Kan inte låta bli...

”Livet är inte bara en fråga

om längd, utan också om

livskvalitet.”

Har googlat och letat information på nätet i eftermiddag om njurcancer och medicinen Sutent. Det är ingen positiv läsning vill jag lova. Blir givetvis väldigt ledsen och nere när jag gräver och rotar så här och försökar få svar på mina funderingar. Men jag kan inte låta bli! Dumma mig för mitt eget bästa.=(

Suck!


älgjakt

Vi har varit en sväng till Åbyn idag också. När vi kom dit så hade jaktlaget lunchrast hemma hos pappa. Pappa har avstått jakt nu två helger på grund av lunginflammationen, och det är nog hans två första sjukdagar från älgjakten någonsin.
Fast Ossie får vara med och han fick korn på en älg idag, men ingen skytt fick helt fri sikt, så den älgen klarade sig.
Tycker att det är bra att pappa får vara med på ett hörn i vart fall. Kul!



Här en vilande blöt Ossie med pejlingshalsbandet på sig..


ont

Inatt har jag haft så där ont i ryggen igen, som jag ofta har numera. Det går varken sitta ligga eller gå...Lyckades tillslut somna om några timmar till, sedan Ipren tabletten börjat verka.

Funderar på varför det blir så här i min rygg? Kan det vara hormonellt? För jag börjar märka ett visst mönster på hur ofta och när det dyker upp. Eller kan det bero på den halkiga promenaden med Ossie igår?



Jag skrev ju i det förra inlägget att jag inte skulle vara vaken klockan tre för att vrida om klockan mot två!?
Men tji fick jag....

Kramisar.

I natt..

Jag tänker inte vara vaken till klockan tre i natt, för klockan tre vrider vi tillbaka klockan till två..=)

Har alltid funderat över vilket håll när?? Framåt eller bakåt?

Men om man tänker mot sommaren hela tiden är det ju så lätt!?


Pest eller kolera!?

Har tillbringat min dag med pappsen idag. Jag och barnen och pappsen smet en sväng till stan för att fixa lite med Telia och nyttja hans presentkort på Jula. Maken och broder fick stanna kvar och slita på gården..hihi.

Samtidigt som det är så skönt och trevligt att umgås, så är det samtidigt så kännslomässigt jobbigt att se hur allt med mediciner och cancern förstör för honom.....men vad kan man göra? Det är så sorgligt och tungt emellanåt, trots att jag försöker fokusera mer på de positiva sidorna.



Den här sötnosen har också fått sig en promenad idag, tillsammans med mig och Emma, i ösregn!

Kramisar


Titta..

Titta det snöar....Det faller ner stora snöflingor.=)


ved...

Veden är nog den högsta prioriteringen nu....åtminstone av  de praktiska göromål man har föresatt sig till att göral! Varför då inte kombinera ved med umgänge och livskvalitet!?

Stora kramen till er alla....


fredag

Sänder en tanke till Ladies Night, och de som verkligen köpte sig en biljett!  Tänkte att det skulle jag vilja göra...men jag lät det rinna ut i sanden...Ha så trevligt, ni som gjorde slag i saken!

Själv ska jag på surströmmingspicknick med grannarna.=)



Kramisar...

snart..



Vi närmar oss Alla helgons helgen...som på gott och ont har blivit ihopblandad med USA:s Halloweenfirande.

Vardagsmys...


Hade bestämt mig för att vara "det lilla extra" idag mot mina barn...ge dom extra uppmärksamhet och tålamod och sådär...dessutom hade jag lovat Pontus igår att vi skulle ha ett hemmaspa och massagemys i afton/kväll. Sagt och gjort...Pontus badade i ett varmt bad i ett svagt upplyst badrum av värmeljus och klassisk musik i bakgrunden. Jag masserade in schampo och pratade lågmält och så med honom.

Efter badet blev det skön avslappnande oljemassage...gissa vad sonen njööt! Han njöt så mycket så han sa till mig..-Tack mamma det var det bästa hemmaspaet man kan tänka sig! - Visst kan du berätta om det på din blogg?

