Gemenskap

Jag följer många bloggar och blir påmind om att vi alla människor är så lika. Det spelar liksom ingen roll om vi är känd eller okänd, fattig eller rik, vi alla strävar ju efter en balans i våra liv. Alla har vi en vardag, alla har vi väl våra mål och drömmar och gemensamt är att vi alla har ett liv som vi försöker leva.
 
En del är mitt uppe i småbarnslivet, en del gör karriär, en del kämpar med sjukdom, en del är mitt uppe i en skilsmässa, en del har sorg för att någon nära har gått bort. Men gemensamt är att vi strävar efter att ha en meningsfull vardag utifrån våra förutsättningar.
 
Min vardag just nu innehåller både tonårs-tid och småbarnsliv och jag är fullt nöjd med det.
 
Vi kämpar på ganska mycket med att hjälpa Pontus som är inne i en jobbig fas av sin tonårstid för tillfället. Det är mycket ilska och trötthet förstås och väldigt jobbigt för honom att orka med skolan.
Själv läser jag på och försöker förstå och hjälpa till på bästa sätt för honom. Blev att skjutsa till skolan i morse igen då bussen missades med en minut.
 
"När en tonåring blir rasande över småsaker eller vägrar att gå upp ur sängen på morgonen – då är det faktiskt inte självförvållat. Många av de viktiga funktionerna i hjärnan saknas och det gör tonåringen lynnig, likgiltig och förvirrad."
Dessa rader och fler kan du gå in och läsa om i länken här under och det är så mycket jag känner igen.
http://illvet.se/hjarnan/tonaaringar-har-ar-fem-anledningar-till-att-tonaaringar-ar-omojliga
 
Passade på att besöka pappa och tända i lyktorna när jag liks åkte till Byske.
 

Hittills idag har timmarna rullat iväg i ett huj. När jag kom hem från Byske hann jag duscha innan Jörgen åkte iväg och jobbade.
Före lillkilles lunch bakade vi en långpannekaka och sen åkte vi iväg och var med på ett umgänge med mina fd lånebarn.
 
Skönt att bara behöva värma upp rester efter en sådan här dag
 
Kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0