Umeå

Jag och två av mina lånisar har varit till Umeå idag. Lunch intogs på IKEA och sen ett besök på NUS. Jag har fått smaka Etiopisk mat idag, Injera. Ett runt mjukt bröd som äts med olika saker på....ungefär som tacos.
 
Det speciella med Injera är att det bakas på Teff som är ett "superfood" ett glutenfritt sädesslag.

1. Teff är glutenfritt
Teffmjöl är ett toppenbra alternativ att använda i bakning i stället för vetemjöl. 

2. Mineralbomb
Det är fullproppat med mineraler! Att ha mineralbrist är vanligt och mineraler behövs för att kroppen ska få näring och fungera bra.   

3. Ger dig starka ben
Teff är överlägset det mest kalciumrika grynetEn kopp kokt teff innehåller 123 milligram kalcium. Ungefär lika mycket som en halv kopp kokt spenat. Bra för att få starka ben alltså!  

4. Magens vän
Teffkorn är rika på kostfibrer vilket är bra för matsmältningen.  

5. Skyddar kroppen
Teff är rikt på resistent stärkelse vilket hjälper till att hålla cancerceller borta från tjocktarmen.   

6. Minskar sötsuget
Kornet
 består av långsamma kolhydrater vilket hjälper dig att hålla blodsockret i schack.  

 
Google bilder.
 
 
 
Så här säg min Injera ut...
 
 
 Kram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0