Känns underbart i mammahjärtat nu! Och nu har jag bloggat om det också.=) Tips på gratis kvalitetstid med sitt/sina barn.



kramisar


Kan misstolkas?

Känner att mitt inlägg igår blev lite för öppet och starkt så jag har plockat bort det! Dessutom kan det misstolkas...jag skrev något om mina närmaste....och det är ju bara dom som egentligen vet hur man mår och att man inte är så stark som en del tror!?

kramisar.

bilder

Fick så fina blommor då jag fyllde år! Här kommer lite bilder..





Kan inte låta bli att vara lite känslosam i mina tankar angående min far, svärfar och alla andra offer för cancermonsterna...

Men kämpa på och slåss tillbaka!! Vill jag hälsa alla mina vänner...kramisar.


God morgon...

Har inte sovit gott i natt kan jag säga....dessutom har jag haft femman snurrandes runt mig sedan klockan tre.


middagstips

Jag gjorde ett mycket gott hopkok till middag idag..en slags omelett. Fräste ihop en rödlök med en förpackning strimlad rökt skinka och ett broccolihuvud. Sedan knäckte jag två ägg som jag blandade med grädde och keso och saltade och pepprade en aning och hällde blandningen över broccolin och skinkan. När röran/omeletten var nästan klar sänkte jag värmen och skivade över lite starkost. Mums säger jag bara...



Nu ska jag ta reda på pappas älgkött som vi syskon ska få dela på. Pappas lag sköt en älg förra helgen som har slaktats idag.

Väntar också på att pappa ska höra av sig om sitt nya telefon nummer...han skulle få komma till Skellefteå lassarett i afton. Det är visst lunginflammation som drabbat honom.

Sen hade jag en lagomt obehaglig upplevelse på jobbet idag också, en äldre karl som ramlade och blödde ganska bra. Blev utropad till kassan och ser en liggande farbror och en rollator och massa blod. Blev till att ringa ambulans....det var nog inte så farligt ställt med honom egentligen, men eftersom han inte kunde resa sig upp själv och han stank smuts och sprit och så...ja, jag ville inte ta ansvar.

Blodet kom nog enbart från munnen och eventuellt näsblod...

Fakta

Fakta om pappa....har pratat med honom idag. Ingen feber just nu och normalt blodtryck igen och massvis med prover tagna. Ska nog bli förflyttad till Skellefteå i morgon. Genomscanning av kroppen på onsdag i Skellefteå, vilket var redan inplanerat!

Men då man har 39 dryga grader i feber och ett blodtryck på 85/50 då mår man inte så himla bra....Jag tycker att det här är så himla jobbigt...det är som om pappa går i svärfars fotspår....

Jag och pappa har bestämt att försöka ordna mig som medföljare på onsdag den 3:e då det blir återträff med Marcus i Umeå. Kanske man får prova åka sambulans då??

känns gör det!!

Glad =)

Titta vad jag har fått...



En liten söt lada som ska få bo i min trädgård.

igårdagen...

Efter arbetet igår så bjöd maken på middag på Tatung, mums! Min mat blev strimlad biff med lök, Pontus och Lisa valde tre små rätter och maken västerbottensost gratinerad fläskfile och Emma valde hamburgertallrik.....

  

Alla blev vi mätta och belåtna.

Sen avslutade jag kvällen hos mina goda gamla grannar med mycket vin och ostar. En mycket lyckad tjejkväll med andra ord. Tack för det vänner det gör vi om snart tycker jag!

Sen måste jag erkänna också att jag rökte igår.....huva så vidrigt det var!! Jag bestämde mig för att prova och testa om bilden jag har i huvudet om att smaka att röka igen skulle upplevas som jag trodde!?? För ibland "poppar" det ju fortfarande upp ett röksug och då undrar jag om hur det skulle kännas att röka igen? Nu vet jag...hade lovat mig själv en hel cigarett, blev bara tre os. Halsen som krampade igen på något sätt...Så nu kan jag säga med 100% sanning ATT JAG ÄNTLIGEN ÄR RÖKFRI!! SKÖÖÖNT!!

