Självinsikt, bärplockning och punka

 
Dagen började inte bra och Emma sa en sak till mig som triggade mig till att inse att nu får det vara nog med tjat och dåligt humör för jag har ändå lite självinsikt.
 
 
Ja, jag kan skylla på att det varit hög belastning och många faktorer som tagit av min energi och därigenom gett mig mindre tålamod och ork.
Det är många energitjuvande faktorer runt mig, men det blir inte ett dugg bättre av att tjata om det negativa utan man behöver rikta fokuset på att stärka det positiva beteendet.
Efter jag skjutsat Emma till skolan tog jag mig ut i skogen för att plocka mer bär, hittade både blåbär och lingon.
 
 
Hade Johanna i lurarna när jag skulle köra vidare och inser efter ett tag att jag har punktering.
 
 
Panikkänsla först innan jag konstaterat att jag hade gott om tid på mig innan något barn skulle hämtas. 
Läste på om hur den här bilens punktering ska lagas och satte sen igång, fortfarande småpratandes med Johanna.
 
 
Gissar att det blir inköp av fyra nya sommardäck då de här däcken är rätt så slitna. Jörgen ska köra förbi däckfirman i afton och kolla lite med dom om priser och om tid finns redan i morgon.
 
Någon som i sitt sommarprat beskriver klockrent det vi så länge har försökt få våra ungdomar att ha balans med, ja vi vuxna också för all del är Anders Hansen. Han förklarar i sitt sommarprat på ett så bra sätt hur vår hjärna fungerar, om förhållandet mat/sömn/träning samt hur mobilen och sociala medier påverkar oss.
 
 
 
Så just nu har jag bestämt mig för att sluta vara lättirriterad och grinig och ge alla i min omgivning positiv feedback istället för tjat och irriterad argröst.
För att stärka mitt eget mående och orka med min vardag så blir det hädanefter minst tre promenader per vecka och mer fysiska aktiviteter som trädgårdsskötsel och bärplockning samtidigt som jag begränsar tiden med att pilla på telefonen.
 
Något annat positivt jag strax ska göra är att tillsammans med Johanna boka en mor/dotter resa till Cypern.
 
 
Ta hand om dig du också. Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0