett kalas idag, där han själv var presenten. Kalaset gick nämligen av stapeln inne i bergrummen uppe på Vitberget. Pontus betalade sitt inträde, lekte med födelsedagsbarnet och några fler inbjudna och blev sen bjuden på fika efteråt. Smart och smidigt kalaskoncept, tycker jag.

Kram. 

 


surmulet

Idag är det ett riktigt gråtrist väder, riktigt så där surmulet. Men jag tror jag ska försöka mig ut på en morgonpromenad strax ändå.

Kram.

Sakta sakta

Idag har det varit fullt ös på jobbet och på grund av att jag inte hade tänkt på att göra ett rastschema, anpassat för den bemanning vi hade på den här Allhelgona lördagen, så fick jag gå sist på rast fast jag började först. Men jag hann med allt som jag skulle göra, så det blev bra ändå.

Sen skyndade jag mig hem för att hämta Lisa och skjutsa in henne till jobbet. Jag tror snart våran blåa bil kan hitta vägen mellan ICA och hemma alldeles själv, utan chaufför, bara koppla in autopiloten.


Jag har kommit mig ut på en kort promenad idag, inte så lång men alltid något. Jag har gett mig den på att nu ska jag gå ner i vikt.
Jag äter bra, jag rör på mig och frossar inte i vin eller godsaker, men ändå tycker jag att vågen är orättvis mot mig.
Jag kämpar verkligen för att må bra och försöker fokusera på det positiva....men det är inte lätt.




Kram.


Regn

Nog somnade jag i soffan nog! Så skönt, fast jag är fortfarande trött så jag somnar nog gott efter Idolröstningen som börjar strax. Tycker synd om Molly men håller med juryn. Vilket gnäll i rösten!

Det regnar ute men är ganska varmt, så jag tror inte det blir underkylt och halkigt, men kanske jag blir blöt då jag tar min morgonpromenad i morgonbitti!?



Godnatt kramisar.


Fredagsmys..

Trött, tröttare, tröttast...mycket på jobbet idag. Positivt mycket, inte stressigt eller så.
När jag kom hem stod underbart god middag på bordet, nämligen makens Broccoligratäng och ungslax med pepparrotstäcke. Mums!
Men sen blev jag så trött så trött....tror jag ska krama kudden en stund innan Idol och fredagsmys börjar. Blir hur som haver en tidig kväll för jag jobbar i morgon.


Kram.


Får inte ihop det..

Alla mina tankar och ord som sammanfattar den här dagen, vill som inte bli ihopknytna och nedskrivna!? Men jag gör ett försök..

 

En vanlig torsdag på jobbet, förutom slutet. Blev lite övertid för en säljare ville ha några ord med mig samt att Vensafe skåpet krånglade.

När jag kom hem åt jag köttfärssås men hoppade över riset, försöker verkligen tänka GI/LCHF nu.
Emma åt ingen middag för hon har fått feber. Tur i oturen att det är lov och Jörgen har tagit ledigt.


Nu är det bara två veckor kvar tills halva styrkan på jobbet åker till London. Många lappar om olika val vi måste göra innan vi åker har kommit upp på jobbet.
På den här resan får vi mycket tid att välja hur vi vill spendera på egen hand, men gemensam middag blir det både fredag och lördag. Åke bjuder på trerätters och det tackar jag för..

Kramisar.


Teknikens Hus

Nu är vi hemkomna från Luleå och vårat besök på Teknikens Hus.
Egentligen ett ganska tråkigt ställe kan jag tycka, speciellt om man jämför med Tom Tits Experiment i Södertälje, men barnen tyckte då det var roligt och det var ju det som var anledningen till besöket. :) Så de har bl.a kört tåg, cyklat, tävlat med roboten, tillverkat papper och stansat i kartong.


 
Vi hade tänkt fika där vid halv tre, men det blev lunch en gång till istället, åtminstone för barnen som fick äta kroppkakor innan vi åkte hemifrån.
Jag och Jörgen valde varsin grekisk sallad och barnen valde plättar med grädde och jorgubbsylt.



Klockan tre var det magisk kemidemonstration..

  

Om det hade varit en roligare demotant så hade det nog varit bättre!? Hon berättade före vad som skulle ske istället för att förklara efteråt och bygga upp en spänning hos publiken. Som t.ex. då hon skakade en läskburk jätte mycket och sen knackade hon lätt med fingrarna runt burken och talade om för oss att det skulle inte spruta läsk överallt då och det gjorde det inte heller då hon öppnade....med en annan dialog hade det blivit så mycket mer spännande.

På vägen hem gjorde vi ett stopp på Dollarstore och shoppade lite smått och gott..
Väl hemma igen var det bara att sätta sig ner och äta Tacos som Lisagumman hade fixat. Love her so much!!

Kram.

 

ledig

Onsdag igen och jag har en ledigdag som också ser ut att bli en underbar dag vädermässigt. Betänk att vi har klivit in i november utan långa frostperioder med några plussgrader varje dag istället.

 

Nu ska jag göra mig en ägg och bacon frukost, sen stoppa de små i ett bad för att få bort resterna av deras ansiktsmålningar.
Om jag också gör en turbostädning medans de badar hinner vi nog åka till Luleå och Teknikens hus också.

Kram.


november

Då har vi en ny månad igen! Dagarna går så fort, snart är det julpyntsdags och jul igen.
Men först ska vi klara av november som innehåller nytt schema, gräsänkehelg, Londonresa, farsdag och Lisas 18:e födelsedag.

Jag njuter fortfarande av mina minnen från helgen med Johanna och Erik i Stockholm och idag får de nyckeln till sin nya lägenhet. De ska börja med att renovera, så först i mitten av december ska de vara ute ur sin gamla. 
När jag var där nere hos dem, besökte vi både Ikea och en färgaffär, så jag fick se vad de valt för köksinredning och kakel och klinker. Det kommer att bli så fint!

Titta så fina Pontus och Emma var när jag hämtade dom på Fritids..

  

Nu ska jag strax följa Emma och Märta på en "bus eller godis" promenad.



Kram. 


RSS 2.0