Nu ska jag lägga ihop en tårta för det ska kalasas här i eftermiddag igen....

Kramisar


Födelsedag.

Oj vad vi är många som fyller år idag den tjugotredje oktober. Grattis till alla oss vill jag säga!

Ha en bra dag! Kramisar.

måste bara få säga..

I söder söger man nu..


Fösta snön:







Här i Norrland säger vi nu i kväll...

andra snön:


Ajabaja mig!

Jag tog mig en liten paus...men det gillas inte hör jag! Gillar er vänner! Har bara som inte haft så mycket att skriva om..eller haft förmåga att skriva om det jag gjort på ett roligare sätt. Kände mig bara så tjatig och upprepande.

Jamen vad har hänt på ett par dagar hos mig då? Bland annat så har vi hämtat Pontus nya glasögon.

Tänkte då lägga upp en bild, men kamerakabeln är spårlöst försvunnen! Mycket mystiskt och märkligt i och med att jag har den bredvid datorn jämt!??

Kan också säga att jag lärde mig att öppna Johannas mmsbilder hon brukar skicka till mig! Har funderat varför jag ser så dåligt vad bilden föreställer...men nu har jag lärt mig se HELA bilden. Tack Pea!

Nåja...tråkiga nyheter fick jag också i afton...pappsen blev inlagd på Piteå lassarett på förmiddagen i dag. Pappas barndomsvän bor där och pappa hade nattat över där och blev sämre med kräkningar och feber:(

Kamerakabeln är nu återfunnen!! Åkte med tvätthögen Jörgen hade lagt på min dator in i Lisas garderob. Ops..



Kramisar.




paus




måndag

En helt vanlig måndag är snart till ända...fast inte riktigt helt vanlig. Har just haft goda vänner på snabbvisit som undrade om jag ville ha ost och kex och vinkväll med dom till helgen? Självklart! Det ser jag nu framemot..

Har också pratat med Johanna och de ska också försöka ta sig upp snart och hälsa på. De tar också med sig Eriks mamma vilket jag ser framemot också..Spännande!

Nu ska jag vara lite flärdfull och se Top model. Kramisar.


Kalas

På morgonen skjutsade jag Jörgen till Byske sen åkte jag hem och gav Pontus och Emma "frunch"! Sen åkte jag och småttingarna iväg till isladan.. Pontus hade blivit inbjuden att få åka skridskor med några SAIK-spelare och chans till autografer. Så nu har Pontus bla nya målvakten Joacim Erikssons autograf.



Efter skridskoåkningen skyndade vi oss hem för att ha Pontuskalas med släkten. Nöjd kille fick Lego och bygger för fullt just nu.....




Pretty Woman

En film som jag kan se omigen och omigen och omigen och omigen.....



Det finns några scener som berör en mer än andra...de är bara så sköna!

Ta bara den då hon går tillbaka till butiken som mer eller mindre slängde ut henne....

Julia Roberts kommentar.. om provision och big misstake...really HUGHS MISSTAKE!!




Bara älskar den filmen....

Vi ska bara inte döma folk efter deras utseende...

Den här filmen förmedlar så mycket känslor och kärlek!! Det är nog därför den berör mig så mycket!!

lördagen

Medans maken och broder har varit i skogen och fällt träd så har jag och barnen roat oss i stan...

Måste först få säga att jag inte tycker om tele två. Jag är helt övertygad om att de vet att det inte finns nog med täckning där pappa bor, men de har lyckats med att lura på honom deras abonnemang både på fast telefon och mobil telefon. Pappa har tydligen gått med på det via telefonförsäljare som har lyckats utnyttja hans dåliga hörsel.. Så idag Dissar jag Tele 2!!

