15 år som gifta

Hej på er, har velat skriva till er tidigare, har till och med loggat in här flera gånger under veckan, men nej det blir ingen text. Jag har så mycket tankar i mitt huvud som jag vill dela med mig av, saker som förklarar så mycket om diagnoser och vår vardag, kanske det blir något inlägg om det senare.
 
Idag är det femton år sedan vi döpte Pontus och samtidigt blev vi man och hustru jag och Jörgen. Femton år i både nöd och lust som vi nu bestämde oss för att fira med mat och en stund för oss själva på Bryggarbacken.
 

Men jag backar tillbaka  lite i händelserna för att skriva om att vi har ett till lånebarn boende hos oss nu, att jag passat Rue två dagar den här veckan och hunnit med att äta jullunch på Scandic med mina jobbarkompisar.
 
 
Jag hade sovit uruselt och var inte på humör att trängas med folk som inte lydigt stod i kö så det här blev det enda jag åt från deras mat då jag fick en känsla av klaustrofobi/socialfobi där i matkön. Den inlagda sillen var dock fantastiskt god och bara smälte i munnen.
 
 
Fläkten i vår kamin har också lämpligt gått sönder den här veckan då vi toppade med arton minusgrader.och ska nu bytas ut..
 

Men tillbaka till i dag och vår bröllopsdag som jag började med att väcka en lånis klockan fem och sen somna om och då fick jag en välbehövlig sovmorgon ändå till halv elva, Jörgen väckte de andra barnen vid sju och fick iväg dem med bussen.
 
Det har snöat och blåst rejält här i natt och jag gick ut och skottade runt bron och det som rasat från taket direkt jag vaknat, innan det blev för tungt av plussgraderna. Trenden verkar vara att det ska töa rejält efter varje snöfall den här vintern också.
 

Tillbaka till i kväll då och vårt firande av vår femtonde bröllopsdag. Vi hade bokat bord på Bryggarbacken och valde deras specialare "Tiorätters valt av kockarna" med tillägget att det skulle vara utan skaldjur.
 
    
 
Tre förrätter varav den första bestod utav den oväntande goda smakkombinationen av inlagd sill som var friterad!? Mums var det! Blekast smak var det på förrätt nummer två som bestod utav massa olika svampsorter och rostade lökringar och potatisar. Tredje förrätten var den klassiska löjromen på en bädd av syrad grädde och krispig potatis.
 

Vi fick fyra huvudrätter. Tartar med rostad lök och kaprissås, torsk på en bädd av reducerad grädde och granolja med blomkålsskivor, Risotto med grönkål, västerbottensost och tryffel, Gräsand med rödbeta och hallonlakritssås.
 
 
 
Jag hittade två hagel i min sista varmrätt som var gräsand, den mest himmelska smakupplevelsen var risotton och i andra hand friterade sillen.
 
De tre efterrätterna bestod utav glass smaksatt med lingon och garnerad av lingonglas, Pumpanågonting med vaniljglass och till sist en mastig kaffeglass och chokladmosse + riven choklad som var smaksatt med kaffe.
 
     
 
Vi njöt verkligen av både god service och goda smakupplevelser i kväll och kan varmt rekommendera den här restaurangen.
Vi fick tio procent rabatt på notan eftersom vi hittat hagel i gräsanden (Jag påpekade bara det, klagade verkligen inte..), dessutom bjöd de oss på kaffet som vi fick serverat i varsin liten kanna.
 

Mätta och belåtna åkte vi till Byske för att hämta upp Emma, men var lite tidiga och då ville jag säga hej till pappa.
Hade inte med mig något ljus att byta ut det slocknade med, men hej fick jag i vart fall säga.
 
 
Nu återstår det bara för mig att säga godnatt och sov så gott!
 
Kram.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0