Måndag

Trött som sjutton i morse då väckarklockan ringde där vid sju, snoozade en gång innan jag masade mig ur sängen och väckte barnen.
Hoppade sen in i duschen för att jag skulle vakna till lite mer.
 
Efter ett tag åkte vi in till stan och handlade skor och några linnen + en söt topp till mig. Jag gillar inte att handla skor, men nu var det ett nödvändigt ont.
Tjejen i skoaffären hade det lite lagomt sjåigt med att hitta en skön bra sko till min breda fot med hög vrist, men tillslut blev vi båda nöjda.
 
 
Jag var in en sväng på ICA för att få tag på mitt arbetsgivarintyg, men det får jag vänta lite till på innan det blir klart.
 
Sen måste jag ju få berätta för er om min glada överraskning i morse då jag steg upp på vågen efter min rivstarts vecka. Trodde inte det var sant, men resultatet var faktiskt -3,5 kilo!!
 
Efter middagsmaten promenerade jag med min gåvän en liten timme, innan jag skjutsade ett gäng fotbollskillar till deras träning.
 
Kram.
 
 

svårt

Det har varit en lugn och soft hemmasöndag för min del idag. Redan igår bestämdes det att resten av familjen skulle fara iväg och åka slalom idag.
Blev lite ändrade planer i morse, då en supertrött tjej hämtades hem från en kompis och hon "orkade verkligen inte" åka slalom efter övernattningen.
Jörgen och Pontus, tillsammans med grannarna åkte iväg till Valsberget och Emma har vilat framför TV hela dagen.
 
Det enda vettiga jag gjort idag är att koka en gryta till middagen, långkok passade mig bra idag.
Jag har också provat lite kläder inför Barcelonaresan. Finns det mesta i min garderob, behöver komplettera med skor och något extra linne.
Sen önskar jag hitta en skön, fin sommarklänning, vilket inte är lätt till min kroppstyp. Har ägnat kvällen till att söka på nätet och shoppade en till sist på ellos.
 
Håller tummarna att jag passar i den.
 
Kram.

lördag

Gissa en tant som har ont i lårmusklerna i dag, det känns att jag sprang trapporna upp och ner igår. Varför då? Jo hjälpte min syster att flytta från tredje våningen utan hiss till ett annat hus två våningar upp utan hiss.
Bästa gymträningen blev det för mina muskler att bära tungt upp och ner och upp och ner.
 
Idag har vi varit i Åbyn och startat igång arbetet med veden, grabbarna högg i skogen och jag utförde hushållsnära sysslor.
När vi kom hem satte jag igång stekgrytan på spisen, som sen Jörgen fick titta till medans jag tog en promenadrunda.
En tjuvtitt på vågen i kväll verkar lova en viktnedgång på två kilo den här första veckan med hälsotänk. Yippi!
 
Kram.
 

Hahaha

Lite lustigt finner jag det, att jag närde en liten förhoppning om att smygstarta med lite trädgårdsfix här hemma också efter mitt Stockholmsbesök.
Som sagt i Stockholm är det vår på riktigt och inga problem med att gräva i trädgården.....
 
 
 

....men här i norr får vi nog vänta lite till!?
 
Kram.

måndag till torsdag

Hej! Som ni såg på mitt tidigare inlägg har jag varit ner till Stockholm en sväng igen och gosat med mitt barnbarn och då blir det inte så många blogginlägg.
Tänkte ändå försöka sammanfatta dessa dagar i ett blogginlägg för min egen skull, det är så roligt att ha kvar det som dagboksläsning sen.
 
I måndags påbörjade jag mitt nya liv, ett liv som arbetslös och ett liv med ett nyttigare "tänk". Började dagen med nyttig frukost, sen tog jag med mig Jörgen som moraliskt stöd och besökte arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv. (Kanske inte helt sant, men nästan..;).
Jag tänkte mig ett snabbt besök och sen att bli hemskickad med massa blanketter och papper för vidare jobbsökningsinsatser hemifrån.  Riktigt så blev det inte, blev ett intressant besök på nästan två timmar istället.
Mycket formaliteter givetvis, men också mycket matnyttig information och förslag på hur jag ska agera som arbetslös. Arbetslös är inte likamed sysslolös!
 