Men den vi Hissar idag är en gammal arbetskompis, nämligen Susanne Karlsson. Inititivtagare till återträffsfika på Stigs.

Jätteroligt att få träffa alla gamla arbetskamrater och få höra hur de har det nu och så där...

Kramisar

lördag

Vilken kanondag vi verkar få idag.





Solen skiner och snön gnistrar.

ALLT handlar om "feelings"!!

Ja, så är det faktiskt!! Allt handlar om hur man "KÄNNER"!! Allt handlar om FEELINGs.... och givetvis om hur man upplever det också!?

Kramisar till alla som känner för att ta emot den.......

Kramisar också till alla andra!! Alla andra som inte vill, och inte känner. och inte förstår..!?

Kryptisk...? I understand!

Grattis Pontus!

Idag kom den första snön, precis som det gjorde också för åtta år sedan då Pontus föddes. Då låg snön kvar resten av vintern, vi får se hur det blir i år?

Så här såg bilen ut då jag åkte till jobbet i morse...



och nu ser det ut så här....

  

kramisar.


inser just...

Verkar som om det blir snö i natt! Så stackars gubben fick gå ut och byta däck!


Tog också fram täckbyxor och handskar till barnen.

onsdag..

Håller på med höststädning här hemma. Lite ordentligare dammtorkning från golv till tak och utrens av hallgarderob från sommar till vintergrejer.

Har varit ner en sväng till stan också för att hälsa på farmor och farfar med Pontus och Emma. Tack snälla farmor för "bakpåsen". Kommer vi två oktoberbarn att behöva till att kalasa med. 

Har också hunnit med ett föräldramöte på fritids. 

kramisar. 

vänner är viktiga

Har just pratat med Pea som har kommit sig fram till Johanna och överraskat henne..!!

Så himla kul! Pea ringde mig och frågade om portkoden till Johanna och Eriks lägenhet, och jag gav dom den sen fick jag hänga kvar i luren under överrasknings momentet...smile..jätteroligt!! Man hör glada röster i bakgrunden och ohh PEA Vad gör DU HÄÄR!!

Jaa, barn ger en verkligen den sanna glädjen!!

Kramisar.




Sen så känner jag lite så som med facebok...(;), eller gilla, eller hej eller den där lilla kommentaren..) där tycker man något hela tiden..tyck gärna här också..Det gillar jag!

mörkt..

Är det fler än jag som har tänkt på hur mörkt det är på morgonen när man far till jobbet?? Bara för en tio dagar sedan behövdes inte extraljusen på bilen..men nu behövs de verkligen!! Blir också väldigt mörkt fort på kvällen!!


orättvist!!

Jag tycker så synd om Pontus! Hans reservglasögon har också gått sönder...men med detta så kanske mamma kan fixa??



Inte var det lätt...men nu håller vi tummar och tår på att de håller under skoltiden i morgon...



Skalmen lossnade från glasbågen....fanns inget att fästa i så det blev runt glaset flera varv för att hålla fast skalmen...

Har man så stort synfel som Pontus så blir man riktigt handikappad utan glasögon...

Höststök i trädgården..

Jag bestämde mig för att kratta upp löven idag.



När man går omkring med krattan så funderar man ju väldigt mycket och så där... hade också med mig kameran och tog en del kort.

  

Sen kom jag på att vi ska ju ta bort staketet, det hade vi ju bestämt att göra till hösten. Och nu är det ju verkligen höst! Jörgen fick gå och låna en motorsåg och vips så var staketet borta. Blev så annorlunda men ändå bra i jämförelse med ett svartmögligt halvruttet vitt staket.

  

Sen var jag ju tvungen att städa häckens "dikeskanter". Jätteroligt för det blir så fint...men jag har sjukt ont i händerna nu av allt "greppande" runt ogräset.

 före bild...

 efter bild...

Kramisar 

Lördag

Härlig lördagkväll med familjen...Mikael och Maria har varit hem, saknas bara Johanna och Erik.

