Highly sensitive person

 "Att vara HSP, highly sensitive person eller högkänslig person, innebär till exempel att du lätt kan känna av andra människors känslor, blir extra starkt berörd av musik eller har svårt för stökiga miljöer och höga ljud. Du tar in fler intryck och bearbetar dem djupare.
- Om du är högkänslig har du ett rikt inre liv. Därför är den högkänslige lämpad till jobb där det gäller att få originella idéer. Dessutom gör högkänsligheten nytta om du har att göra med andra människor. Du har en god intuition och känsla för den andres behov, säger den danska psykoterapeuten Ilse Sand som har skrivit boken "Älska dig själv - en guide för särskilt sensitiva och andra känsliga själar"."
 
Den här textraden kopierade jag från den här artikeln.
 
 
 
Jag är en HSP person och för det mesta är det ett positivt karaktärsdrag i min personlighet. Att känna empati, tolka och förstå är utmärkta egenskaper i mitt uppdrag som jourhemsmamma och mamma till minst två biobarn med diagnos eller diagnosliknande symtom.
För det mesta ger den här egenskapen/egenskaperna hos mig mer än de tar, men som det står här ovan så har HSP personer svårt för stökiga miljöer och höga ljud vilket stämmer in på mig bra. Dessutom så har jag svårt för omotiverat gnäll, konflikter och extrem självupptagenhet.
 
 
 
I mina två föregående blogginlägg handlar det mycket om det och hur svårt det kan bli då det blir pressat läge i den här familjen. Jag vänder ut och in på mig själv för att förstå, tolka och sen stötta, uppmuntra för att komma oss vidare, men då jag blir bokstavligt spottad på och kritiserad för att vara överkänslig och ta på mig offerkoftan då jag egentligen bara vill också bli bekräftad och förstådd någon gång, gör ont...
 
 
 
Lördag idag! Lördagsgodis i fokus hos de små, roligt att ge och skapa rutiner och förväntningar. 
Dagen idag blev utifrån Emmas önskemål och de smås behov. Vi har varit till Piteå på äventyrsbad därför att Emma ville följa Linn dit, men behövde bli hämtad hem då Linn och hennes mor och bror skulle övernatta på hotell.
 
Blev en bra dag åter igen då jag lever genon barnens önskemål. Emma ville åka med Linns familj och jag droppade av henne i Byske strax före tio. Jag och de små städade sen bort vissna blad och blommor hos pappa.
 
Före:
 
 
Sen en efterbild...
 
 
 
 
Vi rullade sen vidare mot Piteå och stannade i Jävre för att inhandla lite lunchmat och sen blev det äntligen bad för hela slanten.
 
Jörgen är i Ammarnäs och Mikael likaså. Stolt över vad de gör och hinner. Vi har en färdig gavel och de har skurit ut nya hål i väggen för fönster på loftet.
 
 
 
Fick veta via samtal att de kanske hade tänkt fixa norrgaveln men att de hade brist på plastskummet att fästa fönstrerna med.... men andra hade och nu i mörkret är utsidan klar.
 
 
Livet är ju alltid vackert om vi fokuserar på det som ger oss glädje....
Låt oss alla fortsätta att tänka så...
 
 
 
 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0