Efter af åt vi en god och nyttig lunch på Scandic.
 
 
Efter det besökte vi Lidl och försökte storhandla där. Kände att det var en svårhandlad butik för mig, för oss! De hade nog allt man behöver, men förpackningar och exponeringar som man inte är van vid, gör att jag blev så tveksam om det mesta. Fast vi lyckades ändå handla för sjuhundra kronor.
 
Vi var hemma i Drängsmark igen vid ett och Jörgen bokade in mig på halv åtta planet till Stockholm och jag slängde iväg en jobbansökan till Rydlingeplantskola och fixade lite med af papper, samt packade väskan.
 
När jag sen landade i Stockholm på kvällen hade jag fått ett positivt mailsvar från Ulla Rydlinge, där hon gärna ville träffa mig om jag inte skulle ut och resa i vår och om jag fixade arbetstiderna de hade.
Tyvärr så ska vi ju till Turkiet i maj och då "sket det sig"....men det var en rolig händelse för mig hela grejen ändå, att skicka iväg ett CV och ett spontant brev och sen få svar så pass omgående, på ett så pass positivt sätt.
 
Tisdagmorgon var jag med Elton för Erik hade hjälpreda i sitt trädgårdsprojekt och Johanna hade sovmorgon.
Vilken liten gounge han är min Elton! Jag är helt såld på att njuta av honom och att vara mormor.
 
  '
 
Vi hann sen med en långpromenad på drygt sju kilometer runt Rönningesjön och det är ju vår på riktigt där nere. Man kunde se krokusar och lökblommor som hade slagit ut överallt, även blåsipporna uti backarna stod.
 
 
Vi hittade även en "blåbärsbacke" här också, finns inte bara i Drängsmark.
 
 
Natten till onsdag stormade det i Stockholm och på onsdagmorgon var det snöglopp och surväder, vilket gjorde att vi bestämde oss för en shoppingdag. Först lite praktisk shopping till deras trädgård tillsammans med Erik, sen rolig köpcentershopping för mig och Johanna. Vi åt även lunch där och jag försöker verkligen tänka bort kolhydratbomber och lyckades bli proppmätt på Thaimat utan att äta riset.
 
   
 
På torsdag, efter att jag och Elton hade packat ihop mina saker, blev det en liten utflykt till Ulriksdal slott för en vårpromenad i det härliga vädret.
 
 
 
 
Jag flög sen hem vid arton och det var klart väder och bra utsikt från mitt flygplansfönster hela vägen till Skellefteå.
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm

Här i Stockholm är det vår med krokusar och blåsippor som blommar. Jag och Johanna har promenerat med barnvagnen runt Rönningesjön här i Täby, en nätt runda på 7 kilometer. :).
 
 
  Kram

Selfie

Jörgen och de små åkte iväg till Jörn för lite slalomåkning på Storklinta. Själv har jag skrotat runt och sakteligen försökt med att fixa till mig lite inför kvällen, ska nämligen ut och äta med jobbet.
Kanske borde säga före detta jobbet och det är ju därför det ska ätas, vi ska nämligen avtacka alla som slutat vilket inkluderar mig också då.
 
Försökte mig på det här som är så populärt bland alla unga Twittrare och Instagramare, nämligen att ta en selfie. Kort på mig själv alltså. Delar med mig till er här på bloggen, men inte skulle jag vilja lägga upp de offentligare än så.
 
Hahaha ....
Finare är då söta lilla Elton och hans mamma som jag gjorde en kollagebild på.
 
Kram.
 

Resultatet

Torsdag:
 
Fredag:
 
Kram.
 

Oavsett

Oavsett om vi har livserfarenhet, ålder eller annan visdom, är vi ibland så oerhört små och rädda!!  Kram

Oväder

Nu verkar det som om snön som föll över Stockholm härom dagen, har nått oss i norr också.
 
 
Gisses vad det vräker ner. Annars då? Jo, städar lite och softar...
 