Kul att se vilka underbara barn man varit med och skapat..samspelet mellan liten och stor...Älskar er alla , liten som stor....

Har varit hemma själv en stund, för "alla" har varit och "shoppat" med pappa i ett visst litet förråd..., men nu dräller alla tillbaks igen med ett stort leende på läpparna;))


LCHF


"Jag brukar säga att cancerpatienter bör äta LCHF. Det baserar jag på kunskapen att cancerceller bara kan förbränna socker och inte förbränna fett. Detta visade redan nobelpristagaren Otto Warburg på 30-talet. Man ska därför inte göda cancern med ett högt kolhydratintag, som ger högt blodsocker och högt insulin som sannolikt är stimulerande för cancercellerna.

Dessutom behöver kroppen god tillgång till naturligt fett och protein för att bygga och reparera sina vävnader, vilket behövs särskilt vid en tärande sjukdom som cancer. Sen är det säkert bra med ett måttligt intag av grönsaker. Kolhydratintaget behöver förstås inte ligga på noll, men det bör inte vara så högt att det höjer blodsockret.
En kost som gör oss andra friskare, starkare och gladare är säkert bra också för cancerpatienter."

har Annica Dahlqvist sagt...


Har haft ett dygn med sjukt mycket fuskande....men jag får ta nya tag känner jag. För jag tror på LCHF-kosten och det känns som om det fungerar för mig. Och är det sant det flera forskare och Annica Dahlqvist säger så vågar man ju inte annat??




 
Heja rena produkter utan tillsatser och kemiska prosesser....


känns lite bättre..

Har pratat med min pappa i afton, och det känns genast bättre!! Usch vad fort man får ont i magen när allt inte är bra...?

Pappa ringde mig då när han kom hem från Umeå och sa så här, på hans coola sätt! -Det första min läkare sa i väntrummet var att..jag blev nedlurad i onödan till Umeå, sen berättade han vad läkaren sa: -Jag har nog lurat ner dig hit i onödan, för du ser ju oförskämt pigg ut!

Men det känns ändå skönt att veta att de har pappa under så pass bra uppsikt!

Jag kommer nog också så småningom, typ till veckan, att själv ringa till Marcus för att få veta hur pappa egentligen mår!??

Men i onsdags var blodtrycket allt annat än bra...94/58...idag var det mycket bättre...160/90....That´s life!

Högt undertryck i dag men det är ju "normalt under tiden pappa äter medicinen..

Kramisar.

oro...

Pappa har blivit nedkallad en extra gång till Umeå imorgon, proverna var inte bra. Det är ju så att pappa behandlas med en form av cytostatika som han äter i tablettform. Han äter medicin fyra veckor och har uppehåll två veckor. Varje vecka under "medicinätarveckorna" så tas blodtryck och några andra prover...dessa prover var inte bra den här gången. Blodtrycket var extemt lågt och ett annat prov var också fel...

Det är ju bra att pappas läkare Marcus har koll på pappa, men man blir ju orolig när det blir så här.....vill ta ledigt och följa med...hålla handen.....ställa frågor....men det går som inte heller.....

kramisar...

om LCHF...

# Ät mättat animaliskt fett. Grädde, smör, ekologiskt kokosfett, ister.

# Ät absolut aldrig mer margariner. Margarin är ett kroppsfrämmande ämne vi blir riktigt sjuka av!

# Undvik blodsockerhöjande livsmedel så som spannmål (bröd, pasta), ris, potatis, majs. Socker.

# Ät tillskott av Omega 3 från marin källa.

# Undvik E621; Glutamat & E250; Nitrit


Har bakat Chopsies ikväll, LCHFbröd. Trodde det skulle bli bra....men jag är lite "skeptisk"!

!

Trodde verkligen på detta "bröd" men det var ett evigt papperstuggande som bara svällde i munnen!! Hoppas det känns bättre som pizzabotten eller varma mackor substitut eller kall frukostmacka med ost!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag klippt pappa idag/afton!....och det känns.............det känns så otroligt sorgligt och depprimerande att se och känna vad han går igenom!

