Medmänsklighet

 
 
Phu, vilken dag! Fullt upp med småbarnsförälderrollen, trädgård och mail, SMS och fix som är jobbrelaterat...lite gnissel i jobbhjulen just nu som måste diskuteras och redas ut.
 
Tur jag vilat upp mig i helgen och hunnit hämta andan för nu är det fullt ös med två veckor där Jörgen är borta på jobb. Ikväll hade jag behövt klona mig till tre Annicor. En som skulle natta barn, en som skulle på Emmas föräldramöte och en som åkte till Byske på Pontus föräldramöte.
 
Hade ingen tanke på att gå men fick en snilleblixt om att kolla om Lisa kunde komma och vara med lillkille och att lilltjej hängde med mig en stund, vilket gick. Så jag och lilltjej var på föräldramöte en stund och lillkille chillade med Pontus och Lisa innan han somnade.
 
 
 
 
Det har ju varit riksmötets öppnande idag och som många Facebook användare sett så verkar kungens tal ha gjort avtryck och blivit hyllat av många.
 
Om ni vill kan ni läsa hela talet på den här länken..
 
http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hmkonungcarlxvigustaf/tal/hmkaretstal/hmkonungenstalvidriksmotetsoppnandetisdagenden15september2015.5.2dc9487f14e8c508d037730.html
 
 ...men det viktigaste han sa i mina ögon är dessa ord:

 

Hur skall vi då kunna förbereda våra barn och barnbarn för en framtida värld som vi inte vet så mycket om?

Jo, vi kan förbereda dem för att kunna hantera förändring. För det enda vi säkert vet är att världen kommer att fortsätta att förändras. I en globaliserad värld måste vi utbilda kommande generationer till världsmedborgare.

Vi kan bland annat ge dem kunskap om olika samhällsskick, andra kulturer, språk, och religioner. En förståelse för hur samhällen och kulturer har vuxit fram och förändrats. Vi kan förmedla vår långa tradition av demokrati och mänskliga rättigheter, som en självklar grund för vårt samhälle.

Vi kan också tala om vissa grundregler för all mänsklig samvaro. Som att vara toleranta, hänsynsfulla och visa medkänsla. ”Allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem!"

 

Avslutet är ju som mina ledord, var mot andra som du själv vill bli behandlad.

 

Kram

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det håller inte hur länge som helst vi måste inse att politiker å Migrationsverket har ganska STORA problem god vilja håller inte alltid jag vill hjälpa andra men då ska Sverige ha förutsättningar också 😳

Svar: Jag tycker du svävar ut från kungens tal och har inte riktigt tagit till dig det som han sa i talet....Kungen sa ju till riksdagen: att framför er ligger ett ansvarsfullt arbete. De beslut Ni fattar kommer att påverka villkoren för många i Sverige – nu och i framtiden.Kungen talade också om hur vi kan försöka forma våra barn osv.
Håller inte med dig alls om att Sverige inte har förutsättningar att hjälpa än...förstår inte varför du hänger upp dig på att klaga på politikerna och sådant tjafs...vi kan alltid göra något och vi kan åtminstone ha viljan att hjälpa och inte hålla på att tjafsa om att vi inte kan än för att systemet inte är färdigbyggt! Antingen är man för eller så är man emot, våga stå för din åsikt! /Annica
Annica

2015-09-17 @ 22:00:10
Postat av: Anonym

Håller med Annica det hon svarar till dig "anonym". Tycker också du kan våga stå för din åsikt, du kan ju börja med att skriva ditt namn!!

2015-09-19 @ 00:06:17
Postat av: P

Det du summerade av kungens tal , viktigt och så rätt och bra !! 🙌🏻👏🏻

2015-09-19 @ 00:08:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0