Kram.
 

onsdag

Jag fortsätter med mina promenader och är så glad att min "gåvän" lockar med mig ut. Annars då? Vad gör jag av all min tid?
Än har jag inte känt mig så sysslolös, för behovet av vila har varit ganska stort. Sen har mor och Mikaels födelsedagar gett mig lite sysselsättning i form av bak.
Har också äntligen klarat av att läsa en bok, klarat av att koncentrera mig och bli uppslukad av en fantasivärld, det är en härlig känsla.
 
Tillbaka till Mikael. Tänka sig att den fantastiska lilla killen har gått och blivit hela tjugofyra år!?
Mikael bjöd in oss och Marias familj på supergod middag och vi fick chans att umgås allihopa.
Tack för en mycket trevlig kväll.
 
 
        Ta glädjen som en chans, fast livet inte alltid går som en dans.
    Men det behövs ju svarta moln visst, att du kan se härliga solljuset
         till sist. Försök att inte bli bitter, livet är ju gjort av så mycket
                     vackert, kärlek och hjärtans kvitter.
  
 Kram.
    

..........

 

Mor lilla mor

Vi har varit iväg till mormor Wiola och Ulf idag för att fira mor som fyllde år igår.
 
Jag började den här dagen med en ordentlig sovmorgon, ni vet en sån där när man somnar om hårt igen och vaknar med sömnmosigt svullet ansikte!?
Dekorerade tårtan klart och åt lite lunch, sen åkte vi.
 
Mamma bjöd på god smörgåstårta från ICA i Robertsfors och jag på gräddtårta.
När man kalas äter på det här sättet blir man som stinn och upplåst och inte alls sugen på någon middag vid halv sju då vi kom hem. Men något måste man ju äta så det blev varma mackor.
 
 
Kram.

Tre S

Sol, Storklinta och Sorg har min dag innehållit.
 
Strålande sol och klarblå himmel i morse, fick mig att bli sugen på att följa med och åka slalom i Storklinta idag. Tyvärr gick solen i moln och snålblåst piskade kinderna. Men det var trots det roligt att åka.
 
 
 
Sen när vi kom hem nåddes jag av det tråkiga beskedet att min arbetskamrats vän dog i afton.
 
Kram.
 
 

Livskriser

Jag blir påmind om min fars bortgång.... min arbetskamrats väns timmar håller på att rinna ut....  
Livet och dess prövningar är tufft!!  
Kram

Effektiv morgon

Min plan för idag var bara att ta en förmiddagspromenad, så jag började morgonen med morgon TV och kaffe i soffan.
Men sen ringde min gåvän och avbokade promenaden, så då tänkte jag om och körde först mitt eget träningsprogram och sen skurade jag upp toan och duschen rejält istället. Det är ju också motion.;)
 
 
Kram.
 

Torsdag

Började den här dagen med en liten sovmorgon och klev upp strax före halv nio. Skrotade runt en stund och drack mitt morgonkaffe innan det blev promenad med min gåvän. Vi gick en lång sväng idag och de första kilometrarna efter blöthalkiga hästvägarna. Det var skönt.
 
 
Efter promenaden stretchade jag lite och åt en enkel frunch bestående av bacon och avokado.
 
Tog mig i kragen och strök och vek ihop mina arbetskläder som Lisa ska få ta tillbaks på jobbet.
 
 
Kram.

Soft dag

Jag fick ett meddelande på förmiddagen från en arbetskamrat som hört att jag sagt upp mig och undrade om vi kunde träffas och äta lunch idag eller någon annan dag.
Jag nappade direkt och vi åt en hemmalunch hos henne och surrade bort hela dagen. Underbart med sådana spontana initiativ. :)
 
Fick också via Lisa veta att Elton var i dagens NV och hon hjälpte mig att köpa ett gäng tidningar som dessutom levererades hem till mig.
 
 
Kram.
 

Det där livet och meningen...

Jag ryckte upp mig lite idag och plockade undan lite, samt dammsög.
 
 
Trist att bordet är förminskat till sex platser från tolv......
 
Fick också ner fröerna som borde ha varit gjort för länge sen....
 
 
Men det bästa av allt var att min "gåvän" ringde och jag valde att gå ut och gå trots att soffan och "powernap" hägrade....
 
Någonstans börjar fakta och konsekvenserna av min uppsägning att "slå mig"...
 