Jag fokuserar tyvärr just nu på det negativa...och gräver gärna ner mig i det!! (PMS tant för tillfället!)

Men det är ändå jobbigt att se vad mediciner eller mer troligt....vad som händer med en person som har alvarlig cancer!! Riktigt snyft känner jag!

Men kom ihåg att det alltid finns någon som har det värre!! (http://lindaskriver.blogspot.com/)

Kramisar.



höststorm



Idag har det blåst rejält ute. Vinden försöker verkligen slita ner de sista vackra höstlöven. Jag har tillbringat den här dagen med enbart vila och en god bok, och vet ni vad? Det behövde jag!

Nu ska jag förbereda middagen sen ska jag klippa både pappa och minsta sonen.

Kramisar.

inser just....

Att arbetskamrater är bland det finaste och viktigaste  som finns!!

 

Krya på sig hälsningar till dig ÅKE! (Chefen!) Tufft förstår vi.....

Kramisar.

Vad roligt med kommentarer.

Jag saknar många av er "gamla" arbetskamrater! Men jag förstår att man vill välja andra vägar i livet.. Jag har inte så mycket att skriva om just nu, men det är ju så här i livet, ibland sprudlar man av livslust och glädje och ibland känns allt trist och tråkigt!

Har pratat med Johanna igen ikväll och deras "byggprojekt" går frammåt! =) Längtar tills lillhjärtat har internet igen och lägger upp några bilder på lägenheten. Nu ska jag se andra perioden i hockey mot Johannas Eriks lag HV71 mot mitt SAIK! Spännande...

 Undrar om Erik eller mammatanten gör vågen ikväll!?

?


Svårt

Jag har svårt för att skriva något vettigt nu på den här bloggen, eftersom jag egentligen vill gnälla och klaga, men det är ju slut om det nu!!

Positivt tänkande är det ju som gäller!! Basta Annica!!

Pontus tyckte att vi skulle dela med oss ett hösthjärta han hittade...



Och sen så sa han så här: -Nu ska jag gå ut med lövet igen så någon annan ska få hitta DET! Kärlek...=)

Har också alldeles nyss pratat med lillhjärtat från Stockholm...de har fått klinkern inlagd i hallen och tapeter har hämtats ut så de går att sätta upp! Just nu hämtade hon hem Erik på Arlanda..=)

Kramisar.

Höst


saknar...

Jo. jag saknar att veta vem som kikar in här på min blogg!!

Skulle vara så roligt med ett hej! Eller en kommentar!! Tror jag?

Man ska inte klaga!!

Man ska inte klaga, det finns alltid någon som har det värre!! Läs Lindas blogg så förstår ni mammor/kvinnor vad jag menar!?

http://lindaskriver.blogspot.com


glasögon

Vi åkte ner till stan idag för att få råd om Pontus glasögon, hans glas har som blivit dimmiga/krackelerade!? Förmodligen är det den extra hårdbehandligen som fått sig någon skada! Vi har bestämt oss för att köpa nya glasögon så vi passade på att prova några olika....



  

Sen så åkte vi till farmor och farfar och hälsade på...

 

Kramisar.

lördag

Blir en tur till staden idag!

fredag

Helt sjukt mycket att göra idag också på jobbet!! Gissa hur många 50-öringar jag har städat bort? Svar: Minst ca 6500 stycken kan jag lova!! Tycker inte om känslan att gå på ledighelg och inte hunnit klart det jag borde.....Heja Stina imorgon!! Hoppas du hinner........

Har firat Clara i afton, hon har fyllt åtta år...sen när vi åkte därifrån så ringde jag upp Johanna och har surrat i telefon med henne tills nu. Vilket maratonsamtal!! Typ två timmar eller nå´t!? Vad det känns underbart att surra med "ettan" på detta vis..både med goda mammaråd och "kompisar emellan" snack! Me like! :)

Det var lite av min dag.....kramisar.






RSS 2.0