Det här livet är bra knepigt ibland kan jag bara konstatera, men jag ångrar absolut inte mitt val! Jag känner att det var ett klokt och bra beslut, men vad gör man av all extra tid som man får? Vart hittar man energin som man tar fram då man inte har tiden och måste pressa sig att orka och hinna...!?
 
Sug på den en tag...KRAM.
 
 

Resor

Jag har länge lovat Lisa att vi ska resa iväg en weekend och ikväll gjorde vi äntligen en bokning.
Barcelona och Girona ska besökas och vi flyger från Skellefteå i april.
 
 
Sen ska jag nog ta mig ner till Johanna i slutet av april då Erik är borta en helg och efter det i maj åker vi hela lilla familjen till Side i Turkiet på en sol och badresa. Känner mig priviligerad! :)
 
Kram.
 

Stort steg

Idag har jag tagit ett stort kliv i mitt liv och med mina livsval. Jag har sagt upp mig!
 
 
Nu gäller det bara vilken ny väg jag ska välja i mitt liv.
 
Att säga upp mig är ett noga övervägt beslut jag har tagit och fullföljt idag här på förmiddagen. Jag väljer att uttrycka mig som om det är jag som har sagt upp mig, men det är precis motsatsen som kommer att stå på alla papper.
 
Tack alla ni som på något sätt stöttat mig i mitt beslut och ett särskilt tack till en arbetskamrat som gav vettig vägledning hur jag skulle gå till väga. Tack!
 
Kram.

Vägskäl

Nu har jag varit sjukskriven i två veckor och mår ganska bra så länge jag fokuserar på något annat än jobbet. Tyvärr finns det dock alltid plats i mitt huvud för lite grubblerier ändå, men att ha fått rå om Johanna, Erik och Elton i dryga veckan har dock underlättat massor.
Vi har samlats hela familjen så ofta det bara går och jag har njutit av att vi hjälpts åt med storhushållets alla uppgifter som t.ex tvätt, städning, matlagning och inköp av ingredienser.
 
En dag åkte vi ner till stan för ett besök hos Jörgens familj och Elton fick träffa sin bonusfarmor.
 
 
Ibland var Johanna och Erik iväg på egna besök till någon kompis och till mormor Astrid. Det är ju faktiskt så att på Johannas pappas sida är det fem generationer.
 
Elton - Johanna - morfar Hans - farmor Inger - mormor Astrid.
 
 
Mormor Wiola och Ulf var också här för att gosa med Elton. Fyra generationer.
 
 
Alla vill hålla, gosa och jollra ...
 
 
I morgon ska jag ta itu med lite jobbiga saker som orsaken till min sjukskrivning där jag verkligen har kommit till ett vägskäl, sen har jag lite andra måsten angående bilarna som är skrivna på mig..
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Elton

Kram
 
 

Dubbelt och i en bubbla

Jag försöker fokusera på det viktiga och det som ger positiv energi, alltså att Erik, Johanna och Elton är här.
Så mysigt att jag kan avlasta på morgonkvisten.....endast mormor och Elton är vaken...;)
 
 
Jag och Johanna promenerade själva idag då Elton sov hemma med sin pappa och Jörgen och barnen åkte iväg på badhus.
Jag fick också egentid här i ett tomt hus då jag vilade och städade lite...
 
Tänk så mycket det händer på två och en halv månad i en babys liv...
 
Underbart att få hänga med....
 
Gillar att det knäpps så många bilder och då man plockar ut en så kan man dö av kärlek...
   
 
Kram.
 
 
 

Så krasst är det..

Tre veckors sjukskrivning fram till den 25:e....
 
 
inget jag är stolt över precis...
 
Kram.
 
 
 

Tack!

Tack för ert stöd!
 
Hela situationen känns helt overklig och surrealistisk! Men faktum kvarstår....jag tål inte att prata om mitt jobb utan att börja gråta. 
Igår, lagomt till middagsmaten, anlände Erik, Johanna och lilla Elton. Familjemys på högsta nivå kommer vi nu att ha i dryga veckan framåt.
Idag promenerade vi runt byn och det ska vi göra resten av tiden också, för det är jag ordinerad av vårdcentralen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram.
 
 
 

RSS 2.0